
دوستداران فرهنگ کره جنوبی در ایران چه می کنند
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبر ناب به نقل از همشهری - همشهری آنلاین: علی کوثری مستندساز جوانی است که بعد از ساخت چند مستندکوتاه و نیمه بلند، اولین مستند بلندش با نام «کی پاپ» را ساخته، مستند کی پاپ با رویکردی کاملا متفاوت به گسترش پدیده ای فرهنگی نه چندان جدید بین جوانان و نوجوانان، اما شناخته نشده بین خانواده و مربیان تربیتی پرداخته است. این مستند با تمرکز بر شناخت صحیح کی پاپ، کی دراما و ریشه یابی هواداری آن در ایران، آمده تا نگاه متفاوتی به این پدیده ی فرهنگی داشته باشد. این مستند به شکل آنلاین از پلتفرم هاشور اکران می شود. این فیلم مستند در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت حضور داشت.
• ایده مستند کی پاپ از کجا اومد؟
از چندین سال پیش، با فضای سریال های کره ای آشنا بودم. از سال ۱۴۰۰ برای علاقه ی شخصی پژوهش روی این موضوع رو شروع کردم و سال ۱۴۰۱ تصمیم ساخت مستند با همکاری مجموعه سفیرفیلم گرفته شد. در ابتدا می خواستم از مدیریت فرهنگی کره جنوبی الهام بگیرم و به شیوه مدیریت فرهنگی در داخل ایران برسم و آن را مورد بررسی قرار بدهم، اما پس از تحقیق و پژوهش هایی که داشتم به موضوعات ریزتری رسیدم که یکی از آنها سوژه این مستند شد. سوژه این مستند درباره هواداری دختران و پسران کره ای از «کی پاپ» است.
• از پروسه تولید مستند بگویید؟
در زمان تحقیق و پژوهش این مستند با تعداد زیادی افراد بین سنین ۷ تا ۳۱ساله که هوادار کی پاپ در ایران بودند، صحبت کردم. مسئله ای که در این بین برایم جای سوال داشت، این بود که نوع برخورد با پدیده های این چنینی در کشورمان سلبی است. برای مثال در مدارس ایران وقتی متوجه می شوند که یک نوجوان طرفدار BTS است، او را مورد بازخواست قرار می دهند؛ اجازه نمی دهند هودی بپوشد، لباس بنفش بپوشد و مویش را چتری بزند! این فیلم مستند، اولین فیلم فارسی زبان درباره کی پاپ است. عمیق هست اما عمیق نشده است. دلیل عمیق نشدن این است که بسیاری از خانواده ها هیچ شناختی از وجوهات کی پاپ ندارند و به همین دلیل نمی شد وارد لایه های عمیق تر شد. در این مستند سعی کردیم سرنخ را بدهیم تا بقیه پژوهشگران بروند و سرچ کنند
• مستند کی پاپ چه نقشی در شناخت فضای هویت نوجوان دارد؟
به جهت اینکه تا الان مستندی راجع به این موضوع ساخته نشده بود و اطلاعات راجع به این مسئله کم یا حتی غلط بود؛ مستند باید اول ابعاد این موضوع رو به طور کامل برای مخاطبین شرح میداد تا بعدش امکان صحبت راجع به هویت، نقش سرگرمی، نقش خانواده و ... در هواداری فراهم بشه. راجع به مسئله ی هویت در مستند صحبت شده ولی به حدی که مخاطب متوجه تاثیر این امر بشه؛ طبیعتا در یک مستند امکان شرح کامل این موضوع، که موضوع مهم و گسترده ای هست، نبود.
• مخاطب این مستند چه افرادی هستند؟
مخاطب مستند افرادی هستند که در تعامل روزمره و اثرگذار با نوجوانان هستند. دقیق تر بخوام بگم، خانواده ها، مربیان پرورشی، معلمان و... البته مستند برای علاقه مندان به این موضوع و مدیران و فعالان فرهنگی هم مفید است و برای آن ها نیز حرفایی دارد. در مراحل اکران خصوصی، اکران عمومی و پخش کار سعی شد تا با مدارس و افراد دغدغه مند ارتباط گیری بشه؛ خداروشکر بخش زیادی از مخاطبین ما در هر اکران فعالان فرهنگی، خانواده ها و معلمان هستند.
• بازخوردها چطور بوده؟
بازخورد های مستند از همه نوع طیف بود. هم مخالفین حداکثری داشتیم و هم موافقین کامل. البته این موضوع طبیعی است و جز این هم انتظار نداشتیم. ولی به طور کلی بخش زیادی از بازخورد های مخاطبینی که کار رو تماشا کردند، مثبت بود و موجب باز شدن گره های ذهنی راجع به این موضوع شده بود. (به گفته خودشان)
این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : همشهری آنلاین