قانون مانع خرید سهام سرخابی ها از سوی بانک ها نیست

قانون مانع خرید سهام سرخابی ها از سوی بانک ها نیست

۱۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶ زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس ورزشی - صادق رئیسی کیا کارشناس حقوقی درباره منع خرید سهام باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال از سوی بانک‌ها توضیحاتی را بیان کرد.

به گزارش سرویس ورزشی خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - صادق رئیسی کیا کارشناس حقوقی درباره اینکه گفته می شود بانک ها حق بنگاه داری ندارند و نمی توانند سهام سرخابی ها را خریداری کنند، اظهار کرد: اطلاعیه عرضه سهام در ۲۷ اسفندماه نشان می دهد ۵۱ درصد سهم کنترلی و مدیریتی دارد مالکیتش واگذار می شود. صحبت این است که احتمالا بانک ها در عرضه سهام سرخابی ها شرکت کنند و خریدار سهام ۵۱ درصدی باشگاه های پرسپولیس و استقلال باشند.

او درباره اینکه وضعیت ۱۰ درصد سهام سرخابی ها که از قبل عرضه شده بود، چیست افزود: ۱۰ درصد سهام سرخابی ها از طریق افزایش سرمایه عرضه شده بود که از طریق هواداران و جمعی از دوستداران این ۲ باشگاه خریداری شد. ۵۱ درصد سهامی که اکنون قرار است عرضه شود و ۱۰ درصد هم قبلا عرضه شده است و در مجموع ۶۱ درصد سهام واگذار می شود.

رئیسی کیا تصریح کرد: در مورد اینکه بانک ها نمی توانند بنگاه داری کنند و باشگاه ها هم بنگاه هستند، قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر در سال ۹۴ از سوی مجلس مصوب شد که ماده ۱۶ این قانون به ویژه بند ب تاکید می کند که همه بانک ها، بنگاه ها و شرکت های تحت مالکیت و مدیریت خود را باید واگذار کنند و نمی توانند بنگاه جدیدی را دایر کنند مگر اینکه موارد خاص و بحث های توسعه ای و مناطق محروم باشد در آن موارد می توانند بانک ها سرمایه گذاری کنند و اگر بنگاهی را دارند اداره کنند.

کارشناس حقوقی درباره اینکه پس با وجود این قانون نمی شود باشگاه های استقلال و پرسپولیس را به بانک ها واگذار کرد، گفت: ماده ۱۶ رفع موانع تولید رقابت پذیر از سال ۹۴ بانک ها را از بنگاه داری منع کرده است، اما از همان سال تاکنون می بینیم که همه بانک ها گروه مالی دارند و در ذیل گروه مالی خود شرکت های متعددی دارند که تاکنون خیلی از آنها را واگذار نکردند. جریمه و ضمانت اجرایی که قانون برای بانک هایی که شرکت های خود را واگذار نمی کنند در نظر گرفته این است که باید مالیات را به نرخ بیشتری بپردازند و نظارتش هم با بانک مرکزی است؛ بنابراین حتی فرض کنیم در در روز عرضه یک بانک بیاید و سهام باشگاه را خریداری کند، ممکن است این کار تخطئی از قانون به حساب بیاید، اما ضمانت اجرا این نیست که معامله فسخ شود و بی اعتبار شناخته شود.

او خاطر نشان کرد: معامله واگذاری سهام به بانک انجام می شود، اما شاید بانک مرکزی اشکالاتی را وارد کند از جهت اینکه چرا بانک ها بنگاه داری کردند و یا از بانک ها ایراد بگیرند که شما بودجه امسال خود را بسته بودید. بانک ها باید مبلغ ۲۱۱ میلیارد تومان برای ضمانت نامه بدهند و به اضافه مبلغی که باید در روز عرضه برای خرید سهام پرداخت کنند و ۱۰ درصد آن را نقدی بدهند و مابقی آن را در ۶ سال و هر سال ۲ قسط پرداخت کنند و هر بانکی که خریدار سهام پرسپولیس یا استقلال باشد، این مبلغ را در بودجه ۱۴۰۳ پیش بینی نکرده است. بازرس قانونی، مجمع و نهادهای ناظر اشکالاتی را وارد می کنند.

رئیسی کیا درباره اینکه بانک ها در صورت برگزار نشدن مجمع می توانند به عنوان خریدار سهام سرخابی ها حضور پیدا کنند، گفت: بله، ممکن است مجمع به هیئت مدیره ایراد بگیرد از جهت اینکه بدون مصوب و بودجه سهام خریداری کرده است، اما هیئت مدیره آن بانک می تواند مجمع خود را قانع کند که این خرید ضرورت داشته است و جنبه و صرفه اقتصادی داشته در آن صورت مجمع می تواند عدول کند و برخوردی در این مورد با هیئت مدیره نکند.

برای دسترسی سریع به تازه ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.

این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : خبرآنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب