دانلود فیلم
وزیر نفت باید شجاعت برخورد با مافیای نفتی را داشته باشد

وزیر نفت باید شجاعت برخورد با مافیای نفتی را داشته باشد

۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۳ زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس سیاسی - یکی از چالش‌هایی که وزیر نفت دولت چهاردهم با آن دست به گریبان است مافیایی است که در نفت مستقر بوده و توانایی مقابله با آن به دلیل حمایت از سمت دولت پنهان، وجود ندارد. کسی هم نمی‌داند که این دولت پنهان مشغول چه کاری است.

به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - شیوه فروش نفت و البته شکل گیری بحران ناترازی انرژی باعث شده برخی از کارشناسان بحث حضور مافیا در صنایع نفت و انرژی را پیش بکشند. چنان که اکنون محمود خاقانی، کارشناس انرژی، معتقد است اگر وزیر نفتی که به کابینه چهاردهم اضافه می شود شجاعت مبارزه با مافیا را نداشته باشد، در کمتر از یک سال از دولت کنار می رود.

به گزارش تجارت نیوز، گرچه بحران ناترازی انرژی حساسیت ها را نسبت به انتخاب وزیر نفت در دولت چهاردهم بالا برده است، اما تاکید گروهی از کارشناسان بر جولان مافیا در حوزه تولید، فراوری و فروش نفت باعث شده اهمیت این وزارتخانه در دوره پیش رو دوچندان شود.

حال با معرفی محسن پاک نژاد به عنوان گزینه نهایی وزارت نفت به مجلس باید دید آیا نمایندگان به او رأی اعتماد می دهند؟ آیا او پس از کسب رأی اعتماد توانایی مبارزه با این مافیا را دارد؟

در همین زمینه با محمود خاقانی، کارشناس انرژی، گفت وگویی ترتیب داده شده است که در ادامه می خوانید.

چالش اساسی وزیر نفت دولت چهاردهم چه خواهد بود؟

اگر دولت چهاردهم برای عبور از شرایط تحریمی و خروج از فهرست سیاه FATF چاره ای نیندیشد و وضع به همین منوال ادامه پیدا کند، قادر به انجام کاری نخواهد بود. وزیر نفت نیز برای پیشبرد برنامه هایی که منافع ملی را در پی داشته باشد باید در همین زمین گام بردارد.

برای مثال در بحث سرمایه‎ گذاری خارجی و توسعه و تجارت، دولت چهاردهم با چالش بزرگی روبه روست تا بتواند سرمایه گذاران را ترغیب کند. نبود سرمایه و تکنولوژی مورد نیاز صنعت نفت، این صنعت را دچار مشکلات فراوانی کرده است. مشکل سرمایه گذاری، چالشی جدی برای وزیر نفت دولت چهاردهم خواهد بود و باید این مشکلات را به صورت شفاف بیان کند.

چالش مهم تر و بزرگ تری که وزیر نفت دولت چهاردهم باید آن را در نظر داشته باشد به هزینه های بالادستی صنعت نفت بازمی گردد. هزینه تولید یک بشکه نفت در ایران تحت هزینه های فراوانی است. عوامل مختلفی مانند شرایط تحریمی، نداشتن تکنولوژی جدید و پرسنل خیلی زیاد در صنعت نفت که بخش اعظم آن ها نیرو های ستادی هستند نه عملیاتی و در واقع در تولید نقشی ندارند در هزینه تولید اثرگذار هستند.

دلیل وجود این هزینه ها چیست؟

یکی از چالش هایی که وزیر نفت دولت چهاردهم با آن دست به گریبان است مافیایی است که در نفت مستقر بوده و توانایی مقابله با آن به دلیل حمایت از سمت دولت پنهان، وجود ندارد. کسی هم نمی داند که این دولت پنهان مشغول چه کاری است.

از طرف دیگر قوه قضائیه، قوه مقننه و دیگر نهاد ها به قوه مجریه فشار وارد می کنند و این یک چالش جدی مدیریتی است. اگر دولت چهاردهم و وزیر نفت آن نتوانند این موضوعات را مدیریت کنند، در واقع وزارت نفت دولت چهاردهم موفقیتی برای دولت چهاردهم نخواهد داشت.

پس از تشدید تنش های منطقه ای و افزایش تحرکات اسرائیل، ایران در شرایط ویژه ای به سر می برد. با ادامه این روند، جو امنیتی تر می شود و این شرایط شفافیت را بیش از پیش از دولت می گیرد.

صنعت نفت در واقع بزرگ ترین و مهم ترین صنعت کشور به حساب می آید و یک صنعت اقتصادی، سیاسی، دیپلماتیک و فنی است و از هر نظر باید سوخت اقتصاد خرد و کلان این کشور را تامین کند. پیشنهاد این است که برای این صنعت، وزیری انتخاب شود که بتواند موضوعات را به صورت شفاف با مردم در میان بگذارد.

منظورتان از شفافیت چیست؟ وزیر نفت در چه زمینه هایی باید شفافیت داشته باشد؟

وزیر نفت باید بتواند ضمن افشاسازی مافیای گردن کلفتی که در نفت مستقر است به طور شفاف اعلام کند چه کاری می خواهد انجام دهد و چطور می تواند این موضوع را مدیریت کند.

اگر وزیر نتوانست این بحران را مدیریت کند، باید به قدری شجاع و جسور باشد که ضمن کناره گیری از سمت خود، به صورت شفاف علت ناتوانی خود را بیان کند.

آیا این موضوع صرفاً مختص وزیر نفت دولت چهاردهم است؟

این وضعیت در مورد مسعود پزشکیان نیز مطرح است. آیا او نیز این شجاعت را دارد؟ این شجاعت در دولت روحانی و خاتمی دیده نشد، به رغم مشکلات و گله هایی که حسن روحانی و محمد خاتمی در زمان ریاست جمهوری خود داشتند، اما شجاعت استعفا و بیان شفاف مشکلات را نداشتند.

این ویژگی باید در رئیس جمهوری و وزیر نفت دولت چهاردهم وجود داشته باشد تا اگر نتوانستند به هر دلیلی به وعده های خود عمل کنند، کناره گیری کنند تا انتخابات جدیدی برگزار شود و کسانی که در روند کار دولت اخلال ایجاد می کردند، خود را در انتخابات عرضه کنند و بررسی شود که آیا مردم به این افراد رأی خواهند داد یا خیر.

این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : فرارو

اخبار گوناگون در خبر ناب