اورژانس اجتماعی، بعد از دو ساعت به یک گزارش اقدام به خودکشی در تهران رسید! + ویدیو
سرویس فیلم - اورژانس اجتماعی، به یک مورد اورژانسی اقدام به خودکشی دیر رسید، بهزیستی توضیح دهد که چقدر به موارد اورژانسی سریع و سیر رسیدگی می کند؟ ...

به گزارش سرویس فیلم خبر ناب به نقل از رکنا - ، روز گذشته یک زن ، به طور ناگهانی وارد خبرگزاری رکنا شد. از فردی دیگر گلایه مند بود ، مضطرب و دلنگرانی مدام از تهدید به خودکشی می گفت. می گفت برادرش بیمار است، خودش بیمار است ، یک نفر قرار بود به آنها کمک کند تا بهبود یابند اما در میانه راه از کمک منصرف شد و انصراف آن فرد از کمک به این خانواده باعث برهم ریختگی روان او شده بود و مدام تهدید می کرد که خودم خودکشی می کنم، خانواده ام در ملاعام خودکشی می کنند. شرایط روحی او در ابتدای ورود به تحریریه رکنا آنچنان برهم ریخته بود که خبرنگاران مستاصل در کمک رسانی بودند. تا اینکه یکی از خبرنگاران سعی کرد مقابل او بنشیند و تلاش کند تا آرام شود. همزمان از همکارانش درخواست کرد که با پلیس و اورژانس اجتماعی تماس بگیرند تا در صورت نیاز از تبحر آنها در مهار فردی که قصد  خودکشی دارد بهره ببرند.

دقایق گذشت، خبرنگار و زن همچنان با هم صحبت می کردند و خبرنگار سعی می کرد از هر ترفندی که امکان دارد برای آرامش خود استفاده کند و خلاصه موفق شد زن که مضطرب مدام تاکید داشت قصد خودکشی دارد را به فضای گفتمان بکشد.

پلیس 110 خیلی زود در  محل حاضر شد ولی خبرنگاران نگذاشتند که زن با او مواجه شود و پلیس نیز با برآورد شرایط او نیز مجدد با مرکز اورژانس اجتماعی تماس گرفت و لزوم حضور آنان را تاکید کرد.

پلیس بعد از دقایقی وقتی متوجه شد که خبرنگار موفق به آرام کردن زن شده است، محل را ترک کرد. زن دقایق بیشتر ماند و گپ زدو وقتی کاملا آرام شد، راهی شد.

با رفتن زن، تازه خبرنگاران متوجه نرسیدن اورژانس اجتماعی در تمام این دقایق شدند و در ادامه پیگیر شدند تا دریابند چه زمانی اورژانس از راه می رسد.

مامور پلیس بعد از چند دقیقه در محل حاضر شد و راجع به مورد پیش آمده، اعضای تحریریه خبرگزاری را راهنمایی کرد که برای این مورد لازم است با اورژانس اجتماعی تماس گرفته شود، با این وجود در قالب یک خبر به کلانتری گزارش شد و اگر دفعه بعد مجددا این مشکل به وجود آمد، با استناد به این گزارش، می توانید شکایت کنید. 

با این وجود، از زمان اعلام اقدام به خودکشی به 123 تا حضور روانشناس اورژانس اجتماعی، یک ساعت و 50 دقیقه طول کشید!

در این میان و در این فاصله، بارها با شماره 123 تماس گرفته شد تا علت دیر رسیدن کارشناس اورژانس اجتماعی را جویا شویم. پیشتر، خبرنگار اجتماعی برای گزارش یک مورد کار کودک زیر 6 سال، با اورژانس اجتماعی تماس گرفته بود که نتیجه گفت و گو با اپراتور 123، این شد که اورژانس اجتماعی، صرفا برای رسیدگی به موارد اورژانسی اقدام می کند و این موارد اورژانسی، شامل اقدام به خودکشی، کودک آزاری و معلول آزاری است؛ حال با اتفاق افتادن اقدام به خودکشی و تاخیر اینچنینی اورژانس اجتماعی، سوالاتی که به وجود می آید این است؛

- اولا زمان مناسب برای رسیدگی به موارد اورژانسی برای اورژانس اجتماعی چقدر است؟ 

- دوم اینکه چرا در حین رسیدگی به این مورد، از طرف کارشناسان اورژانس اجتماعی، راهنمایی های لازم برای آرام کردن فضا، به فرد تماس گیرنده داده نشد؟

- سوم اینکه اگر مورد اقدام به خودکشی جدی است، چرا نزدیک ترین کارشناس، تا رسیدن به محل، حدود دو ساعت تاخیر داشت؟

- چهارم اینکه اگر این فرد، در این فاصله، تهدیدش را عملی می کرد، چه کسی در این میان پاسخگو می بود؟

- پنجم اینکه چرا زمانی که کارشناس اورژانس در محل حاضر شد، مسئولیت را از گردن اورژانس اجتماعی ساقط و پیگیری چنین مواردی را مربوط به حوزه کاری اورژانس 115 می دانست؛ حال آنکه بارها از طرف بهزیستی کشور، اقدامات سریع و فوری اورژانس اجتماعی در رسانه ها، پررنگ نشان داده شده است؟

- ششم اینکه چرا بودجه اورژانس اجتماعی باید اینچنین کم باشد که در هر منطقه از تهران، چندین مورد ماشین اورژانس وجود نداشته باشد؟

مگر نه اینکه این روزها، در این شرایط اقتصادی، آمار آسیب های اجتماعی بیش از پیش روندی صعودی به خود گرفته است و این مسئولیت دولت، مجلس و قوه قضاییه را دو چندان می کند؟

 

این خبر توسط سایت رکنا منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : رکنا

اخبار گوناگون در خبر ناب