سرویس ناب پلاس - شیوا بحیرایی متولد سال 1366 در تهران یکی از بانوان برگزیده ایرانی است که با معنا کردن من می توانم رویای کودکی اش را با اراده و تلاش به واقعیت تبدیل کرده است. او خلبان هلیکوپتر و هواپیما است. در گفتگویی اختصاصی با این بانوی موفق ایرانی درباره راز موفقیت اش پرسیده و داستان پرواز او را به تصویر کشیده است.
رؤیای پرواز یک زن؛ داستان زندگی اولین بانوی ایرانی خلبان هلیکوپتر از زبان خودش

از کودکی وقتی هلیکوپتر را در حال پرواز می دیدم محو تماشای آن می شدم. هلیکوپتر بسیار برایم هیجان انگیز بود.

به گزارش سرویس پلاس خبر ناب : پرواز یکی از هیجان انگیزترین کارهایی است که بسیاری آرزوی تجربه آن را دارند هرچند این هیجان با دشواریهای فرآوانی طبیعتاً همراه است. از کی عاشق پرواز شدید و چطور شد به پرواز با هلیکوپتر اندیشید؟
شیوا بحیرایی: من از کودکی به نجوم و هوافضا علاقمند بودم. دیپلم ریاضی گرفتم و برای وارد شدن در این مسیر آماده شدم. در کنار این علاقه ام به کمک رسانی به مردم هم علاقمند بودم.به همین دلیل در دوره های امداد و نجات هلال احمر هم شرکت کردم.
لیسانس حسابداری گرفتم، بعد فوق لیسانس مدیریت دولتی و یک فوق لیسانس هم در رشته مهندسی هوافضا دریافت کردم. بعد از اتمام دوره های امداد و نجات در هلال احمر در دوره های آتش نشانی شرکت کردم و مراحل آن را هم طی کردم.
از کودکی وقتی هلیکوپتر را در حال پرواز می دیدم محو تماشای آن می شدم. هلیکوپتر بسیار برایم هیجان انگیز بود. اولین پرواز را با پاراگلایدر تجربه کردم. ترس از پرواز کاملاً امری طبیعی است. ابتدا از ارتفاعات پائین این تجربه شروع می شود و بعد ارتفاعات بالا.
به خاطر عشق و علاقه به پرواز، مدارک و لایسنس های لازم را با تلاش دریافت کردم و با یاد گرفتن تکنیک ها و تاکتیک های پروازی سطوح متفاوتی از پرواز را تجربه کردم. پرواز با هلیکوپتر به دلیل پائین تر بودن ارتفاع پروازی بسیار هیجان انگیز و جذاب است. بعد از طی ساعات پروازی آموزشی در سطوح مختلف در نهایت لایسنس خودم را از ساخه (شرکت هلیکوپتری ایران) که مسئول برگزاری دوره های آموزشی پرواز با هلیکوپتر در ایران است دریافت کردم.


دانلود ویدیو

در زمینه خلبانی با هلی کوپتر که در آموزشگاه ساخه برگزار می شود، من با طی مراحل کامل پروازی و تکمیل کردن ساعات پروازی ام نخستین بانوی ایرانی هستم که مدرک خلبانی با هلیکوپتر را دریافت کردم.

: شاید تصور غالب در جامعه این است که پرواز امری مردانه است. آیا محدودیت خاصی برای بانوان در زمینه آموزش پرواز و خلبانی وجود دارد؟
شیوا بحیرایی: در زمینه خلبانی به هیچ وجه جنسیت محدودیت محسوب نمی شود. هر آموزشگاهی که مجوز آموزش داشته باشد شما می توانید ثبت نام کنید و طبیعتاً بعد از طی مسیر آموزش، مدارک لازم را دریافت می کنید. من هم در زمینه خلبانی با هواپیما و هم در زمینه خلبانی با هلی کوپتر لایسنس دریافت کردم.
ما در زمینه هوانوردی بانوانی را داریم که به درجه کاپیتانی رسیده اند و این افتخاری است برای جامعه بانوان ایرانی. در زمینه خلبانی با هلی کوپتر که در آموزشگاه ساخه برگزار می شود، من با طی مراحل کامل پروازی و تکمیل کردن ساعات پروازی ام نخستین بانوی ایرانی هستم که مدرک خلبانی با هلیکوپتر را دریافت کردم.
: آیا انگیزه شغلی در پیگیری این مسیر از سوی حضرتعالی تأثیرگذار بوده است؟ آیا تصمیم دارید که در زمینه خلبانی به صورت حرفه ای فعالیت کنید؟
شیوا بحیرایی: من علاقه ویژه ای به خلبانی دارم. فعالیت های شغلی متفاوتی را تجربه کردم. علاقه دارم در یکی از ایرلاین های هلیکوپتری فعالیت کنم. خیلی از ایرلاین ها از خلبان های خانم جهت همکاری استفاده می کنند و همان طور که پیشتر هم گفتم، بانوان ایرانی حتی تا درجه کاپیتانی هم در صنعت هوانوردی پیشرفت داشته اند.
من اولین بانوی ایرانی هستم که لایسنس پرواز با هلی کوپتر را دریافت کردم. البته برای فعالیت حرفه ای نیاز هست تا در یک سری دوره های تکمیلی، اعم از ATPL، IR و MCC که باید برای دریافت مجوز فعالیت حرفه ای گذرانده شوند. بعد از اخذ نمره حدنصاب می توانید برای یک شغل در این زمینه اقدام کنید. بنابراین، این طور نیست که شما وقتی لایسنس خلبانی با هلیکوپتر را دریافت کردید بتوانید مستقیم وارد کار شوید.

رؤیای پرواز یک زن؛ داستان زندگی اولین بانوی ایرانی خلبان هلیکوپتر از زبان خودش

هرکس می خواهد در زمینه مورد علاقه اش پیشرفت کند، نیازمند یک اراده قوی است. البته برنامه ریزی و آموزش لازم از لوازم تحقق این اراده محسوب می شود.

: به عنوان یک بانوی موفق ایرانی چه توصیه ای به بانوان جامعه دارید؟
شیوا بحیرایی: هر کس سالم است و شرایط آموزشی لازم را در اختیار دارد می تواند در هر زمینه ای که می خواهد در صنعت هوانوردی دوره ها را آغار کند و پس از اتمام پیشرفت کند. شما برای کسب یک توانمندی نیازمند آموزش هستید. به نظرم برخی محدودیت ها ریشه در ذهنیت ما دارد. این که یک زن نمی تواند خلبان باشد یا راننده ماشین سنگین باشد و از این قبیل تصورات باطل!
من پایه یک رانندگی دارم! شما برای تکمیل دوره های آتش نشانی نیازمند داشتن گواهینامه پایه یک دارید چون در امداد و نجات ماشین آلات سنگین به کار برده می شوند. حتی گواهینامه لیفتراک و جرثقیل و بیل مکانیکی و لودر را هم دریافت کردم. برای تکمیل دوره های آواربرداری به این گواهینامه ها نیاز داشتم.
البته هدف من صرفاً دریافت و جمع آوری گواهینامه های مختلف نبوده است. هدف من ثبت توانمندی ام بوده است. بنابراین، جنسیت به هیچ وجه محدودیت نیست. باید اراده داشته باشید که بر سختی ها چیره شوید. امروز اطلاعات به صورت برخط در اختیار شماست. وسایل حمل و نقل به آسانی در دسترس است. بنابراین، تنها اراده است که یک رؤیا را به واقعیت می تواند تبدیل کند. من برای حضور در کلاس ها در سرما و گرما از تهران صبح بسیار زود به استان البرز می رفتم. دوری راه یا سرما و گرما اراده مرا سست نمی کرد. بنابراین، هرکس می خواهد در زمینه مورد علاقه اش پیشرفت کند، نیازمند یک اراده قوی است. البته برنامه ریزی و آموزش لازم از لوازم تحقق این اراده محسوب می شود.

اخبار گوناگون در خبر ناب
آخرین اخبار سرویس ناب پلاس