همه آنچه باید درمورد مراقبت در بیماری آسم بدانید

همه آنچه باید درمورد مراقبت در بیماری آسم بدانید

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۱ زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس مجله - آسم بیماری التهابی مزمن و  غیرواگیردار است که تحت تاثیر عوامل محیطی و ژنتیکی بروز می‌کند و در آن مجاری تنفسی در واکنش به محرک‌ها متورم و باریک می‌شوند و ممکن است حتی مخاط اضافی تولید کند که این وضعیت می‌تواند تنفس را دشوار کرده و باعث سرفه، صدای خس خس هنگام تنفس و تنگی نفس شود.

به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از همشهری - دکتر مسعود علیایی پزشک فوق تخصص بیماری های ریه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران به اهمیت بیماری آسم و شیوع آن اشاره کرد و گفت: سازمان جهانی بهداشت تصمیم گرفته است که یک روز را به عنوان روز آسم در نظر بگیرد و این امر نشان می دهد که این بیماری اهمیت بسیار زیادی در دنیا دارد.

وی آسم را یک بیماری التهابی راه های هوایی برشمرد و افزود: این التهاب منجر به این می شود که بیمار دچار یکی از علائم نفس تنگی، سرفه یا خس خس سینه شود که به واسطه این علائم می توان بیماری را تشخیص داد.

علیایی با تاکید بر اینکه درمان آسم بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: اگر فرد به صورت مناسب درمان نشود، ممکن است باعث حملات شدید و حملاتی که منجر به بستری شدن در بیمارستان است، شود.

همه آنچه باید درمورد مراقبت در بیماری آسم بدانید

این پزشک فوق تخصص بیماری های ریه با اظهار اینکه اگر درمان آسم در طول زمان به صورت مناسب انجام نشود، می تواند باعث کاهش کارکرد ریه فرد شود و مسائل تنفسی زیادی را در آینده برای او ایجاد کند، تصریح کرد: عوامل مختلفی می توانند باعث تشدید آسم شوند مثل آلرژن هایی که از طریق هوا منتقل می شوند یا مثل گرده گل و گیاه؛ بنابراین در طول فصل بهار اغلب ممکن است تشدید بیماری افرادی که زمینه آلرژیک آسم دارند اتفاق افتد.

وی ادامه داد : آسم یک بیماری التهابی مزمن راه هوایی است به همین دلیل داروهایی که به عنوان داروی اصلی در درمان این بیماران استفاده می شود اصطلاحاً به صورت داروهای استروئیدی استنشاقی است و این داروها جزء داروهای اصلی در درمان آسماتیک هستند.

این مسئول ذکر کرد: گاهی اوقات با بیمارانی مواجه می شویم که داروهای استروئیدی استنشاقی آنها تمام می شود یا به نوعی حاضر به استفاده از آن نیستند و از یک اسپری به صورت مرتب استفاده می کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تاکید کرد: این روند درمان پذیرفته شده نیست و بیماران باید در نظر داشته باشند که درمان آسم یک رویه مشخص دارد و فقط استفاده از داروهایی که قرار است در همان زمان تنگی نفس بیمار را برطرف کند به عنوان یک درمان توصیه نمی شود.

او تغییر سبک زندگی در بیماران آسماتیک را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: بیماران آسماتیک باید سعی کنند در تماس با آلرژن و عواملی که تحریک کننده هستند قرار نگیرند.

مسعود علیایی با عنوان اینکه تغذیه می تواند نقش بسیار زیادی در زندگی بیماران آسماتیک داشته باشد، بیان کرد: بیماران به برخی از غذاها حساسیت دارند که توصیه می شود از نظر تغذیه شرایط خاصی را مراعات کنند که دچار تشدید علائم تنفسی نشوند.

حدود ۲۶۰ میلیون نفر در جهان به آسم مبتلا هستند و سالانه ۴۵۰ هزار نفر در اثر آسم جان خود را از دست می دهند که ۹۶ درصد موارد در کشورهای با درآمد پایین و متوسط رخ می دهد.

در ایران ۱۰ تا ۱۲ درصد کودکان و حدود ۶ درصد بزرگسالان مبتلا به آسم هستند.

«داروهای استنشاقی باید در دسترس همگان باشد» شعار جهانی امسال سازمان جهانی بهداشت برای مبتلایان به آسم اعلام شده است.

منبع: ایسنا

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب