برش کیک میلیون دلاری!

برش کیک میلیون دلاری!

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۰ زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس فرهنگ و هنر - یک تابلو نقاشی مهم اثر وین تیبو برای نخستین‌بار در ۶۰ سال گذشته راهی حراجی می‌شود.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - چیزهای کمی وجود دارند که بتوانند بهتر از یک برش کیک پای یا یک تکه بستنی، حس آمریکایی بودن را به وضوح منتقل کنند. این یک خوراکی نوستالژیک و آرامش بخش است، که همیشه روی ایوان مادربزرگ در حال خنک شدن یا در انتظار در یک کافی شاپ در یک بعدازظهر تنبل تابستانی بوده است. با این حال، نقاشی Pie a la Mode (۱۹۶۱) اثر «وین تیبو»(Wayne Thiebaud)، کمی مبهم تر است. مثل همیشه، بافت رنگ در کار او وسوسه انگیز است: خمیرِ پای به درستی سفت است، بستنی غلیظ و خامه ای است، که هنگام ذوب شدن با میوه ی قرمز تیره ی پای درمی آمیزد. اما زمینه ی پای کمتر وسوسه انگیز است. تنهاست، در انتهای تابلو به عقب رانده شده، در برابر دیواری سیاه و سخت، بدون قاشق یا هیچ انسانی در تصویر.
ایسنا،«تیبو» اغلب در کنار هنرمندان پاپ آرت هم عصرش قرار می گیرد که به مصرف گرایی افسارگسیخته ی آمریکا پس از جنگ نقد داشتند. در واقع، نقاشی «Pie a la Mode» در کنار آثار «روی لیکتنستاین»، «ادوارد روشا» و «اندی وارهول» در نمایشگاه «نقاشی جدید از اشیای معمولی» در سال ۱۹۶۲ در «موزه هنر پاسادنا» که برگزار شد، به نمایش درآمد؛ نمایشگاهی که به طور گسترده به عنوان اولین نگاه جامع به پاپ آرت در آمریکا شناخته می شود.

و با این حال، برخلاف همتایانش که از تخت بودن تصویر برای بیان مفاهیم برند و رسانه های جمعی استفاده می کردند، تیبو عمق را حفظ کرد و خوراکی های شیرین خود را به عنوان شخصیت هایی ارائه داد که ممکن است بشناسیم و احساساتی نسبت به آن ها داشته باشیم.
او شاگرد برجسته ی ادوارد هاپر بود و این موضوع کاملاً در آثارش دیده می شود. نقاشی های منزوی از کیک ها، پای ها و بستنی های «تیبو» اغلب مانند گوشه ای بزرگ نمایی شده از یک نقاشی هاپر هستند، اما با رنگ های آمریکای دهه ی ۱۹۶۰ بازپردازی شده اند.
نقاشی «Pie a la Mode» اثر شاخص حراج ۲۰ و ۲۱ قرن بونهامز است که قرار است در ۱۴ مه در نیویورک برگزار شود. این نقاشی که بونهامز آن را «یکی از مهم ترین نقاشی های تیبو در دهه ۱۹۶۰» خوانده، پس از شش دهه نگهداری در یک مجموعه خصوصی، برای نخستین بار به حراج گذاشته می شود. برآورد قیمت آن بین ۱.۲ تا ۱.۸ میلیون دلار است.

برای مقایسه، در سال ۲۰۰۵، یک اثر رنگ روغن روی تخته از یک پای از سال ۱۹۶۱، به قیمت ۴۸۶٬۴۰۰ دلار در کریستیز فروخته شد. رکورد گران ترین اثر از مجموعه نقاشی های کیک پای «تیبو» مربوط به سال ۲۰۱۱ است که یک نقاشی از تصاویر مجموعه ای از کیک های پای روی پیشخوان به قیمت ۴ میلیون دلار در ساتبیز نیویورک به فروش رفت.

نقاشی «East Hampton VII» اثر «ویلم دکونینگ»

برش کیک میلیون دلاری!

حراجی پیش رو «بونهامز» ، مجموعه ای گسترده از جنبش های هنری قرن گذشته را در بر می گیرد. از جمله، دو نقاشی انتزاعی روشن از «ویلم دکونینگ».
تابلوهای Figure (۱۹۶۵ تا ۱۹۶۶) و East Hampton VII (حدود ۱۹۶۸) پس از نقل مکان دکونینگ به ایست همپتون کشیده شدند؛ جایی که باعث شد او روش قلم زنی و ترکیب رنگ هایش را بازنگری کند. برآورد قیمت نقاشی «Figure» بین ۵۰۰٬۰۰۰ تا ۷۰۰٬۰۰۰ دلار و برای «East Hampton VII» بین ۴۰۰٬۰۰۰ تا ۶۰۰٬۰۰۰ دلار است.
در بخش دیگر، نقاشی نادر روغنی «صلیب» (حدود ۱۹۴۸) اثر الکساندر کالدر قرار دارد و برآورد قیمت آن بین ۷۵۰٬۰۰۰ تا ۱.۲۵ میلیون دلار است.

این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : خبرآنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب