کشف دهانه برخوردی زمین به قدمت 3.5 میلیارد سال در استرالیا

کشف دهانه برخوردی زمین به قدمت 3.5 میلیارد سال در استرالیا

۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۱ زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس مجله - در یک جست‌وجوی علمی در پلبرای استرالیا، گروهی از محققان به کشفی شگفت‌انگیز دست یافتند: قدیمی‌ترین دهانه برخوردی شناخته‌شده در زمین. این کشف نقطه عطفی در مطالعه تاریخ زمین‌شناسی و تاثیر برخوردهای شهاب‌سنگ‌ها در شکل‌گیری قاره‌ها و حتی زندگی به شمار می‌رود.

به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از همشهری - یکتا فراهانی: در جریان یک سفر تحقیقاتی در قلب منطقه پلبرای استرالیا، گروهی از زمین شناسان به رهبری کریس کرکلند از دانشگاه کورتین، به کشف مهمی دست یافتند. آن ها در جست وجوی شواهدی از برخوردهای شهاب سنگی موفق به شناسایی «شاتتر کون ها Shatter Cones» شدند که در واقع ساختارهای شگفت انگیز حاصل از برخورد شهاب سنگ ها به زمین هستند. پس از بررسی های دقیق، محققان متوجه شدند این ساختارها متعلق به قدیمی ترین دهانه برخوردی شناخته شده در زمین هستند که سن آن ها به حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش می رسد.


کشف دهانه برخوردی زمین به قدمت 3.5 میلیارد سال در استرالیا


شواهدی از برخوردهای شهاب سنگی در زمین

شاتتر کون ها ساختارهایی مخروطی و زیبا هستند که تنها پس از برخورد شهاب سنگ ها به سطح زمین شکل می گیرند. این ساختارها در حقیقت شواهدی از شوک های شدید ناشی از برخوردهای شهاب سنگی هستند که تنها با چشم غیرمسلح قابل مشاهده اند. تیم تحقیقاتی به رهبری کرکلند در کمتر از یک ساعت پس از شروع جست وجو به طور تصادفی این ساختارها را پیدا کردند که نشان می دهد زمین درگذشته ای دور تحت تأثیر برخوردهای عظیم شهاب سنگ ها قرار گرفته است.

بازگشت به محل کشف برای بررسی دقیق تر

کشف قدیمی ترین دهانه برخوردی روی زمین

این کشف به محققان اجازه داد تا سن این دهانه برخوردی را تخمین بزنند و دریافتند این دهانه به عنوان قدیمی ترین دهانه برخوردی شناخته شده در زمین شناخته می شود. این کشف نه تنها به درک ما از تاریخ زمین شناسی کمک می کند بلکه می تواند به روشن شدن نقش برخوردهای شهاب سنگ ها در شکل گیری قاره ها و حتی ظهور زندگی بر روی کره زمین کمک کند.

نقش برخوردهای شهاب سنگی در شکل گیری زندگی

کشف دهانه برخوردی زمین به قدمت 3.5 میلیارد سال در استرالیا

برخوردهای شهاب سنگی نه تنها روی زمین بلکه روی سیارات و ماه ها نیز نقش مهمی در شکل گیری سطح آن ها و ایجاد شرایط مناسب برای زندگی داشته اند. این کشف به دانشمندان این امکان را می دهد تا بیشتر در مورد تاریخچه برخوردهای شهاب سنگی و تأثیر آن ها بر روی تکامل زمین و شرایط اولیه شکل گیری زندگی مطالعه کنند. نقطه عطفی در تاریخ زمین شناسی

این کشف که به کمک تکنیک های پیشرفته و تحقیقاتی در مناطق دورافتاده پل برای استرالیا حاصل شد، نقطه عطفی در تاریخ زمین شناسی است. مطالعه دهانه های برخوردی با قدمت میلیاردها سال می تواند درک ما از نحوه شکل گیری قاره ها و شرایط محیطی اولیه زمین را بهبود بخشد و در نهایت کمک کند تا بیشتر به ریشه های زندگی و تکامل آن پی ببریم.

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب