تورم 2 میلیون درصدی ونزوئلا چگونه از بین رفت؟
به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از فرارو - ونزوئلا که بزرگترین ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد، سوژه جالبی برای مطالعه موردی درباره آسیب های یک دولت نفتی است. از زمان کشف نفت در دهه ۱۹۲۰ در این کشور، ونزوئلا وارد سفری هیجان انگیز، اما خطرناک با رونق و رکود شد که آموزه هایی برای دیگر کشورهای سرشار از منابع جهان ارائه می کند. دهه ها حکمرانی ضعیف، کشوری را که زمانی یکی از مرفه ترین کشورهای آمریکای لاتین بود به سمت ویرانی اقتصادی و سیاسی سوق داد.
به گزارش عصرایران، در سال های اخیر، ونزوئلا دچار فروپاشی اقتصادی شد، تولید به طور قابل توجهی کاهش یافت و تورم افسار گسیخته به کمبود کالاهای اساسی مانند غذا و دارو منجر شد. در همین حال، سوء مدیریت دولت و تحریم های آمریکا به کاهش شدید تولید نفت و کاهش چشمگیر سرمایه گذاری در این بخش منجر شد. وابستگی شدید ونزوئلا به درآمدهای نفتی یکی از دلایل اصلی بحران اقتصادی در این کشور محسوب می شود.
آب رفتن اقتصاد ونزوئلا
بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۹، اقتصاد ونزوئلا تقریبا ۸۰ درصد کوچکتر شد و بیش از ۹۰ درصد مردم کشور وارد فقر مطلق شدند. تورم در این بازه زمانی تا دو میلیون درصد نیز رسید و بیش از ۱۴ صفر از پول ملی حذف شد. بدهی های خارجی تنها طی چند سال به بیش از ۱۵۰ میلیارد رسید و درآمد این کشور نفت خیز در بازه زمانی اعلام شده کاهش بیش از ۹۰ درصدی را تجربه کرد. در نتیجه، یکی از غنی ترین کشورها از نظر منابع نفتی، به یکی از فقیرترین کشورهای جهان تبدیل شد.
با این وجود، بنابر گزارش رویترز، دولت ونزوئلا به تازگی تغییراتی در سیاست های خود اعمال کرده و امیدوار است که با کاهش تحریم ها از سوی واشنگتن و بازگشت دوباره غول های نفتی برای از سرگیری فعالیت های خود در این کشور در مسیر بهبود شرایط گام بردارد.
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری امسال ونزوئلا، دولت این کشور در حال تشدید تلاش های خود برای کاهش نرخ تورم است، ارزش بولیوار – واحد پول ونزوئلا - در برابر دلار را ثابت نگه داشته و چگونگی مدیریت هزینه ها بدون افزایش قیمت های مصرف کننده را می سنجد.
این کشور نفت خیز آمریکای جنوبی که دولت آن تحت تحریم های آمریکا قرار دارد، با یک بحران اقتصادی بلند مدت مواجه شده که کمبود مزمن، کاهش ارزش پول ملی و ابرتورم از آثار آن بوده است.
تلاش برای خروج از بحران اقتصادی و غلبه بر ابرتورم
در توضیح نمودار بالا باید بگوئیم: شاخص قیمت های مصرف کننده ونزوئلا در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۹۳ افزایش یافت که یکی از بالاترین نرخ های تورم در جهان محسوب می شود. با این وجود، این برای ونزوئلایی ها خبر خوبی بود زیرا تداوم روند کاهشی نرخ تورم برای چندمین سال متوالی را تجربه کردند. این شاخص در سال ۲۰۲۲ برابر با ۳۰۵ درصد بود.
این در شرایطی است که افزایش قیمت ها تا ماه ژانویه ۲۰۲۴ و بر مبنای سالانه به ۱۰۷ درصد کاهش یافته است. افزایش ماهانه قیمت ها طی ۱۰ ماه منتهی به فوریه تک رقمی بوده است زیرا دولت سوسیالیست نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا، به رویکرد ضد تورمی خود که از سال ۲۰۲۱ آغاز کرد و شامل تزریق دلار و محدودیت شدید اعتبارات و هزینه ها می شود، پایبند بوده است.
به گفته اوبلا، رصدخانه اقتصادی آمریکای لاتین، ونزوئلا برای برون رفت از بحرانی که با آن دست و پنجه نرم می کند، اقداماتی را انجام داده است که از آن جمله می توان به کاهش مخارج دولتی، محدودیت اعتبارات بانکی، حذف یارانه بنزین و گشایش بازار ارز اشاره کرد.
مادورو در ماه ژانویه وعده پیروزی قطعی در برابر تورم طی سال جاری میلادی و دو رقمی کردن دوباره نرخ آن در ونزوئلا را داد. نرخ تورم سالانه این کشور از سال ۲۰۱۴ زیر ۱۰۰ درصد نبوده است.
در حال حاضر، نرخ تورم پایین و حفظ ارزش پول ملی از جمله اهداف اصلی دولت ونزوئلا محسوب می شود. پس از کاهش ارزش ۳۸ درصدی در سال ۲۰۲۳، نرخ برابری بولیوار و دلار طی مدت زمان سپری شده از سال ۲۰۲۴ برابر با حدود ۳۶ بولیوار در برابر هر دلار بوده است.
بازگشت شرکت شورون آمریکا به بازار نفت ونزوئلا و افزایش درآمدهای نفتی یکی از دلایل اصلی کاهش بحران اقتصادی در این کشور بوده است. این شرکت با مجوز ویژه واشنگتن در ونزوئلا فعالیت می کند.
برای این که درک بهتری از شرایط تورم ونزوئلا داشته باشیم، به بررسی این شاخص از سال ۲۰۱۴ می پردازیم. در این سال نرخ تورم به ۶۹ درصد رسید که بالاترین میزان در جهان بود. نرخ تورم ونزوئلا در سال ۲۰۱۵ به ۱۸۱ درصد رسید که بار دیگر بیشترین در جهان و بیشترین میزان در تاریخ کشور در آن زمان محسوب می شد. ونزوئلا در سال ۲۰۱۶ تورم ۸۰۰ درصدی و در سال ۲۰۱۷ بیش از ۴۰۰۰ درصدی را شاهد بود. نرخ تورم در سال ۲۰۱۸ حدود ۱.۷۰۰، ۰۰۰ درصد و در نهایت به ۲.۰۰۰، ۰۰۰ درصد رسید.
بحران اقتصادی؛ فراز و فرود نرخ تورم در ونزوئلا
به گزارش وب سایت ال پائیس، مردم ونزوئلا طی هفت دهه نخست قرن بیستم میلادی با تجربه نرخ تورم ماهانه تک رقمی و رشد اقتصادی بالا به واقع درکی از نرخ تورم بالا نداشتند. اما بدتر شدن وضعیت این کشور از دهه ۱۹۹۰ میلادی با رسوایی های فساد و سیاستگذاری های عمومی اشتباه آغاز شد. یک بحران مالی جدی در بخش بانکداری خصوصی در سال ۱۹۹۶ افزایش نرخ تورم به بیش از ۱۰۰ درصد را موجب شد.
با مرگ هوگو چاوز در سال ۲۰۱۳ و به قدرت رسیدن نیکلاس مادورو کم تجربه که به دنبال تقویت رویکرد چپگرایانه بود، شرایط برای بروز یک طوفان اقتصادی با ابعادی گسترده فراهم شد. بحران اقتصادی، حقوق و تضمین های اجتماعی را از بین برد، در شرایطی که فساد سیستمی بیداد می کرد. این وضعیت با کنترل شدید دولت بر شرکت های خصوصی، افزایش بی حساب و کتاب حقوق ها، سیاست های تهاجمی ملی سازی و زیر سوال بردن بی وقفه مشروعیت مالکیت خصوصی تشدید شد. دولت مادورو کنترل بر مبادلات ارزی را حفظ کرد که به ورشکستگی شرکت دولتی نفت پی دی وی اس ای (PDVSA) وعدم تعادل پولی و مالی منجر شد.
زمانی که ورشکستگی کل اقتصاد ونزوئلا به واقعیت پیوست، دولت مادورو در سال ۲۰۱۹ بازگشت چراغ خاموش به حوزه های اقتصادی بازار برای ایجاد ثبات در کشور را آغاز کرد. دلار به عنوان ارز مبادلاتی پذیرفته شد و استفاده از آن جرم زدایی شد. گفتمان مبارزه با سرمایه نیز متوقف شد. بورژاوزی دیگر مسئول افزایش قیمت ها شناخته نمی شد، افزایش حقوق ها با احتیاط بیشتری صورت می گرفت و یک راهبرد ضد تورم کلاسیک با کمک گروهی از مشاوران اکوادوری شکل گرفت که همکاری نزدیکی با دلسی رودریگز، معاون رئیس جمهور، داشتند.
بنابر گزارشی که به تازگی توسط بلومبرگ منتشر شد، به واسطه افزایش فروش دلار محلی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا، تورم این کشور بر مبنای ماهانه در ماه ژوئن به یک درصد کاهش یافت. داده های بانک مرکزی ونزوئلا نشان می دهد که قیمت های مصرف کننده در این کشور از ۱.۵ درصد در ماه می به یک درصد در ماه ژوئن رسیده است که کمترین میزان در ۱۲ سال گذشته محسوب می شود.
پس از یک دوره ابرتورم که نزدیک به دو میلیون درصد در سال برآورد می شود، کاراکاس با پایبندی به راهبرد ضد تورمی خود از طریق ترکیب محدودیت های شدید پولی و مالی و همچنین فراهم کردن بستر جریان آزاد دلار آمریکا در کاهش نرخ تورم این کشور موفق بوده است.
همچنین، همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، کاهش تحریم های آمریکا و سرمایه گذاری مشترک شرکت نفت ونزوئلا با شرکت های بزرگ نفتی بین المللی به رهبری شرکت شورون آمریکا، افزایش فروش دلاری ونزوئلا و بهبود شرایط در این کشور را به همراه داشته است.
این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : فرارو
- عکسچهره واقعی بازیگر نقش دیبا در سریال طوبی - تفاوت فاحش خارج از سریال + تصاویر و بیوگرافی شیما جعفرزاده
- رونمایی (نفس) دختر پژمان بازغی از تیپ و چهره متفاوت اش
- تصاویر ویلای بهشتی و محشر بهرام رادان و مینا مختاری در رامسر ! - حسرت به دل مردم می گذارند !
- اشکان خطیبی برای نخستین بار از پدر خوشتیپش رونمایی کرد
- بررسی استایل سراسر ایرانی هانده ارچل در ایران + عکس تغییر چهره بدون آرایش و لاغری عجیب
- تغییرات چهره نقش خنگ ترین بازیگران (لیسانسه ها) بعد از 5 سال - چی بودند و چی شدند؟!
- عکس زیرخاکی از کودکی لیلا حاتمی و لیلی رشیدی
- زیرکی نفیسه روشن در این عکس را ببینید
- دونگ ئی، بانویی که یک تنه مقابل ظلم و ستم ایستاد
- بررسی استایل باحجاب و زیبای هانده ارچل با شال سفید رنگ - شیک و اصیل+عکس
- کلکسیون کلاه محمدرضا شریفی نیا در اتاقش که توسط دخترش به تصویر کشیده شده - ماشالا برا خودش یه پا مغازه ست+عکس
- مینی ژوپ چرمی هانده ارچل او را جذاب تر از همیشه کرد+عکس
- خانم مجری تلویزیون رسما رد داد - تصاویر شوکه کننده تغییر چهره و اندام ندا غفاری بعد 3 سال در 48 سالگی
- تیپ و چهره تازه (مرضیه) سریال بچه مهندس بعد 4 سال
- تغییر چهره غافلگیرکننده (مرضیه مادر فرهاد) در سریال شهرزاد بعد 9 سال !
- این 16 بازیگر ایرانی خوش پوش ترین استایل ها را در تابستان داشتند - از الناز تا بهنوش + عکس
- جزئیات حذف مستمری 13 هزار نفر از مددجویان بهزیستی
- شاخص بورس افت کرد - هم وزن بالا رفت
- قیمت طلا باز هم ربخت - قیمت جدید طلا امروز 13 شهریور 1404
- چرا یک میلیون تومانِ متناسب سازی به حساب بازنشستگان کارگری واریز نمی شود؟
- ناترازی برق در شهریور به مرز 20 هزار مگاوات رسید
- بورس از رشد بازماند
- قیمت اجاره خانه در گیشا؛ با چه بودجه ای می توان در محله گیشا خانه اجاره کرد؟
- قیمت داگز کوین امروز سه شنبه 13 شهریور 1403
- ماجرای کمبود بلیت پرواز های تهران _ مشهد
- بانک ها در 5 ماه اول سال در پرداخت تسهیلات تکلیفی عملکرد قابل قبولی نداشته اند
- نامه مهم رئیس اتاق بازرگانی به پزشکیان درمورد قطع برق؛ ماجرا چیست؟
- سورپرایز ویژه حقوق بازنشستگی با 10 سال سابقه بیمه تامین اجتماعی