روزگار سخت آقای جانباز - من جانباز 15 درصدی نیستم
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبر ناب به نقل از همشهری - ، توتیت جنجالی از شرایط سخت زندگی یک جانباز در محله خاک سفید بهانه ای شد تا سراغ آقاسید برویم. خودش اصرار دارد عکس واضحی از او در روزنامه منتشر نشود. ما هم به خواسته اش احترام می گذاریم. پای درد و دلش می نشینیم و از دل حرف ها و میان کاغذ و رای های کمیسیون که مقابل مان گذاشته پی به مشکلاتش می بریم. اصل ماجرا این است که به درصد جانبازی اش در بنیادشهید اعتراض داشته و می خواهد در دیدار با رئیس قوه قضائیه، به حقی که به گفته خودش از او تضییع شده برسد. در ادامه آنچه در این دیدار با آقای سید جلیل موسوی تخریپ چی روزهای جنگ داشتیم را شرح داده و از بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیر خواسته او شدیم.
روزهای سخت جراحت
سراغ آقا سید که می رویم اولش روی خوش نشان نمی دهد. حق دارد. دلش شکسته و رنجور در گوشه از یک آلونک روی پشت بام خانه ای در محله خاک سفید پناه گرفته است. تمام دلخوشی اش عکس های روزهای جوانی در کنار همرزمانش و مرور خاطرات آن روزها شده. در بزنگاه این سرزمین، جوان ۱۶ساله بود که عزم جبهه کرد و تا پای جان برای دفاع از خاک میهن ایستاد. به خاطر مهارت و زبلی، خیلی زود در گردان تخریب چی ها فعال شد ولی هفتم مهرماه سال۶۲ در جنوب خرمشهر درحین پاکسازی مین بر اثر انفجار، از ناحیه کمر، دست و گوش ها مجروح شد. موج انفجار اثرات سویی بر اعصاب و روانش گذاشت و جانبازی ۱۰ درصد برایش ثبت شد اما جراحت ها شبانه روز آزارش می داد حتی بعد ازدواج و تولد فرزندانش این دردها شدت گرفت. مشکلات اقتصادی از یک طرف و افزایش مشکلات اعصاب و روان متاثر از موج انفجار، او را درمانده و از فعالیت های عادی دور کرد و سال به سال وضعیتش سخت تر شد. خودش می گوید: «دست خودم نیست وقتی عصبی می شوم متوجه رفتاری که می کنمT نیستم.» هنوز جملاتش تمام نشده متوجه فلش دوربین عکاس می شود و می گوید: «اصلا نیازی به عکس گرفتن نیست و نمی خواهم با نشان دادن این شرایط زندگی ام آبروی جانبازان وطنم را ببرم. ما با خدا معامله کردیم و ادعایی هم نداریم فقط بخاطر اهل و عیال در شرایط اقتصادی پیگیر حق و حقوقم هستم.»
درد و زخم هایی که گفتنی نیست
پسر آقاسید ادامه صحبت های پدرش را می گیرد: «سال ها خودمان هزینه درمانش را تامین کردیم تا اینکه بخاطر هزینه های درمان برای افزایش درصد جانبازی پدر اقدام کردیم. ده سال طول کشید و در نهایت او را جانباز ۱۵درصد معرفی کردند. ما به این رای اعتراض کردیم و بنیادشهید پرونده را به هیئت کارشناسان رسمی دادگستری مرکز قوه قضاییه ارجاع داد. هیئت کارشناسی دادگستری بدون محاسبه مشکل کمر، رای به ۵۰درصد نقض عضو داد. اما بنیاد شهید قبول نکرد و یکبار هم تامین دلیل پزشکی شد و رای به ۶۶درصد نقض عضو و از کارافتادگی دادند. حتی پزشکی قانونی هم رای ۶۳ تا ۷۵ درصد داده و از کارافتادگی کلی تشخیص داد و در نهایت این پرونده در دیوان عدالت اداری مطرح شد. متاسفانه دیوان حکم به رد دعوا داد. نمایند مجلس شورای اسلامی آقای روح الله یزدی خواه هم پیگیر این پرونده هستند اما پدر می خواهد دیداری با رئیس قوه قضائیه داشته باشد تا ایشان اختلاف بین کمیسیون پزشکی ها را بررسی کرده و پدرم به حق و حقوق خودش برسد.»
آقاسید حرف های پسرش را تکمیل می کند: «پزشکی قانونی و کارشناسان رسمی دادگستری نقض عضو و از کار افتادگی(جانبازی) مرا ۶۶درصد به علت عوارض جراحت برای من تعیین کرده اما بنیادشهید این رای را قبول ندارد. حدود ۵سال است که بیمه درمانی به من تعلق گرفته و ۳سال است به عنوان کمک معیشتی مبلغ کمی دریافت می کنم که این کفاف مشکلات مرا نمی دهند.»
جوابیه بنیاد شهید و امور ایثارگران
جانباز سید جلیل موسوی با ۱۵ درصد میزان جانبازی (طبق کمیسیون مربوطه مصوب ۵/۴/ ۱۳۹۸) در این بنیاد پرونده دارد. با توجه به اعتراض ایشان به این رای و مستندات شان می توانند درخواست تشکیل کمیسیون و بازنگری بدهند. این کمیسیون هر ۳ سال یکبار برگزار می شود. ناگفته نماند چون درصد جانبازی ایشان زیر ۲۵ درصد بوده و از هیچ ارگان دیگری حقوق دریافت نمی کند مبلغ ۵ میلیون در ماه به عنوان کمک هزینه معیشتی به حساب ایشان واریز می شود. هم چنین نامبرده تحت پوشش بیمه تکمیلی بنیاد شهید به صورت صد در صدی هستند. در پرونده ایشان دریافت تسهیلات وام مسکن در سال ۱۳۸۵ هم درج شده است.
علی رضا اکبری، روابط عمومی بنیادی شهید تهران بزرگ
این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : همشهری آنلاین