دانلود فیلم
اتفاقات 8 مهر 1401 باعث کاهش مشارکت سیستان و بلوچستان بود

اتفاقات 8 مهر 1401 باعث کاهش مشارکت سیستان و بلوچستان بود

۱۹ تیر ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۳ زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس سیاسی - آنچه در این دوره از انتخابات باعث مشارکت نکردن یا کاهش آن در استان سیستان و بلوچستان شد، اتفاقاتی بود که در هشتم مهرماه سال ۱۴۰۱ در زاهدان اتفاق افتاد. به‌دلیل همین مسائل بود که شخص مولوی عبدالحمید به‌عنوان پیشوای مذهبی اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان گفتند که کسی حرف ما را گوش نمی‌کند.

به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - مولوی یونس نهنگی، امام جمعه اهل سنت شهرستان زرآباد سیستان و بلوچستان که طرفداری اش از سعید جلیلی را اعلام و یکی از سخنرانان گردهمایی طرفداران این نامزد در مصلی تهران بود می گوید، آنچه در این دوره از انتخابات باعث مشارکت نکردن یا کاهش آن در استان سیستان و بلوچستان شد، اتفاقاتی بود که در هشتم مهرماه سال ۱۴۰۱ در زاهدان اتفاق افتاد: «به دلیل همین مسائل بود که شخص مولوی عبدالحمید به عنوان پیشوای مذهبی اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان گفتند که کسی حرف ما را گوش نمی کند. ایشان گفتند، ما گفتیم قانون را رعایت کنید اما صدایمان به جایی نرسیده است.

به گزارش هم میهن، وی افزود: درواقع این قهر سیاسی پیشوای مذهبی اهل سنت یکی از دلایلی بوده که باعث شده مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری در این استان پایین بیاید. در دور اول مشارکت پایین تر بود اما در دور دوم به دنبال وعده ها و حرف هایی که از سوی آقای پزشکیان زده شد، مشارکت بالاتر رفت.

به گفته نهنگی، علاوه بر اتفاقات زاهدان، مورد دیگری که موجب پایین آمدن مشارکت مردم شد این بود که مردم می گویند صدای ما و مطالبات مان شنیده نمی شود: «مردم می گویند ما دیده نمی شویم و از اینکه مسئولان همیشه مرکز را می بینند، خسته شده ایم. آن ها می گویند به سیستان و بلوچستان توجهی نمی شود. به رغم اهمیت استان سیستان و بلوچستان و سواحل مکران برای رهبری، اما متاسفانه آنچنان که باید به این استان توجه نمی شود.

در کنار این موضوع ثبات نداشتن بازار ارز، فقر و محرومیت، رسیدگی نکردن به امورات عمرانی منطقه و بی توجهی نسبت به تکمیل پروژه ها از دیگر مواردی اند که نارضایتی مردم را به دنبال داشته است. درواقع اکثر پروژه ها به جایی نرسیده اند. همچنین سلیقه ای برخورد کردن در گزینش ها و تبعیض ازجمله دلایلی است که باعث شده مردم زده شوند و مشارکت پایین بیاید.»

به گفته او آنچه باعث شد در دور دوم مشارکت بالا برود، حرف های آقای پزشکیان در مناظره ها و قول هایی بود که به اهل سنت داد: «این حرف ها مردم و حتی برخی اساتید مسجد مکی را برانگیخته کرد که آن ها هم ورود کنند تا حتماً آقای پزشکیان جلوتر بیفتد و قهر سیاسی کمی کم رنگ و لعاب تر شود.»

نهنگی می گوید، گفتاردرمانی دیگر مردم را خسته کرده است: «آنچه باعث شد تا مردم بیشتر سمت آقای پزشکیان تمایل پیدا کنند، گفته های ایشان مبنی بر مشارکت دادن اهل سنت در اداره امور کشور است که مردم را امیدوارتر کرد که شاید اصلاح طلب های قبلی این کار را انجام نداده اند اما ایشان تقریباً با صداقت در گفتارشان بیشترین امید را برای به کار گرفتن اهل سنت القاء کردند. این باعث شد مردم گرایش پیدا کنند و اعتماد کنند تا ببینند دکتر پزشکیان چطور عمل خواهد کرد.»

به گفته او، حرف اصلی اهل سنت این است که ما برادری خودمان را ثابت کردیم، مرزداری کردیم و بدون اینکه تجهیزاتی باشد، از تمامیت مرزی حفاظت کردیم اما به آن ها به اندازه مرکز اهمیت داده نشده است: «مردم سیستان و بلوچستان حالا می خواهند تا در عمل دیده شوند. می خواهند اهل سنت به کار گرفته شوند و برای عمران و آبادانی مناطق مختلف استان تلاش شود.

این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : فرارو

اخبار گوناگون در خبر ناب