
گلابگیری در مسیر بادهای سرد
به گزارش سرویس بین الملل خبر ناب به نقل از همشهری - همشهری آنلاین- مهدیه تقوی راد: در روستاهای لزور و اهنز بیش از ۶۰هکتار زمین برای کاشت گیاهان دارویی و گل محمدی اختصاص داده شده است.
بکر بودن زمین، استفاده نکردن از کودهای شیمیایی و قرار گرفتن مزارع گل محمدی و گیاهان دارویی در مسیر بادهای سرد گدوک موجب شده تا گل های این منطقه از درجه خلوص اسانس بالاتری نسبت به سایر مناطق کشور برخوردار باشد. در روستای اهنز در فصل گل محمدی روزانه ۱۰۰کیلو گل برداشت می شود و روزانه ۱۰۰کیلو گلاب از این گل ها به دست می آید. در روستای لزور نیز بیش از ۱۳۰کیلو گل جمع آوری شده و بیش از ۱۰۰کیلو گلاب تولید می شود.
تولید عرقیات گیاهی
علاوه بر گل محمدی، کشت گیاهان دارویی هم در سال های اخیر در این روستاها رونق داشته است به شکلی که در فصل گلابگیری، کارگاه های تولید عرقیات گیاهی هم فعال می شوند. گیاهان دارویی که در هوای پاکیزه روستاها به بار نشسته اند به نوبت در دستگاه های تقطیر به عرقیات خوش عطروطعم تبدیل می شوند.
علاوه بر عرقیات در این روستاها تولید اسانس های مختلف نیز در سال های اخیر در دستور کار قرار گرفته و اسانس های طبیعی توسط کارخانه داران و تولیدی ها پیش خرید می شوند. بخشی از اسانس ها را هم برای فروش به گردشگرانی که به این روستاها می آیند نگه می دارند. کشت گل آفتابگردان در برخی مزارع منطقه نیز یکی دیگر از عوامل جذب گردشگران به این منطقه است. جشنواره مزارع گل آفتابگردان در فیروزکوه در مرداد برگزار می شود.
منبع: روزنامه همشهریاین خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : همشهری آنلاین