حاشیه و متن انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم 23 خرداد

حاشیه و متن انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم 23 خرداد

۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۱:۴۳ زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس سیاسی - انتخابات ریاست جمهوری با احراز صلاحیت ها آغاز شد. فرارو هر روز تا اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری با پوشش زنده آخرین اخبار، حواشی و متن این رویدادها سیاسی با شما همراه خواهد بود.

موافقان و مخالفان طرح صیانت و فیلترینگ ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ ۰۰:۳۵

حاشیه و متن انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم 23 خرداد

کنایه سنگین جلیلی به قالیباف؛ رئیس جمهور پیمانکار نیست! ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ ۰۰:۳۱


به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - سعید جلیلی با کنایه به قالیباف گفت: مقام ریاست جمهوری مقام اجرا به معنای پیمانکاری نیست، جایگاه تشخیص و تصمیم است.

وی افزود: ادعا می کنم با درک عمیق از مسائل کشور برنامه های جهش کشور را آماده نمودیم.

جلیلی گفت: دولتی که صد ها اولویت داشته باشد در حقیقت یعنی اولویتی ندارد.

استفاده جلیلی از کلام سکولار ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ ۰۰:۳۰

حاشیه و متن انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم 23 خرداد

محمدجواد غلامرضا کاشی در کانال تلگرامش نوشت:

خوب است مشاوران جناب جلیلی به ایشان گوشزد کنند، سخنانش را در قابی به نمایش می گذارد که برانگیزاننده نیست. حتی رماننده هم هست. قابی که چارچوبش بر وجود یک هدایتگر همه چیز دان استوار شده، پیشاپیش سیاست را به یک نفر تقلیل داده و مردم را از فاعلیت سیاسی محروم کرده است. جان و جوهر دورانی که در آن زندگی می کنیم، پذیرش فاعلیت سیاسی مردم است. آنکه همه چیز را می داند و برای همه مشکلات کشور برنامه از پیش طراحی شده ای در جیب دارد، پیشتر به جای همه مردم فکر کرده و تصمیمات خود را اخذ کرده است.

سعید جلیلی دقیقاً در نقطه مقابل پزشکیان است. به عنوان یک فرد دانا، قدرتمند و معجزه گر ظاهر می شود. قرار است مطابق یک «نقشه جامع و فراگیر یک جهان فرصت و یک ایران جهش» خلق کند.
نظم کلامی سعید جلیلی مملو از شوق به ایجاد امید فراگیر در سطح ملی است. این نظم کلامی در ادوار قبلی انتخابات هم ظاهر شده بود. اما مشاوران او نتوانسته اند بفهمند چرا این همه شوق و امید، در کلام باقی می ماند و در واقعیت مادی ظهور پیدا نمی کند. چندانکه مردم سر از پا نشناسند و به سمت صندوق های رای بدوند.

امید، شوق افکنی و خلق چشم انداز تازه در کلام سعید جلیلی، نیازمند یک قاب تازه است. جلیلی در قابی سخن می گوید که پیشترها عکسی دیگر در آن نهاده شده بود. عکسی که رنگ قدسی داشت. اینک قدسیت از جمال آن گرفته شده و در سخن جلیلی سکولار شده است.

آن قاب و عکس قدسی، از یک هدایتگر مقدس و متصل به منابع متعالی آغاز می شد. مقرر بود مردمان همه با یک صدا و رنگ واحد به صف شوند و به سمت تحصیل سعادت های دنیوی و اخروی حرکت کنند. این موضع البته هیچ گاه به رئیس جمهور ربط نداشت. قبل از جلیلی احمدی نژاد بود که در موقعیت ریاست جمهوری مدعی چنین رهبری قدسی و فرهمند شد. خود را در هاله قدسی می یافت و مرتبط با امام زمان. خیال می کرد در موضعی هست که ملت ایران را یکصدا و یکرنگ به سمت تبدیل شدن به یک قدرت جهانی حرکت دهد و از حیث معنوی نیز مردمان را متعالی کند.

جلیلی گفتار احمدی نژاد را از سویه های قدسی اش بیرون آورده است. به جای ادعای ارتباط با منابع قدسی، مدعی است نقطه جامع و بی بدیل دانش و تجربه است. جلیلی با این مدعاها در همان قاب کلامی ایدئولوژیک اما در بیانی سکولار شده سخن می گوید. در متن گفتاری جلیلی مردم همه باید به صف شوند، هدایت و راهبری این تنها مغز هوشمند را بپذیرند او که طی سال های گذشته هزار متفکر و کارشناس و اهل فن را به خدمت گرفته است. ده ها سفر کرده، وقت خود را صرف جلسات بیهوده نکرده و به دولت های متعدد راهبردهای کارشناسانه داده است.

مردم همه باید یکصدا و یک رنگ، پشت سر این رهبر دانشمند و مجرب حرکت کنند تا دریایی از فرصت های بر زمین مانده فعال شود و ایران جهش کند و عقب ماندگی های سالیان متمادی طی یک مدت کوتاه جبران شود.

خوب است مشاوران جناب جلیلی به ایشان گوشزد کنند، سخنانش را در قابی به نمایش می گذارد که برانگیزاننده نیست. حتی رماننده هم هست. قابی که چارچوبش بر وجود یک هدایتگر همه چیز دان استوار شده، پیشاپیش سیاست را به یک نفر تقلیل داده و مردم را از فاعلیت سیاسی محروم کرده است. جان و جوهر دورانی که در آن زندگی می کنیم، پذیرش فاعلیت سیاسی مردم است. آنکه همه چیز را می داند و برای همه مشکلات کشور برنامه از پیش طراحی شده ای در جیب دارد، پیشتر به جای همه مردم فکر کرده و تصمیمات خود را اخذ کرده است. برای مردم چه جایی خواهد ماند الا تبعیت و تسلیم. خوب است همراه با سکولار کردن آن کلام قدسی، فکری هم برای دمکراتیک کردن آن کنند.

این تحلیل بر اساس اولین فیلم تبلیغاتی ایشان نوشته شد که در روز سه شنبه 22 خرداد ماه از شبکه اول منتشر شد.

 

سعید جلیلی در انتقاد به دولت فعلی: قصه چای دبش به این خاطر رخ داد که انضباط مالی را جدی نگرفتند ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ ۰۰:۱۰

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: قصه چای دبش به این خاطر رخ داد که انضباط مالی را جدی نگرفتند.

«سعید جلیلی» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه "بامردم"به ذکر مثالی دیگر پر داخت و بیان کرد: مثال دوم را در گازهای همراه نفت می زنم. در سال ۱۴۰۱بیش از ۱۸میلیارد متر مکعب گاز همراه، سوخت. حدود دو فازپارس جنوبی! در حالیکه همین یک قلم می تواند ۴ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشته باشد. مثال مهم دیگر که در مورد انضباط مالی یا حساب کتاب میشود ذکر کرد مسئله بودجه ارزی است. قصه چای دبش چرا پیش آمد؟ چون انضباط مالی در طی سالها جدی گرفته نشده بود.

جلیلی از اولویت قراردادن انضباط مالی در دولت خود خبر داد و بیان کرد: اگر انضباط مالی در "اولویت"، تکرار میکنم "در اولویت" دولت قرار بگیرد برکات بسیار بزرگی به دنبال خواهد داشت. و من این را اولویت جدی دولت خودم قرار خواهم داد. اگرچه مخالفت ها و سروصدای زیادی را ایجاد خواهد کرد اما مزه آن را همه مردم خواهند چشید. در دولت سایه درباره فهرست اولویت های انضباط مالی کارکرده ایم و برنامه مشخص داریم.

این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : فرارو

اخبار گوناگون در خبر ناب
آخرین اخبار سرویس سیاسی