اجسام کیهانی در مسیر زمین  -  شاید به سمت ما بیایند

اجسام کیهانی در مسیر زمین - شاید به سمت ما بیایند

۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹ زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس اجتماعی - امروز (جمعه) روز جهانی نجوم در ایران است و علاقه‌مندان به ستاره‌شناسی در نقاط مختلف کشور گردهم می‌آیند تا ضمن گرامیداشت این روز، دانش خود را نیز در این حوزه ارتقا دهند.

به گزارش سرویس اجتماعی خبر ناب به نقل از همشهری - هفته جهانی نجوم اما از دوشنبه گذشته آغاز شده و پرداختن به مباحث این حوزه خالی از لطف نیست. به همین دلیل سراغ یکی از بزرگ ترین چالش های کیهانی رفته ایم و گزارشی داریم درباره خطراتی که اجرام میان ستاره ای، خانه ما، یعنی کره زمین را تهدید می کنند.

جدیدترین شبیه سازی ها
طبق شبیه سازی های جدید، بیش از یک میلیون جسم میان ستاره ای به قطر ۱۰۰ متر ممکن است درحال حاضر بدون اینکه دیده شوند، در بخش بیرونی منظومه شمسی درحال حرکت باشند. این مهاجمان کیهانی سنگین که از نزدیک ترین همسایگان ستاره ای ما به اینجا آمده اند، احتمال کمی دارد که به زمین نزدیک شوند. با این حال، ذرات میان ستاره ای کوچک تر احتمالا هر سال با سیاره ما برخورد می کنند.

شناسایی ۲ جسم میان ستاره ای
تاکنون، دانشمندان تنها ۲جسم میان ستاره ای تأییدشده در منظومه شمسی شناسایی کرده اند: جسم کشیده و غیرعادی «اوموآموا» که برخی به اشتباه آن را یک کاوشگر بیگانه تصور کردند (زمانی که در سال۲۰۱۷ مشاهده شد) و دنباله دار «بوریسوف» که در سال۲۰۱۹ کشف شد. هر دوی این اجسام که اکنون مدت هاست از منظومه شمسی عبور کرده اند، با سرعت زیاد از محله کیهانی ما گذشتند و این موضوع نشان داده که منشأ آنها فضای میان ستاره ای بوده است.

حرکت به سمت ما
دانشمندان مدت هاست حدس می زنند اجسام بیگانه بسیاری هر ساله بدون شناسایی از منظومه شمسی عبور می کنند و حتی احتمال می دهند که تعداد بیشتری از این مهاجمان به صورت دائمی در اینجا ساکن شده باشند. چندین فضاپیما، ازجمله کاوشگر از کار افتاده «کاسینی» ناسا، پیش تر ذرات ریز میان ستاره ای را در حال عبور از منظومه شمسی شناسایی کرده اند. در مطالعه جدید، پژوهشگران شبیه سازی کرده اند که چه مقدار ماده میان ستاره ای طی ۱۰۰ میلیون سال گذشته از منظومه آلفا قنطورس (نزدیک ترین سامانه ستاره ای به زمین) به بیرون پرتاب شده است. براساس این محاسبات، پژوهشگران پیش بینی می کنند که در حال حاضر حدود یک میلیون «جسم ماکروسکوپی» از آلفا قنطورس، هر یک با پهنایی بیش از ۱۰۰متر، در حال حرکت درون منظومه شمسی ما هستند.


همسایگان ستاره ای
منظومه آلفا قنطورس از ۳ستاره تشکیل شده است: آلفا قنطورس A و آلفا قنطورس B که هر دو ستارگانی شبیه خورشید هستند و در یک سامانه دوتایی به دور یکدیگر می چرخند و پروکسیما قنطورس، که یک کوتوله سرخ کوچک تر است به دور این جفت ستاره می گردد. پروکسیما قنطورس نزدیک ترین ستاره شناخته شده به زمین است که حدود ۲۵/۴ سال نوری با ما فاصله دارد و تنها ستاره در این منظومه محسوب می شود که دارای یک سیاره تأییدشده به نام پروکسیما قنطورس b است. کل این منظومه در حال حاضر به سمت ما در حرکت است و حدود ۲۸هزار سال آینده به نزدیک ترین فاصله اش با خورشید خواهد رسید. به گفته پژوهشگران، زمانی که این اتفاق بیفتد، به دلیل کاهش قابل توجه فاصله میان ۲منظومه، تعداد اجسامی که وارد منظومه شمسی می شوند برای مدتی به صورت تصاعدی افزایش می یابد. پژوهشگران در مقاله خود نوشتند: درک بهتر از چگونگی انتقال مواد میان آلفا قنطورس و منظومه شمسی «راه های تازه ای را برای کاوش در پیوند میان منظومه های ستاره ای و امکان تبادل مواد در سراسر کهکشان می گشاید.»

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب