
آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می شود؟
به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران از پرداخت مالیات معاف است و به نظر می رسد این معافیت از سال ۱۳۸۷ قابل اجرا باشد اما تا قبل از روزهای میانه بهمن ماهِ ۱۴۰۳، سازمان امور مالیاتی کشور، راضی به پذیرش این واقعیت نبود؛ سال های طولانی از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران یا به عبارتی مزایای به تبع شغل کارگر، مالیات گرفته می شد.
مردم سالاری در خبری نوشت: جدیدترین رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری که نهم مردادماه ۱۴۰۳ صادر شده، برای چندمین بار در سال های اخیر، مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران را از پرداخت مالیات معاف دانسته است.
جزئیات یک رای
در رای دیوان عدالت آمده است که؛ «هر نوع پرداختی تحت عنوان حق، اولاد حق عائله مندی رفاهیاتی مانند ایاب ذهاب، مهدکودک و... که به شاغل پرداخت می شود صرف نظر از اینکه اصولاً در هنگام پرداخت مشغول به فعالیت بوده یا در مرخصی استعلاجی یا استحقاقی و یا نحو آن به سر می برد (بدون این که در قبال میزان کارایی و بهره وری و فعالیت وی باشد) از شمول مالیات حقوق خارج بوده و به عبارتی معاف از شمول مالیات حقوق است».
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، قبل از این تاریخ (نهم مرداد سال جاری) بازهم آرا و دادنامه هایی درباره معافیت از مالیات مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران صادر کرده بود اما سازمان امور مالیاتی، نسبت به اجرای این آرای قانونی اهتمامی نداشت.
براساس آرای مکرر دیوان عدالت، تمام مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران که در ازای انجام کار در ساعات کار پرداخت می شود، از شمول مالیات بر حقوق خارج و سازمان امور مالیاتی باید بعد از کسر این مزایا، نسبت به محاسبه مالیات بر درآمد کارگران اقدام کند. در واقع فقط «مزد ثابت» در کارگاه های فاقد طرح طبقه بندی مشاغل و «مزد مبنا» در کارگاه های واجد طرح طبقه بندی، مشمول دریافت مالیات هستند.
تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار، مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران مشمول را اینگونه تعریف کرده است: « مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک هزینه مسکن، خواربار و کمک عائله مندی، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزو مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی شود». با این حال، تا پیش از این، معافیت مالیاتیِ مزایای رفاهی و انگیزشی رعایت نمی شد.
بازگرداندن مالیات اضافی و بایدهای آن
رویه خلاف قانون سازمان امور مالیاتی و روند اخذ مالیات از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران سال های طولانی ادامه داشت تا اینکه در روزهای میانی بهمن ۱۴۰۳، رئیس سازمان امور مالیاتی به ادارات کل استان ها دستور داد تا اضافه برداشت از حقوق بابت مالیات، مسترد شود.
سیدمحمدهادی سبحانیان طی بخشنامه ای به مدیران کل امور مالیاتی دستور داد تا اضافه پرداختی از حقوق کارکنانِ حقوق بگیر بابت مالیات، بر اساس قانون مالیات های مستقیم برگشت داده شود.
مطابق این بخشنامه، حقوق بگیر باید درخواست خود را به اداره امور مالیاتی محل سکونت خود ارائه کند و مهلت زمانی ارائه درخواست نیز از انقضای تیرماه سال بعد تا پایان همان سال است. ضمناً استرداد مالیات های اضافه برداشت شده، پس از کسرِ بدهی های مالیاتی متقاضی انجام خواهد شد. در صورتی که اداره امور مالیاتی محل سکونت متقاضی، ظرف ۳ ماه از زمان ارائه درخواست از سوی حقوق بگیر اقدام به واریز مبلغ اضافه برداشت شده، به حساب متقاضی نکند، علاوه بر مبلغ محاسبه شده برای بازگشت به حساب فردِ حقوق بگیر، می بایست خسارت هم به متقاضی پرداخت کند.
اما این مبلغ محاسبه شده به ارزش ریالی همان زمان است و بهره یا ترمیم بدهی در دستور کار نیست؛ مثلاً اگر مالیات اضافی اخذ شده در سال ۱۳۸۰، رقم ۵۰ تک تومن بوده، الان بعد از گذشت بیست و چند سال، همان ۵۰ تک تومن به کارگر برگردانده می شود.
«این اصلاً عادلانه نیست»؛ علیرضا خرمی فعال کارگری با بیان این مطلب تصریح می کند که اگر همان زمان این مالیات اضافی از کارگران اخذ نمی شد رقم آن می توانست کمک حال معاش خانواده ی آن ها باشد اما الان آن رقم به چه کار کارگر می آید؟
او پیشنهاد می دهد «برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر کارگران بهتر است به جای پرداخت ریالی اضافه مالیاتِ مربوط به سال ها و دهه های گذشته، به کارگران سهام بدهند؛ سود این سهام لااقل زیان انباشته سالیان دراز را تا اندازه ای جبران می کند و کار کمی به عدالت نزدیک تر می شود».
به گفته این فعال کارگری، کاهش ارزش مطالبات مالیاتی کارگران در گذر زمان از یکسو و کاغذبازی و بورکراسی شکایت برای بازستانی آن از سوی دیگر، بازگرداندن مالیات اضافی کارگران را بیشتر شبیه یک «امر فورمالیته» کرده است. او تاکید می کند که با این شیوه پرداخت، چیزی دست کارگران را نمی گیرد.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین
معرفی سریال (یزدان) با بازی پژمان بازغی، فاطیما بهارمست و مریم مومن + تیزر و زمان پخش
فیلم آواز باشکوه و احساسی حمید هیراد برای بندرعباسی ها ! - چقدر سوزناک ! + موزیک ویدیئو
فیلم خنده دار علی صادقی زده سیم آخر سر مزار رفیقش به جا گریه زده تو فاز رقص درد و خنده
فیلم ساز باشکوه آذری و رقص شکوهمند پسر تبریزی ! - همه به وجد آمدند !
فیلم آواز باشکوه و غمگین خواننده آذری برا بندرعباس ! - یاندیم الله رحم اله !
فیلم آواز باشکوه عرفان طهماسبی در کنسرت معین زد ! - معین تا عرفان رو دید میکروفن بهش داد و سالن ترکید
فیلم آواز شاد - دختر شاهرخ استخری با نیم سانت قدش چه رقصی کردی میکنه همه غش کردن !
فیلم آواز - قدرت صدای گوهر خیراندیش با آهنگ هایده و ادل - همه را به وجد آورد !
عکس جذاب بازیگر سریال دونگ یی جلب توجه کرد
فیلم آواز احساسی پسر با صدای فرشته ای اش برای مادر پیر ! - گریه های مادرش جهانی شد !
فیلم آواز باشکوه شبنم مقدمی با باربد بابایی با آهنگ ناصر چشم آذر - خدای آسمون ها خدای کهکشونها برس به داد دل عاشق ما جوونها !
فیلم - روایت شیرین و شنیدنی ایرج راد از عشق آتشین و شورانگیز ناصرالدین شاه قاجار به جیران - انیس الدوله خواب ترور را دیده بود!
ویدیو - شهاب حسینی: لاله مرزبان یکی از بهترین ترین پارتنرهایم بوده است
آواز باشکوه یکیو دارم کنارم از حامیم
فیلم سکانس خنددار طرف کم مونده تو مسابقه رفیقشو بزنه گلزار هنگیده میگه این دیشب نخوابیده
ویدیو - شراره رخام بازیگر سریال ناریا: من هرجا برم سلطان خواهم بود دلیلی برای حسادت ندارم - شهاب حسینی دستمزد آنچنانی میگیره چون !
پیش بینی قیمت طلا و سکه پس از دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا - ریزش چشمگیر قیمت ها در راه است؟
تغییر قیمت خودرو جالب شد - آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، پراید و کوییک + جدول
پیش بینی مهم یک کارشناس از قیمت طلا - دلار تا چه قیمتی پایین می آید
مهلت 50 روزه وزارت صمت تمام شد - بلاتکلیفی در ساماندهی معاملات آنلاین طلا
اعتبار کالابرگ اردیبهشت 1404 شارژ می شود؟
زنگ خطر بازگشت تورم های 3 رقمی - موج جدید تورمی در راه است
هشدار به دولت: تخم مرغ 25 هزار تومانی یعنی مرگ تولید
تعرفه واردات لاستیک 20 درصد شد - جزئیات
شرط جدید صدور بیمه نامه اعلام شد+ جزئیات
تکلیف یک پرونده هجده ساله چه زمانی روشن می شود؟ - شمارش معکوس برای پیوستن به پالرمو شروع شد
ساعت کاری جدید کارکنان دولت اعلام شد - رفیع زاده: از این تاریخ ساعت کاری ادارات تغییر می کند
رشد چمشگیر بورس در آخرین روز کاری هفته؛ صعود 42 هزار و 337 واحدی شاخص کل