سالار مگس ها چگونه از مخالفت ناشران به جایزه نوبل رسید؟

سالار مگس ها چگونه از مخالفت ناشران به جایزه نوبل رسید؟

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۴ زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس فرهنگ و هنر - ویلیام گلدینگ نویسنده رمان سالار مگس‌ها برای انتشار این کتاب مدت‌ها تلاش کرد و در مجموع با مخالفت 21 ناشر مواجه شد اما سرانجام کتاب خود را منتشر کرد و با این رمان برنده جایزه نوبل شود.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبر ناب به نقل از همشهری - گروه فرهنگی: رمان«سالار مگس ها» نوشته ویلیام گلدینگ که بعد از انتشار مرزها را درنوردید و میلیون های مخاطب ادبیات در سراسر جهان را شیفته و مجذول خود کرد، قبل از انتشار با چنان مخالفتی از سوی اغلب ناشران مواجه شد که در مواردی نویسنده را به شک انداخت که آیا راه خود را درست رفته است یا نه؟ اما ویلیام گلدینگ که به نوشته خود ایمان داشت، دست از پافشاری و سماجت برای انتشار رمان خود بر نداشت تا موفق شد بعد از مخالفت ۲۱ ناشر، سرانجام رمان سالار مگس ها را منتشر کند و با این رمان برنده جایزه نوبل شود. در ابتدا تنها ۳۰۰۰ نسخه از این کتاب به فروش رفت اما دو سال بعد یعنی در سال ۱۹۵۶ رمان سالار مگس ها به یکی از پرفروش ترین کتاب ها بدل شد و مجله تایم از آن به عنوان یکی از ۱۰۰ کتاب موفق نام برد. حوادث این رمان لزوم حاکمیت قانون در جوامع انسانی را به تصویر می کشد و عنوان خود را از شیطان بعل الذباب گرفته است.

سالار مگس ها چگونه از مخالفت ناشران به جایزه نوبل رسید؟

در این داستان هواپیمای حامل بچه های یک مدرسه در نزدیکی جزیره ای متروکه سقوط می کند و آن ها بدون سرپرست موظف به اداره خودشان می شوند. پس از مدت کوتاهی گروه قانون گریز با توسل به اهرم های زر و زور و تزویر جمعیت را به سوی توحش می کشند. بر اساس این داستان در سال های ۱۹۶۳، ۱۹۷۶ و ۱۹۹۰ فیلم هایی ساخته شده است. سریال لاست هم بسیاری از مضامین خود را از این داستان الهام گرفته است.

کتاب سالار مگس ها با زبانی نمادین به وضعیت انسان ها در جوامع امروزی پرداخته است. در سالار مگس ها علاوه بر شکل ظاهری داستان، با لایه دومی روبه رو هستیم که نقد جامعه بشری است. ویلیام گلدینگ پیش از اینکه نویسنده باشد شاعر است و با زبانی نرم و شاعرانه وقایع داستانش را روایت می کند.

سالار مگس ها چگونه از مخالفت ناشران به جایزه نوبل رسید؟

ویلیام گلدینگ، نویسنده رمان «سالار مگس ها»

ویلیام جرالد گولدینگ در ۱۹۱۱، در غرب انگلستان زاده شده است. تحصیلات خود را در دانشگاه آکسفورد در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به پایان برده و در ۱۹۴۰ به نیروی دریائی انگلیس وارد شده است. پنج سال بعنوان افسر نیروی دریائی در عمده ترین درگیری های جنگ دوم جهانی شرکت داشته و سپس اولین قصه خود، سالار مگس ها را در ۱۹۵۵ نوشته است.

سالار مگس ها چگونه از مخالفت ناشران به جایزه نوبل رسید؟

طرحی بر اساس رمان «سالار مگس ها»

رمان سالار مگس ها، از اولین نوبت انتشارش در سال 1954 تا کنون، جذابیت و اثرگذاری خود را حفظ کرده و با تصویر خشونت آمیز و شگفت انگیز خود از سرشت آدمی، در آتش بحث هایی داغ و جنجالی دمیده است. گرچه رمان سالار مگس ها، نظرات مساعدی از منتقدان دریافت کرد، ولی در زمان انتشار به صورت گسترده ای نادیده گرفته شد. اما خیلی زود ورق برگشت و این رمان به فرهنگی جریان ساز مبدل گشت و منتقدین و دانشجویان ادبی، آن را از نظر تأثیرگذاری بر مکاتب فکری و ادبیات مدرن با کتاب ناتور دشت، اثر جی.دی سلینجر، مقایسه کردند. هواپیمایی در یک جزیره ی دورافتاده سقوط می کند و تنها چند پسر نوجوان از این حادثه جان سالم به در می برند. همه ی این شخصیت ها[از سایمون پیشگو و رالف اخلاق گرا گرفته تا پیگی دوست داشتنی و جک خشن و خودخواه]سعی می کنند تا اوضاع را در شرایط سخت و گاهی اوقات وحشیانه ی دور و اطرافشان کنترل کنند. تلاش و تقلای این شخصیت ها در پیدا کردن راهی برای جان به در بردن در اجتماعی بی قانون و بدون نظمی مشخص، مخاطبین را به ارزیابی دوباره ی مفاهیمی از قبیل ساختار های سیاسی و اجتماعی جوامع و چارچوب های اخلاقی دعوت می کند. رمان، مخاطب را وادار می سازد تا جامعه، حکومت و قانون را به چالش بکشد و درباره لیاقت افراد در رسیدن به قدرت و نتایج آن، تأمل کند. رمان سالار مگس ها که اغلب با ناتور دشت مقایسه می شود، داستان درخشانی است درباره انسانیت از دست رفته.

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب
آخرین اخبار سرویس فرهنگ و هنر