محمدرضا عارف معاون اول پزشکیان کیست؟
به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - محمدرضا عارف از چهره های مهم اصلاح طلبی و معاون اول دولت محمد خاتمی یکبار دیگر بر روی این کرسی نشسته است.
به گزارش رویداد ۲۴، علی تاجرنیا، رئیس ستاد انتخاباتی تهران مسعود پزشکیان بلافاصله بعد از مراسم تنفید رئیس جمهور منتخب توسط رهبری از گزینه معاون اولی دولت چهاردهم پرده برداشته است. او در توییتر خود (شبکه ایکس) اعلام کرده محمدرضا عارف، معاون اول دولت چهاردهم شد.
محمدرضا عارف، از چهره های شاخص جریان اصلاحات است. او معاون اولی، وزارت و همچنین نمایندگی مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد و قرار است بار دیگر سکان معاونت اول را به دست بگیرد. انتخاب او ناگهانی و تقریبا بدون سر و صدا بود.
بیوگرافی محمدرضا عارف
محمدرضا عارف متولد یزد در ۲۷ آذر سال ۱۳۳۰ در خانواده ای مذهبی به دنیا آمد. عارف فارغ التحصیل لیسانس مهندسی برق دانشگاه تهران، فوق لیسانس و دکترای برق مخابرات از دانشگاه استنفورد آمریکا است.
محمدرضا عارف در آمریکا
پدر عارف حاج میرزا احمد عارف از بازاریان سرشناس و خادم امام حسین (ع) بود که مجالس روضه خوانی برگزار می کرد. محمدرضا همچنین چهار خواهر و دو برادر دارد. محمدرضا عارف زمانی که دبیر انجمن اسلامی ایران در آمریکا فعال بود، در نامه ای به انجمن های ایران می خواهد دختری برای ازدواج به او معرفی کنند که «حمیده مروج» دختر دانشجوی ۲۱ساله پزشکی به او معرفی شد و این دو پس از مدت کوتاهی در سال ۵۶ با هم ازدواج کردند که این زوج ۳ فرزند پسر دارند.
هم در روز ثبت نام برای کاندیداتوری انتخابات ۹۲، هم موقع ثبت نام و در برنامه های مختلف همسر عارف او را همراهی می کرد که این حرکت در آن روزها بازتاب پررنگی داشت، البته گروه های تندرو که با هر بهانه ای «تخریب همه جانبه» می کنند، بعضاً با ادبیاتی سخیف نسبت به این اتفاق واکنش نشان دادند.
محمدرضا عارف و همسرش
تحصیلات محمدرضا عارف
عارف در تز دکترای خود به بررسی شبکه های غیر حلقوی که در فرستنده ها لینک های قطعی پخش کننده بدون هیچ تداخل در گیرنده ها دارند پرداخت. چنین شبکه هایی شبکه های عارف نامیده می شوند. زمینه تحقیقاتی وی نظریه اطلاعات و رمزنگاری است. او همچنین از مؤسسان انجمن رمز ایران است.
عارف تألیف یا ارائه بیش از ۳۸۰ مقاله علمی را در کارنامه خود دارد. کتاب سیستم های مخابراتی دیجیتال و آنالوگ او در سال ۱۳۶۹ به عنوان کتاب سال انتخاب شد. کتاب های سیگنال ها و سیستم ها و سیگنال های تصادفی از دیگر کارهای ترجمه او هستند.
محمدرضا عارف در دانشگاه تهران
در ۲۳ آذر ۱۳۷۳ با تشخیص و تصمیم محمدرضا هاشمی گلپایگانی وزیر فرهنگ و آموزش عالیِ وقت رئیس دانشگاه تهران شد که «رونق تشکل های دانشجویی» را می توان از اتفاق های مهم این دوره دانست. عارف در رابطه با دوران مسئولیتش در دانشگاه تهران با اشاره به مخالفت سید محمد خاتمی با این مساله گفته است.
«آقای خاتمی بعد از وزرات ارشاد به کتابخانه ملی رفته بود، از آنجایی که نمی خواست با مشکلات ریز و درشت روبه رو شوم، به من گفت: به دانشگاه تهران نرو، اگر بروی نابود می شوی من هم شرایطم را به آقای هاشمی رفسنجانی گفتم و خدمت آیت الله یزدی هم رفتم و ایشان خیلی تأکید کردند که من مدیریت دانشگاه تهران را قبول کنم»
حادثه هجده تیر
عارف در حادثه ۱۸ تیر دانشگاه تهران جدا شده بود و به وزارت پست و تلگراف بود. او به عنوان یک دانشگاهی در حادثه کوی دانشگاه توقع مشورت و نظرخواهی داشت. رئیس اسبق دانشگاه تهران در این رابطه گفته است: «در مورد کوی دانشگاه تهران هیچ کسی هیچ مشورتی با من نکرد، من که نمی توانستم بروم و به آن ها بگویم می خواهم به شما مشورت بدهم! دوستان خوب من و سابقه من را می دانستند و اگر لازم تشخیص می دادند قطعاً با من مشورت می کردند. در ماجرای کوی دانشگاه تهران اتفاقی می افتد و یک تظاهرات چند نفره می شود، اما درست مدیریت نشد. این اعتراضات برای توبیخ یک روزنامه بود و باید با تدبیر بیشتری کار می کردند که کار به اینجا نکشد»
عارف در دولت
محمدرضا عارف دولت مردی را در دولت سید محمد خاتمی تجربه کرد. خاتمی او را برای یکی از وزارتخانه های فرهنگ و آموزش عالیِ یا پست، تلگراف و تلفن در نظر داشت که در نهایت قرار بر این شد، او عهده دار وزارت «پست، تلگراف و تلفن» باشد که موفق شد از ۲۹۰ رای، ۲۴۶ رای از نمایندگان مجلس پنجم بگیرد و وارد کابینه شود.
با این توضیح که عمر این مسئولیت به پایان دولت هفتم نرسید و او با تصمیمی دیگر از خاتمی در سال ۱۳۷۹ و پس از تصمیم دولت برای ادغام سازمان برنامه و بودجه با سازمان اداری و استخدامی کشور به عنوان رئیس سازمان جدیدالتاًسیس «مدیریت و برنامه ریزی» انتخاب شد و در یکسال پایانی دولت وقت در این مسئولیت فعالیت کرد.
بعد از پیروزی مجدد خاتمی در انتخابات و در روزهای تشکیل دولت هشتم، مرحوم حسن جبیبی از ماندن در جایگاه معاونت اولی انصراف دارد و خاتمی، عارف را به عنوان معاون اول برگزید و او در تمامی مدت حضور دولت هشتم در پاستور، این مقام را در اختیار داشت. با این توضیح که در این دوره «معاون اول» نقش و تاثیرگذاری جدی تری در امور دولتی پیدا کرد.
عارف در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم
«اگر هاشمی رفسنجانی و خاتمی بیایند، نمی آیم» این اولین اظهارنظر انتخاباتی محمدرضا عارف در فضای انتخاباتی انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۳۲ بود. او در روز چهارم ثبت نام کاندیدهای ریاست جمهوری با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور با شعار «معیشت، منزلت و عقلانیت» ثبت نام خود را قطعی کرد و بعد از اینکه خاتمی ثبت نام نکرد و مرحوم هاشمی با اقدام بسیار سوال برانگیز شورای نگهبان رد صلاحیت شد، ماند و در مناظره ها به طور کاملاً ملموسی به نمایندگی از جریان اصلاحات سخن گفت و اظهارنظر کرد.
در روزهای منتهی به انتخابات زمزمه های جدی مبنی بر تمایل هاشمی و خاتمی به حسن روحانی شنیده شد و در نهایت در ۴ روز مانده به روز رای گیری به نامه سید محمد خاتمی پاسخ مثبت داد و در حالیکه اعلام دقیقی مبنی بر اینکه به نفع حسن روحانی کنار رفته است، از حضور در انتخابات کناره گیری کرد.
او در این رابطه با تاکید بر اینکه «امکان نداشت بدون نظر خاتمی انصراف دهم» گفته است: «تنظیم متن بیانیه انصراف با آگاهی کامل همراه بود و با همفکری با سایر همکاران در ستاد انتخاباتی، به عمد نامی از حسن روحانی نبردیم؛ زیرا در صورتی که به طور مشخص از وی حمایت می کردیم، مخالفان سیاسی اصلاحات در کشور، بر سر موضوع ضدیت با ایشان به توافق نظر و اتحاد می رسیدند و جایگاه ایشان تضعیف می شد.»
عارف البته بعد از انتخابات گلایه هایی هم از حسن روحانی داشت. او با اشاره به جلسله ای که چند روز پس از روز رای گیری با روحانی گفته است «در جلسه ای در خدمت آقای روحانی بودیم و دو سه پست مطرح کرد.
وزارت ارتباطات، وزارت علوم و معاونت علمی. من برای هر سه پست نفرات مناسب تر از خودم را معرفی کردم. این را برای اولین بار می گویم تلقی من از این پیشنهادها این بود که آقای روحانی تمایلی به حضور فیزیکی من در دولت ندارد.»
فرزند عارف و ماجرای ژن خوب
پسر اول فارغ التحصیل برق از کشور سوئیس، پسر دوم فوق لیساس برق دانشگاه شریف و پسر سوم فارغ التحصیل پزشکی است، عارف سه نوه دارد. در سال ۹۶ «حمیدرضا» پسر عارف در گفتگویی با اشاره جایگاه پدر و مادرش، ژن برتر را عاملی برای موفقیت هایش دانست.
او در این گفتگو گفته است: «بالاخره کسی که به توانایی و نقطه ای رسیده است، استعدادهایی دارد. این استعدادها به وراثت و ژن ربط دارد. پدر و مادر من هر دو جز شاگرد اول های کنکور بودند و این ژن به ما سه برادر منتقل شده است. بالاخره خون می رسد و اینطور نیست که کسی همینجوری ادعا کند، اصل و نسب دارم. من افتخار می کنم، بالاخره این توانایی ها از دو تا خون خوب به من رسیده است»
عارف در بهارستان
محمدرضا عارف که در جریان انتخابات مجلس هشتم ثبت نام کرده و در اعتراض به رد صلاحیت گسترده اصلاح طلبان انصراف داده بود، دو سال بعد از انصراف از انتخابات ریاست جمهوری، مهیای حضور در انتخابات مجلس شد. اقبال زیاد آن روزهای مردم به جریان اصلاحات و در شرایطی که ناامیدی امروز مردم به صندوق رای به وجود نیامده بود موجب شد ۱۲۱ نفر از لیست امید به دهمین دوره مجلس شورای اسلامی رسیدند، البته با این توضیح که تعدادی از آن ها خود را ملزم به همراهی با فراکسیون امید ندیدند.
با وجود اینکه از عارف که با ۱۶۰۸۹۲۶ رای منتخب اول بود، در طول ۴ سال نتوانست روی کرسی اول بهارستان بنشیند تا علی لاریجانی که اتفاقاً در لیست امید معرفی شده بود و فقط با با ۱۹۱ هزار و ۳۲۹ رأی منتخب دوم شهر قم بود، هشت سال و برای دوره سوم به عنوان رئیس مجلس انتخاب شود!
این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : فرارو
- عکسچهره واقعی بازیگر نقش دیبا در سریال طوبی - تفاوت فاحش خارج از سریال + تصاویر و بیوگرافی شیما جعفرزاده
- رونمایی (نفس) دختر پژمان بازغی از تیپ و چهره متفاوت اش
- تصاویر ویلای بهشتی و محشر بهرام رادان و مینا مختاری در رامسر ! - حسرت به دل مردم می گذارند !
- اشکان خطیبی برای نخستین بار از پدر خوشتیپش رونمایی کرد
- بررسی استایل سراسر ایرانی هانده ارچل در ایران + عکس تغییر چهره بدون آرایش و لاغری عجیب
- تغییرات چهره نقش خنگ ترین بازیگران (لیسانسه ها) بعد از 5 سال - چی بودند و چی شدند؟!
- عکس زیرخاکی از کودکی لیلا حاتمی و لیلی رشیدی
- زیرکی نفیسه روشن در این عکس را ببینید
- دونگ ئی، بانویی که یک تنه مقابل ظلم و ستم ایستاد
- بررسی استایل باحجاب و زیبای هانده ارچل با شال سفید رنگ - شیک و اصیل+عکس
- کلکسیون کلاه محمدرضا شریفی نیا در اتاقش که توسط دخترش به تصویر کشیده شده - ماشالا برا خودش یه پا مغازه ست+عکس
- مینی ژوپ چرمی هانده ارچل او را جذاب تر از همیشه کرد+عکس
- خانم مجری تلویزیون رسما رد داد - تصاویر شوکه کننده تغییر چهره و اندام ندا غفاری بعد 3 سال در 48 سالگی
- تیپ و چهره تازه (مرضیه) سریال بچه مهندس بعد 4 سال
- تغییر چهره غافلگیرکننده (مرضیه مادر فرهاد) در سریال شهرزاد بعد 9 سال !
- این 16 بازیگر ایرانی خوش پوش ترین استایل ها را در تابستان داشتند - از الناز تا بهنوش + عکس
- تصمیم فرزانه صادق در مورد یک پست کلیدی وزارت راه و شهرسازی
- عارف: زمینه بازگشت جوانان بویژه قهرمانان مهاجرت کرده را فراهم شود
- مرز های شناخته شده بین المللی خط قرمز ایران
- توییت مهم پزشکیان درمورد جراحی اقتصادی
- موسوی لاری: (کا گ ب) خطرناک تر از (سی آی ای) در ایران جنایت می کند
- دبیر ستاد انتخابات کشور: آوازه انتخابات ایران پیچیده و الهام بخش شده
- (تصویر) هندوانه خوری رییس جمهوری در مسیر پیاده روی زایران امام رضا(ع)
- تصاویر - پزشکیان در بین مردم مشهد؛ از سلفی انداختن تا هندوانه خوردن
- محمد مهاجری: این است اسب زین شده که تحویل پزشکیان شد؟
- پزشکیان: باید جراحی هایی در بعضی بخش ها انجام دهیم
- نتیجه رفع حصر تبدیل پتانسیل منفی به مثبت برای امنیت و قدرت ملی است
- حامیان شهردار احتمالا در انتخابات شورا های 1404 فهرست خواهند داد