زنبور عسل ملکه تا یک هفته زیر آب زنده می ماند

زنبور عسل ملکه تا یک هفته زیر آب زنده می ماند

۲۹ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۴ زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس مجله - زنبور‌های گرده ممکن است در محیط‌های شهری و روستایی حضور داشته باشند، اما اکنون محققان دستکم یک گونه دیگر پیدا کرده‌اند که حتی سازگارتر از این محیط هاست و می‌تواند در زیر آب هم زنده بماند.

به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از فرارو - دانشمندان می گویند، توانایی ملکه زنبور های گرده شرقی (Bumblebee) در هنگام خواب زمستانی می تواند به آن کمک کند تا در برابر سیل مقاومت کند.

به گزارش ایسنا، زنبور های گرده ممکن است در محیط های شهری و روستایی حضور داشته باشند، اما اکنون محققان دستکم یک گونه دیگر پیدا کرده اند که حتی سازگارتر از این محیط هاست و می تواند در زیر آب هم زنده بماند.

دانشمندان نشان داده اند که ملکه های زنبور گرده شرقی معمولی، گونه ای که در شرق آمریکای شمالی گسترده است، می توانند در هنگام خواب زمستانی تا یک هفته در زیر آب دوام بیاورند.

با توجه به اینکه ملکه های زنبور عسل برای خواب زمستانی در خاک فرو می روند، محققان می گویند این پدیده می تواند به آن ها کمک کند تا از سیل در طبیعت جان سالم به در ببرند. این گروه می گویند که اولویت بعدی آن ها بررسی این است که آیا این نتایج را به سایر گونه های زنبور عسل می توان تعمیم داد یا خیر.

دکتر سابرینا روندو (Sabrina Rondeau) از دانشگاه گوئلف در کانادا می گوید: ما می دانیم که در حال حاضر حدود یک سوم از همه گونه های زنبور عسل در حال کاهش هستند، اما این مورد در مورد زنبور معمولی شرقی صدق نمی کند. آیا تحمل سیل می تواند در تاب آوری آن ها نقش داشته باشد یا خیر.

روندو و نویسنده همکارش، پروفسور نایجل رین (Nigel Raine)، اولین بار زمانی که یک اتفاق ناگوار در آزمایشگاه منجر به ورود آب به داخل ظروفی شد که در آن زنبور های ملکه در خواب زمستانی بودند، این کشف را انجام دادند.

روندو می گوید: بعد از آن کنجکاوی راه را برای انجام یک آزمایش کامل با تکرار های زیاد پیش برد.

دانشمندان در مقاله ای در مجله Biology Letters توضیح می دهند که چگونه ۱۴۳ ملکه بی جفت و در خواب زمستانی را گرفتند و هر کدام را در لوله پلاستیکی حاوی خاک سطحی مرطوب قرار دادند. سپس لوله ها با درپوش های سوراخ دار بسته شدند و به مدت یک هفته در یخچال تاریک نگهداری شدند.

پس از بررسی زنده بودن زنبورها، محققان ۱۷ لوله را به عنوان کنترل نگه داشتند و به ۱۲۶ لوله باقیمانده آب سرد اضافه کردند. در حالی که در نیمی از این لوله ها ملکه اجازه داشت در بالای آب شناور شود، در باقی لوله ها به زیر آب هل داده شد.

در هر دو وضعیت، یک سوم از لوله ها هر کدام به مدت هشت ساعت، یک سوم به مدت ۲۴ ساعت و یک سوم به مدت هفت روز باقی ماندند و شرایط سیل متفاوت را شبیه سازی کردند. این تیم متعاقبا زنبور ها را به لوله های جدید منتقل کردند و بقای آن ها را زیر نظر گرفتند.

نتایج نشان می دهد که نرخ بقا صرف نظر از مدت زمان و شرایطی که ملکه ها تحت آن قرار گرفته اند مشابه بوده است و در واقع ۸۸ درصد از زنبور های گروه شاهد و ۸۱ درصد از ملکه هایی که به مدت یک هفته در آب غوطه ور بودند، در طی هشت هفته هنوز زنده بودند. با این حال، ملکه هایی با وزن بالاتر شانس بیشتری برای زنده ماندن داشتند.

روندو می گوید، احتمالا ملکه های دیگر گونه های زنبور عسل نیز در برابر سیل مقاوم هستند.

در میان زمینه های تحقیقاتی آتی، این گروه می گویند که بررسی مکانیسم هایی که تاب آوری ملکه ها در برابر سیل را تقویت می کند با در نظر گرفتن نیاز کم به اکسیژن آن ها در طول خواب زمستانی از جمله عوامل مهم احتمالی، جالب خواهد بود.

پروفسور دیو گولسون (Dave Goulson)، کارشناس زنبور عسل از دانشگاه ساسکس که در این کار دخالتی نداشت، گفت که علاقه مندان به زنبور عسل از مدت ها پیش گمان می کردند که افزایش باران زمستانی در بحبوحه بحران آب و هوا می تواند بسیاری از ملکه های زنبور عسل را که در زیر زمین به خواب زمستانی می روند، غرق کند.

او می گوید: به طرز شگفت انگیزی، این تحقیق جدید نشان می دهد که قرار گرفتن ملکه گرده در زیر آب در طول خواب زمستانی برای یک هفته تاثیری بر آن ها نگذاشته است. به نظر می رسد این یکی از جنبه های کوچک تغییرات آب و هوایی است که ما نیازی به نگرانی در مورد آن نداریم.

این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : فرارو

اخبار گوناگون در خبر ناب