اگر مدام از شما انتقادهای تند می شود، این 6 استراتژی دیدگاه شما را تغییر می دهد
سرویس مجله - دریافت بازخورد تند می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد. اما نکته اینجاست که انتقاد، حتی زمانی که بیرحمانه است، می‌تواند فرصتی برای رشد و پیشرفت باشد. 

به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از همشهری - expert editor، یادگیری نحوه برخورد با انتقاد مهارتی است که نیاز به تمرین دارد. خبر خوب این است که استراتژی هایی وجود دارند که می توانند به تغییر دیدگاه شما کمک کنند.

در این مقاله، ۶ استراتژی متحول کننده برای مقابله با بازخوردهای تند را با شما به اشتراک می گذاریم. بنابراین بعد از این می توانید انتقاد را به ابزاری برای خودسازی تبدیل کنید.

۱) انتقاد را بپذیرید
بیایید با آن روبرو شویم، انتقاد می تواند ناراحت کننده شود. این طبیعت انسان است که بخواهیم از آن اجتناب کنیم، از خود دفاع کنیم یا حتی تلافی کنیم.

اما اگر رویکردمان را تغییر دهیم چه؟ چه می شود اگر به جای اینکه بازخورد را یک حمله بدانیم، آن را یک فرصت بدانیم؟

نکته اینجاست: بازخورد، حتی زمانی که خشن باشد، می تواند ابزار قدرتمندی برای رشد شخصی باشد. اما فقط در صورتی که مایل به پذیرش آن باشیم.

به همین دلیل است که اولین قدم در تغییر دیدگاه ما در مورد بازخورد، پذیرش آن است. این در مورد لذت بردن از ناراحتی نیست، بلکه در مورد پذیرش آن به عنوان بخشی از فرآیند است.

اشکالی ندارد که در ابتدا احساس آسیب دیدگی یا حالت تدافعی کنید. اما زمانی که آن احساسات را پذیرفتید، آنها را کنار بگذارید و روی پیام موجود در بازخورد تمرکز کنید.

به یاد داشته باشید، این به شما به عنوان یک شخص مربوط نمی شود. این مربوط به اعمال یا کار شماست. و اینها چیزهایی هستند که می توانید تغییر و بهبود دهید.

بنابراین دفعه بعد که بازخورد شدید دریافت کردید، نفس عمیقی بکشید، درد را احساس کنید و سپس از خود بپرسید: "چه چیزی می توانم از این بیاموزم؟" ممکن است از آنچه کشف می کنید شگفت زده شوید.

۲) سیستم عصبی را بشناسید
هنگامی که بازخورد منفی دریافت می کنیم، مغز ما تمایل دارد به واکنش حمله یا فرار برود. این واکنش اولیه برای محافظت از ما در برابر خطر طراحی شده است، اما همچنین می تواند مانع از توانایی ما در پردازش و یادگیری از انتقاد شود.

دکتر دیوید راک، متخصص علوم اعصاب، توضیح می دهد هنگامی که ما بازخورد سخت دریافت می کنیم، اغلب مانند یک تهدید برای وضعیت و اطمینان ما احساس می شود. مغز ما با برانگیختن احساس ترس یا خشم واکنش نشان می دهد و پاسخ منطقی را برای ما دشوار می کند.

با این حال، با درک این پاسخ عصبی، می توانیم مدیریت آن را یاد بگیریم. هنگامی که بازخورد دریافت می کنید و آن واکنش تند را احساس می کنید، لحظه ای وقت بگذارید و تصدیق کنید که مغز شما فقط کارش را انجام می دهد.

سپس یک نفس عمیق بکشید، ذهن خود را آرام کنید و دوباره روی خود بازخورد تمرکز کنید. به یاد داشته باشید، این فرصتی برای رشد است، نه تهدیدی برای بقای شما. این درک می تواند به شما کمک کند دیدگاه خود را تغییر دهید و از بازخوردی که دریافت می کنید بهترین استفاده را ببرید.

۳) به دنبال توضیح باشید
بازخورد تند اغلب می تواند مانند یک ضربه باشد و ما را سردرگم کند و در حالت دفاعی قرار دهد. ممکن است متوجه شویم که به صورت تکانشی واکنش نشان می دهیم، یا کاملاً خاموش می شویم، که هیچکدام سازنده نیستند.
اینجاست که به دنبال شفاف سازی رفتن مفید است.

وقتی بازخوردی دریافت می کنید که به طور کامل نمی فهمید، یا به خصوص خشن است، از درخواست اطلاعات بیشتر دریغ نکنید.

مشارکت در این راه نشان می دهد که شما برای یادگیری آماده و مایل به ایجاد تغییرات هستید. همچنین به طرف مقابل فرصتی می دهد تا افکار خود را واضح تر بیان کند، که ممکن است بازخورد را خشن تر به نظر برساند.

به یاد داشته باشید، سوال پرسیدن نشانه ضعف نیست. در واقع قدرت و پختگی را نشان می دهد. این بدان معنی است که شما متعهد به درک بازخورد و استفاده از آن به عنوان پله ای برای رشد خود هستید.

۴) گوش دادن فعال را تمرین کنید
گوش دادن فعال مهارتی است که می تواند نحوه درک و پاسخ ما به بازخورد را تغییر دهد. این شامل تمرکز کامل روی گوینده، درک پیام او، پاسخ سنجیده و سپس به خاطر سپردن آنچه گفته شده است.

وقتی بازخورد شدید دریافت می کنیم، واکنش فوری ما ممکن است دفاع از خود یا خاموش شدن باشد. گوش دادن فعال ما را تشویق می کند که برعکس عمل کنیم.

به جای برنامه ریزی دفاعی یا عقب نشینی در پوسته خود، بر درک واقعی بازخوردها تمرکز کنید. این به معنای نه تنها شنیدن کلمات، بلکه به معنای دریافت نشانه های غیرکلامی مانند زبان بدن یا لحن صدا است.

سپس، آنچه را که فهمیده اید بازتاب دهید تا مطمئن شوید که پیام درست را دریافت کرده اید. این نه تنها نشان می دهد که بازخورد را جدی می گیرید، بلکه به شما زمان می دهد تا قبل از پاسخ دادن، اطلاعات را پردازش کنید.

تمرین گوش دادن فعال می تواند به شما کمک کند بازخورد را به عنوان یک گفت و گو به جای یک مونولوگ ببینید. بستری برای درک، رشد و بهبود روابط فراهم می کند. به علاوه، باعث می شود فردی که بازخورد می دهد احساس ارزشمندی کند و شنیده شود، که می تواند سختی کلمات او را کاهش دهد.

۵) ذهنیت رشد را در خود پرورش دهید
پذیرفتن بازخوردهای تند می تواند سخت باشد، به خصوص زمانی که قلب و روح خود را برای کاری گذاشته باشید. این می تواند شما را وادار کند که توانایی ها و ارزش های خود را زیر سوال ببرید و منجر به شک و تردید در خود و منفی بافی شود.

اما در اینجا یک فکر وجود دارد: اگر ما بازخورد را نه به عنوان اندازه گیری ارزش خود، بلکه به عنوان یک پله برای رشد بدانیم، چه؟ این جوهره پرورش ذهنیت رشد است.

ذهنیت رشد، اصطلاحی که توسط روانشناس کارول دوک ابداع شد، این باور است که توانایی ها و هوش ما را می توان از طریق فداکاری و سخت کوشی توسعه داد. این در مورد این است که چالش ها و شکست ها را نه به عنوان شواهدی از بی هوشی، بلکه به عنوان سکوی پرشی برای رشد و گسترش توانایی های موجود خود ببینیم.

هنگامی که ما یک طرز فکر رشد را پرورش می دهیم، بازخورد را متفاوت می بینیم. به جای اینکه به آن به عنوان یک حمله شخصی نگاه کنیم، آن را ابزاری برای یادگیری و بهبود می بینیم. ما شروع به درک این واقعیت می کنیم که کسی به اندازه کافی برای وقت گذاشتن و کمک به رشد ما اهمیت داشت.

اتخاذ این طرز فکر دریافت بازخورد سخت را آسان نمی کند، اما آن را ارزشمند می کند. به شما یادآوری می کند که هر نقد فرصتی برای یادگیری، تکامل و بهتر شدن در کاری است که انجام می دهید. و این چیزی است که ارزش پذیرش دارد.

۶) به یاد داشته باشید، شما بیشتر از بازخورد هستید
بازخورد، حتی زمانی که خشن باشد، در مورد کار، اعمال یا رفتار شماست. این به شما به عنوان یک شخص مربوط نمی شود. و درک این تمایز ضروری است.

آسان است که اجازه دهیم بازخورد ما را تعریف کند، به خصوص زمانی که منفی باشد. اما به یاد داشته باشید، این فقط دیدگاه یک فرد در یک نقطه از زمان است. این شامل همه چیزهایی که هستید یا تمام توانایی هایی که دارید نمی شود.

شما بیشتر از بازخوردی هستید که دریافت می کنید. شما ویژگی ها و نقاط قوتی دارید که در آن بازخورد ذکر نشده است. آن را از دست ندهید.

این بدان معنا نیست که باید بازخورد را رد کنید. آن را به کار بگیرید، از آن بیاموزید، از آن برای رشد استفاده کنید. اما ارزش خود را زیر سوال نبرید.

در نهایت، شما با نظر شخص دیگری در مورد کار خود تعریف نمی شوید. شما با اعمال، شخصیت و توانایی تان برای رشد و یادگیری تعریف می شوید. و هیچ بازخوردی نمی تواند آن را از شما بگیرد.

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب