10 بیماری که واکسن و درمان اختصاصی ندارند؛ از تب دنگی تا سارس
به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از فرارو - هنوز برای بسیاری از بیماری های عفونی که بر سلامت عموم جامعه تاثیر می گذارند، واکسن موثری تولید نشده است.
به گزارش روزیاتو، این بیماری ها می توانند از ویروس ها، باکتری ها یا انگل ها ناشی شوند. اما کدام بیماری واکسن ندارد؟
ایدز/HIV
کدام بیماری واکسن ندارد؟ یکی از این بیماری ها، ایدز یا همان HIV است. ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) باعث سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS) می شود. علائم اولیه این بیماری شامل تب، خستگی و تورم غدد لنفاوی است. با پیشرفت بیماری ایدز، سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود و فرد در معرض عفونت های جدی و برخی از سرطان ها قرار می گیرد. درمان قطعی برای ایدز وجود ندارد، اما درمان های ضدویروسی می توانند پیشرفت بیماری را کند کنند. با درمان مناسب، افراد مبتلا به HIV می توانند سال ها زندگی کنند.
مالاریا
مالاریا، به عنوان یک بیماری که واکسن ندارد، توسط انگل های پلاسمودیوم از طریق نیش پشه های آلوده ایجاد می شود. علائم این بیماری شامل تب، لرز، تعریق، سردرد و درد عضلانی است. درمان این بیماری، شامل مصرف دارو های ضد مالاریا مانند کلروکین و آرتیمیزینین است. مالاریا می تواند کشنده باشد، به خصوص در کودکان زیر ۵ سال و زنان باردار. اما درمان زودهنگام می تواند جان بیمار را نجات دهد.
تب دنگی
تب دنگی توسط ویروس دنگی که از طریق نیش پشه های آئدس منتقل می شود، ایجاد می گردد. علائم این بیماری، تب شدید، درد پشت چشم، درد عضلانی و مفاصل و بثورات پوستی است. درمان خاصی برای دنگی وجود ندارد و مدیریت این بیماری بیشتر شامل تسکین علائم و حفظ مایعات بدن است. در موارد شدید، دنگی می تواند به تب دنگی هموراژیک تبدیل شود که کشنده است.
ویروس زیکا
ویروس زیکا از طریق نیش پشه های آلوده یا تماس جنسی منتقل می شود. علائم آن شامل تب، بثورات پوستی، درد مفاصل و قرمزی چشم ها است. درمان خاصی برای زیکا وجود ندارد و مدیریت این بیماری شامل تسکین علائم است. زیکا معمولاً کشنده نیست، اما می تواند باعث ناهنجاری های جدی جنینی مانند میکروسفالی شود.
هپاتیت C
به جز موارد فوق، کدام بیماری واکسن ندارد؟ هپاتیت C یک عفونت ویروسی است که باعث التهاب کبد شده و از طریق تماس با خون آلوده منتقل می شود. علائم اولیه ممکن است شامل خستگی، تب و زردی باشد. درمان های ضد ویروسی وجود دارند که می توانند این ویروس را از بین ببرند. بدون درمان، هپاتیت C می تواند منجر به سیروز کبدی و سرطان کبد شود و در نهایت کشنده باشد.
تب لاسا
تب لاسا توسط ویروس لاسا که از طریق تماس با ادرار یا مدفوع موش های آلوده منتقل می شود، ایجاد می گردد. علائم این بیماری، تب، درد قفسه سینه و ورم صورت است. درمان این بیماری با مصرف داروی ضد ویروسی ریباویرین می تواند مؤثر باشد. تب لاسا در صورت عدم درمان می تواند کشنده باشد.
سندرم تنفسی خاورمیانه (مرس)
مرس یک بیماری تنفسی ویروسی است که توسط ویروس MERS-CoV ایجاد می شود. علائم آن شامل تب، سرفه، و تنگی نفس است. هیچ گونه درمان قطعی برای مرس وجود ندارد. MERS می تواند کشنده باشد، به خصوص در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف.
سندرم تنفسی حاد (سارس)
سارس یک بیماری تنفسی ویروسی است که توسط ویروس SARS-CoV ایجاد می شود. علائم بیماری سارس، تب، سرفه، و مشکلات تنفسی است. مانند مرس، درمان خاصی برای سارس نیز وجود ندارد. SARS می تواند کشنده باشد، به ویژه در افراد مسن و مبتلا به بیماری های زمینه ای.
نوروویروس
نوروویروس ها باعث عفونت های گوارشی شده و از طریق مصرف غذای آلوده یا تماس نزدیک با فرد آلوده منتقل می شوند. علائم ابتلا به نوروویروس شامل اسهال، استفراغ و درد شکمی است. هیچ درمان خاصی برای نوروویروس وجود ندارد و مدیریت این بیماری شامل تسکین علائم و حفظ مایعات بدن است. نوروویروس معمولاً کشنده نیست، اما در افراد بسیار جوان، مسن یا با سیستم ایمنی ضعیف می تواند خطرناک باشد.
ابولا
ویروس ابولا باعث تب هموراژیک ابولا شده و از طریق تماس با خون یا مایعات بدن فرد آلوده منتقل می شود. علائم آن شامل تب، ضعف، درد عضلانی و خونریزی داخلی و خارجی است. درمان خاصی برای ابولا وجود ندارد. ابولا می تواند بسیار کشنده باشد و نرخ مرگ و میر این بیماری بین ۲۵٪ تا ۹۰٪ گزارش شده است.
مراقب باشید که به این بیماری ها مبتلا نشوید!
در این مقاله به بررسی پاسخ این سوال پرداختیم که کدام بیماری واکسن ندارد. در حالی که این بیماری ها هنوز واکسن ندارند، اقدامات پیشگیرانه می توانند نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به آن ها ایفا کنند. رعایت بهداشت شخصی، اجتناب از تماس با حیوانات یا حشرات ناقل، استفاده از مواد دفع کننده حشرات، مصرف غذا و آب سالم و رعایت نکات ایمنی در سفر های بین المللی همگی می توانند از انتقال این بیماری ها جلوگیری کنند.
این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : فرارو
- عکسچهره واقعی بازیگر نقش دیبا در سریال طوبی - تفاوت فاحش خارج از سریال + تصاویر و بیوگرافی شیما جعفرزاده
- رونمایی (نفس) دختر پژمان بازغی از تیپ و چهره متفاوت اش
- تصاویر ویلای بهشتی و محشر بهرام رادان و مینا مختاری در رامسر ! - حسرت به دل مردم می گذارند !
- اشکان خطیبی برای نخستین بار از پدر خوشتیپش رونمایی کرد
- بررسی استایل سراسر ایرانی هانده ارچل در ایران + عکس تغییر چهره بدون آرایش و لاغری عجیب
- تغییرات چهره نقش خنگ ترین بازیگران (لیسانسه ها) بعد از 5 سال - چی بودند و چی شدند؟!
- عکس زیرخاکی از کودکی لیلا حاتمی و لیلی رشیدی
- زیرکی نفیسه روشن در این عکس را ببینید
- دونگ ئی، بانویی که یک تنه مقابل ظلم و ستم ایستاد
- بررسی استایل باحجاب و زیبای هانده ارچل با شال سفید رنگ - شیک و اصیل+عکس
- کلکسیون کلاه محمدرضا شریفی نیا در اتاقش که توسط دخترش به تصویر کشیده شده - ماشالا برا خودش یه پا مغازه ست+عکس
- مینی ژوپ چرمی هانده ارچل او را جذاب تر از همیشه کرد+عکس
- خانم مجری تلویزیون رسما رد داد - تصاویر شوکه کننده تغییر چهره و اندام ندا غفاری بعد 3 سال در 48 سالگی
- تیپ و چهره تازه (مرضیه) سریال بچه مهندس بعد 4 سال
- تغییر چهره غافلگیرکننده (مرضیه مادر فرهاد) در سریال شهرزاد بعد 9 سال !
- این 16 بازیگر ایرانی خوش پوش ترین استایل ها را در تابستان داشتند - از الناز تا بهنوش + عکس
- کوله پشتی عامل آسیب ستون فقرات و کمردرد در کودکان
- تصاویر - راز های 6000 ساله قلعه مانداگارانا مرند
- خواب کودک را جدی بگیرید
- میزان مناسب مصرف پروتئین براساس سن
- با درست کردن این بستنی ها چاق نمی شوید - طز تهیه 4 مدل بستنی برای رژیمی ها
- با مزاج انواع گوشت بیشتر آشنا شویم - گوشت گاو برای این گروه ها مناسب است
- سردترین نقطه جهان کجاست و دمای آن چند درجه است؟
- تفال به حافظ سه شنبه 13 شهریور 1403؛ شهریست پرظریفان و از هر طرف نگاری..
- برای زانو درد این خوراکی ها و نوشیدنی ها را امتحان کنید
- به جای قرص های خواب آور این دو ماده غذایی را بخورید
- (عکس) با مقوا، فرزندان خود را حسابی سرگرم کنید!
- (تصاویر) گران ترین قایق تفریحی جهان ساخته شده از استخوان دایناسور با روکش طلا