ماجرای امدادرسانی به عشایر آبدانان با طناب  -  رفع مشکل عشایر برای همیشه از زبان فرماندار آبدانان + ویدیو
سرویس فیلم - بارش‌های تند و طولانی بهاری در ایلام هم با جاری شدن سیل در روستاها و برخی از مناطق عشایرنشین همراه بود.
به گزارش همشهری آنلاین نیروهای امدادی و خدماتی نیز که قبل از بارندگی با صدور هشدار نارنجی هواشناسی پای کار بودند از همان ساعات اول کار خدمات رسانی را آغاز کردند. روز جمعه (۱۴ اردیبهشت) ویدئویی با تیتر «انتقال آذوقه با طناب به عشایر روستاهای آبدانان» در فضای مجازی دست به دست شد که نشان می داد امدادرسانی به عشایر در روستاهای آبدانان ایلام با اعمال شاقه انجام می شود.
فرماندار آبدانان به همشهری می گوید که راه های عشایری در روستاهای آبدانان به دلیل بارندگی آسیب دیده است، اما این فیلم اصلا موضوع امدادرسانی نیست و به سبب بالا آمدن آب رودخانه به دلیل بارش های بهاری این چند روز، مربوط به یک دبه شیر است که از سوی خود عشایر با طناب جابه جا می شود.
«محمد رحمانی» در توضیح بیشتر به همشهری می گوید: «عشایر این منطقه کوچ رو هستند و تعدادشان به کمتر از ۱۰ خانوار می رسد. در فیلم هم خبری از امدادرسانی نیست و یکی از عشایر دبه شیر را با طناب به سمت دیگر رودخانه هدایت می کند تا افراد دیگر دبه شیر را بگیرند.» او موضوع گرفتار شدن عشایر این منطقه در سیل را موضوعی تکراری می داند که بارها و بارها و در سال های مختلف اتفاق افتاده. رحمانی ادامه می دهد: «امدادرسانی از سوی کمیته امداد یا هلال احمر و دیگر نهادهای خدمات رسان به این خانوارها در مواقع بحرانی و بروز سیل به هر طریقی که نیاز باشد مثل بالگرد امداد و نجات یا هر شکل دیگری انجام می شود، اما در این روزها حجم بارش به قدری نبوده که نیاز به امدادهوایی باشد. »
به گفته فرماندار آبدانان، گرفتار شدن این خانوار عشایری به دلیل بالاآمدن آب رودخانه موضوعی تکراری در فصل بهار است و گویی این خانواده ها به مسئله عادت دارند. دو یا سه روزی صبر می کنند تا باران سیل آسا تمام شود و آب فروکش کند و سطح آب رودخانه پایین بیاید تا بتوانند رفت و آمد را از سر بگیرند، اما برای این مسئله تکراری باید یک راهکار دائمی و اساسی نیز اندیشیده شود.
رحمانی در پاسخ به این پرسش می گوید: «راهکار آن احداث یک پل فلزی روی رودخانه است که حدود ۱۰ تا ۱۲ متر دهنه پل خواهد بود. با احداث این پل مشکل تکراری برای همیشه حل می شود. در غیر این صورت همچنان شاهد بسته شدن راه ارتباطی عشایر در صورت بالاآمدن آب رودخانه خواهیم بود.»
رحمانی درباره آسیب دیدن دیگر راه های عشایری در اثر بارش اخیر می گوید: «راه های عشایری مناطق گرازان، قدح، ده بنه و بان گنبد آسیب دیده است و در هر یک دست کم ۵۰ خانوار عشایری سکونت دارند. این ویدئویی که در فضای مجای دیده شده، هیچ یک از این مناطق نیست.»

به گزارش سرویس فیلم خبر ناب به نقل از همشهری - ببینید:


منبع : فارس

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب