در سال 2024 چند جت جنگنده در سراسر جهان تولید می شود؟
به گزارش سرویس علم و فناوری خبر ناب به نقل از فرارو - دو کشور (ایالات متحده و چین) بیشترین تولید سالانه جت های جنگنده پیشرفته جهان را به خود اختصاص داده اند.
به گزارش روزیاتو، این مقاله فقط جت های جنگنده چند منظوره مانند Su-۳۵ و F-۳۵ را بررسی کرده و هواپیما های تهاجمی سبک مانند Hongdu JL-۸ چینی و Alenia Aermacchi M-۳۴۶ ایتالیایی یا هواپیما های جنگنده سبک چند منظوره مانند KAI T-۵۰ Golden Eagle کره ای و JF-۲۱ Thunder پاکستانی را به حساب نمی آورد.
به نظر می رسد کشور های جهان در سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۰۰ و احتمالاً ۶۰۰ فروند جت جنگنده پیشرفته تولید کنند.
کشور های تولید کننده جت های جنگنده
برترین کشور های تولید کننده جت جنگنده آمریکا و چین و پس از آن روسیه و کشور های اروپایی هستند. برخی از کشورها، مانند ژاپن و حتی سوئیس، جت های جنگنده خارجی را تحت لیسانس تولید یا مونتاژ می کنند (کل ناوگان ژاپنی F-۳۵A، F-۱۵ و F-۱۶ در ژاپن و تحت لیسانس تولید می شوند). بسیاری از جت های جنگنده هند و بسیاری از جت های قدیمی چین تحت لیسانس تولید شده اند.
انتظار می رود در سال های آینده کره جنوبی با KF-۲۱ Boramae و ترکیه با Kaan به جمع کشور های تولید کننده جت های جنگنده بپیوندند. قابل ذکر است، کره جنوبی در حال حاضر KAI T-۵۰ Golden Eagle را تولید می کند، که نسخه Block ۲۰ آن یک جت جنگنده سبک چند منظوره است (اما در اینجا به حساب نمی آید).
جت های جنگنده نسل پنجم در سال ۲۰۲۴
سه کشور در جهان جت های جنگنده نسل پنجم تولید می کنند: ایالات متحده با F-۳۵ Lightning II، چین با J-۲۰ Mighty Dragon و روسیه با Su-۵۷ Felon. از دیگر جت های جنگنده نسل پنجم می توان به F-۲۲ Raptor آمریکایی و Shenyang FC-۳۱ Gyrfalcon چینی (که هنوز در حال توسعه است) اشاره کرد. هیچ یک از این جت ها در حال تولید نیستند.
تولید F-۳۵ با حداکثر ظرفیت تایید شده است، اما این موضوع با بروز رسانی Technology Refresh ۳ و سایر مشکلات تولید با مشکل مواجه شده است. در حالی که انتظار می رفت لاکهید این جنگنده را با نرخ ثابتی حدود ۱۵۶ جت در سال (همه انواع) تولید کند، این شرکت اعلام کرده است که انتظار دارد تنها ۷۵ تا ۱۱۰ فروند جت F-۳۵ در سال ۲۰۲۴ تحویل دهد. مشخص نیست که آیا جت های جنگنده F-۳۵ تولید شده تحت لیسانس در ژاپن و اروپا در این تعداد به حساب می آیند یا خیر.
دیگر پروژه های نسل پنجم مانند Su-۷۵ Checkmate روسیه، اکنون بیش از هر چیز عملی، یک رویا به نظر می رسند. سؤالات و ابهامات زیادی در مورد Su-۵۷ Felon روسیه وجود دارد، اما به نظر می رسد که این جنگنده در حال تولید و استفاده محدود در جنگ علیه اوکراین است.
جت های جنگنده نسل چهارم در سال ۲۰۲۴
در اروپا، سه جت جنگنده نسل چهارم در حال تولید هستند – رافال، یوروفایتر و ساب گریپن. داسو فرانسه قصد دارد تولید رافال را تا سال ۲۰۲۴ به ۲۰ فروند در سال افزایش دهد (از ۱۳ فروند در سال ۲۰۲۳). Eurofighter Typhoon احتمالاً با نرخ سالانه حدود ۲۰ فروند در سال تولید می شود، در حالی که ساب در حال تولید گریپن در تعداد محدود برای برزیل است و مشخص نیست که آیا شروع به تولید ksoi Gripen E برای نیروی هوایی سوئد کرده است یا خیر.
علاوه بر Su-۵۷ Felon، تنها جت های جنگنده در حال تولید در روسیه، مشتقات Su-۲۷ Flanker هستند – Su-۳۰، Su-۳۴ و Su-۳۵. تخمین تولید جت های جنگنده روسی دشوار است، اما در سال ۲۰۲۳، تصور می شود روسیه در مجموع ۲۰ تا ۳۸ فروند از خانواده Su-۲۷ تولید کرده است.
ایالات متحده به تولید F-۱۶ Fighting Falcon ادامه می دهد –، اما فقط برای صادرات. تقاضای صادراتی قوی در افزایش تولید جت F-۱۶ از ۲۴ به ۳۶ فروند در سال ۲۰۲۴ و سپس به ۴۸ فروند در سال ۲۰۲۵ کاملاً عیان است. با تحویل آنچه انتظار می رود سفارش نهایی برای F/A-۱۸ Super Hornet باشد انتظار می رود تولید از حدود ۲۴ فروند در سال ۲۰۲۴ به ۱۸ فروند پیش از بسته شدن خط تولید در سال ۲۰۲۷ کاهش یابد.
F-۱۵EX Strike Eagle II احتمالا آخرین نوع از خانواده F-۱۵ خواهد بود و بوئینگ این جت ها را با نرخ حدود ۳۶ فروند در سال تولید می کند تا سفارش ۱۰۷ فروند F-۱۵EX را برای نیروی هوایی ایالات متحده و سفارشات صادراتی (مانند اسرائیل) انجام دهد. این خط تولید احتمالا تا پایان دهه تعطیل خواهد شد.
تخمین تولید جت های جنگنده چینی دشوار است، اما تخمین زده می شود که حدود ۴۰ فروند J-۱۰C Vigorious Dragon و بیش از ۱۰۰ فروند J-۱۶ Hidden Dragon تولید کند. همچنین ممکن است چین تعدادی جت جنگنده J-۱۱ و J-۱۵ (هر دو از مشتقات Flanker) تولید کند.
انتظار می رود هند در سال ۲۰۲۴ تا ۱۶ فروند جنگنده Tejas تولید کند، در حالی که پاکستان جنگنده های چندمنظوره سبک JF-۲۱ Thunder را با مشارکت چین تولید می کند (اگرچه این ها در این آمار به حساب نیامده اند).
این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : فرارو
- عکسچهره واقعی بازیگر نقش دیبا در سریال طوبی - تفاوت فاحش خارج از سریال + تصاویر و بیوگرافی شیما جعفرزاده
- رونمایی (نفس) دختر پژمان بازغی از تیپ و چهره متفاوت اش
- تصاویر ویلای بهشتی و محشر بهرام رادان و مینا مختاری در رامسر ! - حسرت به دل مردم می گذارند !
- اشکان خطیبی برای نخستین بار از پدر خوشتیپش رونمایی کرد
- بررسی استایل سراسر ایرانی هانده ارچل در ایران + عکس تغییر چهره بدون آرایش و لاغری عجیب
- تغییرات چهره نقش خنگ ترین بازیگران (لیسانسه ها) بعد از 5 سال - چی بودند و چی شدند؟!
- عکس زیرخاکی از کودکی لیلا حاتمی و لیلی رشیدی
- زیرکی نفیسه روشن در این عکس را ببینید
- دونگ ئی، بانویی که یک تنه مقابل ظلم و ستم ایستاد
- بررسی استایل باحجاب و زیبای هانده ارچل با شال سفید رنگ - شیک و اصیل+عکس
- کلکسیون کلاه محمدرضا شریفی نیا در اتاقش که توسط دخترش به تصویر کشیده شده - ماشالا برا خودش یه پا مغازه ست+عکس
- مینی ژوپ چرمی هانده ارچل او را جذاب تر از همیشه کرد+عکس
- خانم مجری تلویزیون رسما رد داد - تصاویر شوکه کننده تغییر چهره و اندام ندا غفاری بعد 3 سال در 48 سالگی
- تیپ و چهره تازه (مرضیه) سریال بچه مهندس بعد 4 سال
- تغییر چهره غافلگیرکننده (مرضیه مادر فرهاد) در سریال شهرزاد بعد 9 سال !
- این 16 بازیگر ایرانی خوش پوش ترین استایل ها را در تابستان داشتند - از الناز تا بهنوش + عکس
- تصاویر - چرا مصریان باستان حیوانات را مومیایی می کردند؟
- تصاویر - کلادونوتا؛ احتمالا جالب ترین حشره ای که دیده اید!
- تصاویر - استون مارتین ونکوئیش 2025؛ چالش اساسی برای تمام خودروسازی های بزرگ
- این سیستم عامل محبوب گیمرها شد
- یک خودروی چینی جدید در راه بازار
- بیشتر جهان ما در تاریکی است و نه چیزی بیشتر
- در سال 2024 چند جت جنگنده در سراسر جهان تولید می شود؟
- تشخیص زودهنگام سرطان پروستات با آزمایش 15 دقیقه ای!
- سرکه انقلابی بزرگ در حوزه فناوری حسگر ها به پا کرد
- تولید آب شیرین و گرم با سلول های خورشیدی
- تصاویر - آلفا رومئو ناواجو: یکی از گران ترین خودرو های جهان
- تغییرات آب و هوایی باعث پخش شدن 1000 گونه ناشناخته ویروس در دنیا می شود