پزشکیان بخواهد دعوا کند، برمی گردیم سر خانه اول - ما دولتی نمی خواستیم که وزیر ارشادش رسایی و علومش ثابتی باشد
به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - وزرای پیشنهادی پزشکیان در کمیسیون های تخصصی مجلس حاضر می شوند و اخبار حاکی از آن است که جلسات رای اعتماد از روز شنبه آغاز خواهد شد. فهرست ۱۹ وزیر واکنش های متفاوتی را برانگیخت و باعث هجمه های زیادی به پزشکیان شد. ابقای وزیر اطلاعات دولت سیزدهم، معرفی یک فرد نظامی دیگر برای تصدی وزارت کشور و توجه نکردن به زنان و اقلیت ها بر خلاف گفته های پیشین از جمله مسائلی است که منتقدین مطرح می کنند.
مسعود پزشکیان قصد دارد دولت وفاق ملی را تشکیل دهد. به همین دلیل هم فهرستی متشکل از تفکر های مختلف به مجلس ارائه داد که نظرات متفاوتی راجع به آن مطرح می شود. هجمه به پزشکیان خیلی زود آغاز شد و به نظر می رسد که کل کابینه پیشنهادی، زیر سایه چند نام قرار گرفت که حامیان پزشکیان معتقدند با وعده های او سازگاری ندارند. برای بررسی ابعاد این موضوع با احمد زیدآبادی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی گفتگو کردیم.
زیدآبادی درباره انتقاد ها به پزشکیان و واکنش هایی که طی چند روز گذشته مطرح شد، گفت: «به طور مشخص وزرای پیشنهادی سه وزارتخانه و از میان آن ها دو وزارت حساس، به نظر نمی رسد دارای خط فکری و گفتمانی باشند که بخواهند با دولت همراهی کنند. تردید و سوال هایی درباره وزیر کشور وجود دارد. آقای مومنی شخصیتی متین، جاافتاده و مودب است، اما نمی دانیم چه خواهد کرد و آیا توافقی میان او و آقای پزشکیان قرار گرفته یا نه. وزارت اطلاعات مورد بعدی است که همه می دانیم کلاً از کنترل رئیس دولت خارج بوده و اگر کسی از خودشان را بگذارند، مسلط تر است و همان شیوه ها را ادامه می دهد. اگر فردی غیر از این باشد، معتقدم که آن شخص نمی تواند کار موثری انجام دهد؛ مثل دوره ای که آقای علوی وزیر بود.»
وی افزود: «مورد آخر به آقای دنیا مالی مربوط می شود که تاثیر سیاسی گسترده ای ندارد، اما بالاخره یک حوزه تخصصی است و انتظار این بود که یک متخصص نامدار اهل ورزش آنجا را اداره کند. به غیر از این ها، کابینه پیشنهادی نکات مثبت و قابل دفاعی دارد. فکر می کردم آقای میدری (گزینه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با موانعی روبرو شود. سیدعباس صالحی مسئولیت را قبول کند. خیلی از نام هایی که انتظار داشتیم، در این فهرست هستند. به این فهرست می شود انتقاد کرد و جای انتقاد هم دارد. اما فراتر رفتن از انتقاد، اظهار ناامیدی و پشیمانی کردن، حمله به پزشکیان و اتهام زنی به او بنیانی ندارد.»
این تحلیلگر سیاسی با دسته بندی منتقدان کابینه پیشنهادی، اظهار داشت: «آن هایی که الان اعتراض دارند سه دسته هستند؛ دسته اول اعتقاد دارند که این سیستم اصلاح پذیر نیست و انتخابات هم بی معناست. وقتی کلیت چیزی را رد می کنیم، ورود به جزئیات دیگر معنی ندارد. اما شاهد نظردهی آنان درباره خوب یا بد بودن وزرای پزشکیان از سوی دسته اول هستیم. وقتی به چنین مساله ای ورود می کنند، از همان چارچوب براندازانه شان هم خارج می شوند. اظهارنظر حق آن هاست، اما غیرمنطقی و خارج از چارچوب های خودشان است.»
وی افزود: «گروه دوم از ابتدا به این روند ظنین بودند و اعتقاد داشتند آمدن آقای پزشکیان نتیجه یک تبانی و برنامه ریزی از بالا بود. به همین دلیل امیدی به این که اتفاق مثبتی بیافتد، نداشتند. حالا کابینه معرفی شده آن ها می توانند بگویند دیدید همان که ما گفتیم. این ها می توانند به این شکل انتقاد کنند، اما نمی توانند بگویند چرا آقای ایکس هست و ایگرگ نیست و سطح انتظارات را بالا ببرند. شما که انتظاری نداشتید، منتظر بودید چه کسانی بیایند؟ انتقادات این گروه هم تناقض آلود است.»
زیدآبادی تاکید کرد: «دسته سوم دوستانی بودند که در انتخابات شرکت کردند و یک طیف هستند. بخشی ظاهراً انتظاراتشان خیلی بالا بوده و الان می بینند که توقعاتشان برآورده نشد. معتقدم هر انتظاری در چارچوب یک تحلیل معنا می دهد. خوب است بدانیم تحلیل این دوستان چه بوده و چرا فکر می کردند آقای پزشکیان باید کابینه ای معرفی کند که از هر جهت انتظارات آنان را برآورده کند. این انتظارات در کدام چارچوب تحلیلی می گنجد؟»
این روزنامه نگار با تاکید بر لزوم عبور از موانع برای آغاز کار دولت، یادآور شد: «پزشکیان از روز اولی که وارد شد، چیزی جز این گفت می خواهم در چارچوب سیاست های کلی نظام حرکت کنم، اهل دعوا نیستم، باید با هم آشتی کنیم و به وفاق برسیم؟ آیا انتظار این بود که پزشکیان گزینه های خود را صرف نظر از اینکه مجلس چه واکنشی به آن ها نشان می دهد یا فرض کنید نهاد رهبری یا نیرو های دیگر چه نظری راجع به آن ها دارند یک تنه معرفی کند؟ لابد بعد از رد این ها باید آدم های رادیکال تری را معرفی می کرد. این که ایجاد دعوا می کند و پزشکیان را همین اول در چاله می اندازد. معتقدم که پزشکیان چانه زنی کرده، اما مطمئناً ابهاماتی وجود دارد که باید روشن شود. چرا بعضی وزارتخانه های کلیدی با این وضعیت مواجه شده. آیا گفتگویی با آن ها صورت گرفته؟ قول همکاری با رئیس جمهور را دادند یا ندادند؟ این مساله باید روشن شود نه این که سطح انتظارات خیلی بالایی را در نظر بگیریم و امیدی که به وجود آمده را تبدیل به ناامیدی کنیم. باید ببینیم این وزرای پیشنهادی در چه پروسه ای انتخاب شدند.»
زیدآبادی تاکید کرد: «مثلاً آقای مومنی تا حالا کارنامه ای بروز نداده چه بسا عملکرد خوبی از خود نشان دهد. یکی از مسائلی که در حال حاضر مطرح می شود، موضوع استانداران است. وزیر کشور نمی تواند به تنهایی استانداران را منصوب کند. انتصاب آنان باید در کابینه تصویب شود. آقای مومنی خلق و خوقی مناسبی دارد و اگر اهل شدت برخورد نباشد و به ویژه حمایت دستگاه را پشت سرش خودش داشته باشد، به عملکرد خوب کمک می کند. تجربه عبدالله نوری را نباید فراموش کنیم. مجلس پنجم وزیر کشور را استیضاح و برکنار کرد. مجلسی که خیلی با مجلس فعلی فرق می کرد. چنین تجربه ای وجود دارد، بنابراین باید بتوانیم کار کنیم.»
این تحلیلگر سیاسی درباره محدودیت ها و مشکلات رئیس جمهور، خاطرنشان کرد: «تکلیف رئیس جمهور در کشور مشخص است. در یک باتلاقی گیر می کند، همه مسئولیت اجرایی روی دوشش است، مردم مطالباتشان از اوست و ابزاری که دارد – یعنی دستگاه دولت – بی نهایت ناچیز است. این دستگاه دولت هم برای تشکیل باید تائید مجلس را بگیرد. کابینه اگر بخواهد از مجلس عبور کند، بالاخره باید هماهنگی بین پزشکیان و آقای قالیباف صورت بگیرد. اگر کابینه ای به مجلس برود که بخواهند نصف وزرایش را بیاندازند، با چه ابزاری می خواهد از این وضعیت عبور کند؟ پیش از این گفتم که اگر رهبری، قالیباف، اژه ای و نظامیان مثل سردار باقری نخواهند با پزشکیان کار کنند، چه ابزاری در دستش هست که بخواهد کارش را پیش ببرد؟ نهاد ریاست جمهوری جای دعوا نیست. آن هایی که تا حالا دعوا کردند، کدام شان به نتیجه مثبتی رسیدند؟ همین اول دعوا بخواهد شروع شود، دوباره برمی گردیم سر خانه اول. در حالی که پزشکیان آمد که دعوا ها را تمام کند.»
وی اضافه کرد: «چه کسانی منتقد هستند؟ یک بدنه همیشه رای می دهند. اما در آن بدنه ای که باعث ریاست جمهوری پزشکیان شد، دو تحلیل وجود داشت. یک تحلیل این بود صِرف پذیرش پزشکیان به معنای وجود اراده برای نشان دادن انعطاف در حکومت برای رفع پاره ای از مشکلات و پیشبرد پاره ای از اصلاحات است. این تحلیل وقتی با کابینه مواجه می شود، به طور طبیعی انتقاداتی دارد و البته تا زمانی که معتقد است اراده تغییر وجود دارد، خللی در تحلیلش ایجاد نمی شود. یک دسته امثال من بودند که دور اول انتخابات رای ندادند، ولی دور دوم شرکت کردند. ما که می دانستیم ضمانتی برای موفقیت وجود ندارد. اما نمی خواستیم دولتی را ببینیم که مثلاً وزیر ارشادش آقای رسایی، علومش امیرحسین ثابتی و دیگر وزرایش نبویان و کوچک زاده و مانند آن ها باشند. الان کدام یک از این چهره ها یا چهره هایی شبیه به این ها را آقای پزشکیان معرفی کرده که من نوعی بخواهم ناراحت باشم؟ ما هم نمیتوانیم با این کابینه برخورد تندی کنیم.»
زیدآبادی با تاکید بر لزوم پرهیز از ایجاد دعوای سیاسی و برخورد احساسی، یادآورد شد: «در پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان، شاهد برخی رفتار های احساسی و عاطفی به مساله کابینه هستیم. این ناشی از بالاتر بردن سطح انتظارات از چارچوب تحلیل های واقعی و عینی است. زمانی که انتظارات با تحلیل تطابق پیدا نکند، سرخوردگی و ناامیدی به وجود می آید که در نهایت به برخورد و واکنش تند می رسد. کسانی حکم تحلیلگر یا رهبری را دارند باید توضیح بدهند که انتظارات غیرواقعی به چه صورت ایجاد شده است. پزشکیان بار ها مسیر و برنامه اش را مطرح کرد، اما برخورد ها به شکلی شده که انگار همین اول کار رئیس جمهور توزرد از آب درآمده! آقای پزشکیان احتمالاً تا چهار سال آینده رئیس جمهور است. مجلس هم تازه تشکیل شده و تا چهار سال دیگر انتخاباتی نیست. می خواهیم در این فاصله چه کنیم؟ بالاخره یک نقطه امیدی پیش آمده. کشور مشکل دارد و امید این است که سیستم هم ممکن است همراهی کند، مذاکرات جدی و رفع تحریم صورت بگیرد، در حوزه حجاب ملایمتی به خرج داده شود و از این فیلترینگ سخت و سنگین نیز رهایی پیدا کنیم. در نهایت باید تغییرات ملایمی در کشور صورت بگیرد. اگر این مسیر کور شود، از پسش انقلاب در نمی آید، هرج و مرج شدید متولد می شود.»
این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : فرارو
- عکسچهره واقعی بازیگر نقش دیبا در سریال طوبی - تفاوت فاحش خارج از سریال + تصاویر و بیوگرافی شیما جعفرزاده
- رونمایی (نفس) دختر پژمان بازغی از تیپ و چهره متفاوت اش
- تصاویر ویلای بهشتی و محشر بهرام رادان و مینا مختاری در رامسر ! - حسرت به دل مردم می گذارند !
- اشکان خطیبی برای نخستین بار از پدر خوشتیپش رونمایی کرد
- بررسی استایل سراسر ایرانی هانده ارچل در ایران + عکس تغییر چهره بدون آرایش و لاغری عجیب
- تغییرات چهره نقش خنگ ترین بازیگران (لیسانسه ها) بعد از 5 سال - چی بودند و چی شدند؟!
- عکس زیرخاکی از کودکی لیلا حاتمی و لیلی رشیدی
- زیرکی نفیسه روشن در این عکس را ببینید
- دونگ ئی، بانویی که یک تنه مقابل ظلم و ستم ایستاد
- بررسی استایل باحجاب و زیبای هانده ارچل با شال سفید رنگ - شیک و اصیل+عکس
- کلکسیون کلاه محمدرضا شریفی نیا در اتاقش که توسط دخترش به تصویر کشیده شده - ماشالا برا خودش یه پا مغازه ست+عکس
- مینی ژوپ چرمی هانده ارچل او را جذاب تر از همیشه کرد+عکس
- خانم مجری تلویزیون رسما رد داد - تصاویر شوکه کننده تغییر چهره و اندام ندا غفاری بعد 3 سال در 48 سالگی
- تیپ و چهره تازه (مرضیه) سریال بچه مهندس بعد 4 سال
- تغییر چهره غافلگیرکننده (مرضیه مادر فرهاد) در سریال شهرزاد بعد 9 سال !
- این 16 بازیگر ایرانی خوش پوش ترین استایل ها را در تابستان داشتند - از الناز تا بهنوش + عکس
- تصمیم فرزانه صادق در مورد یک پست کلیدی وزارت راه و شهرسازی
- عارف: زمینه بازگشت جوانان بویژه قهرمانان مهاجرت کرده را فراهم شود
- مرز های شناخته شده بین المللی خط قرمز ایران
- توییت مهم پزشکیان درمورد جراحی اقتصادی
- موسوی لاری: (کا گ ب) خطرناک تر از (سی آی ای) در ایران جنایت می کند
- دبیر ستاد انتخابات کشور: آوازه انتخابات ایران پیچیده و الهام بخش شده
- (تصویر) هندوانه خوری رییس جمهوری در مسیر پیاده روی زایران امام رضا(ع)
- تصاویر - پزشکیان در بین مردم مشهد؛ از سلفی انداختن تا هندوانه خوردن
- محمد مهاجری: این است اسب زین شده که تحویل پزشکیان شد؟
- پزشکیان: باید جراحی هایی در بعضی بخش ها انجام دهیم
- نتیجه رفع حصر تبدیل پتانسیل منفی به مثبت برای امنیت و قدرت ملی است
- حامیان شهردار احتمالا در انتخابات شورا های 1404 فهرست خواهند داد