
عادلی: آمریکا نیاز به گفت وگو با ایران دارد
به گزارش سرویس بین الملل خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - «محمد حسین عادلی» روز پنجشنبه و در همایش بزرگداشت روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: ۶ کشور حوزه خلیج فارس از ۱۰۱ میلیون بشکه ای که در روز تقاضای نفت جهان است، ۱۹ میلیون را در اختیار این دارند. همچنین تجارت این کشورها هشت درصد تجارت کل دنیاست.
به گزارش ایسنا، وی با تقسیم بندی دوره های کشور به سه دوره ابتدای انقلاب تا پایان جنگ، دوره سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۵ و دوره های بعد از آن و آغاز تحریم ها گفت: مقطع دوم دوران رشد اقتصادی ایران است، یعنی در دوران سازندگی و اصلاحات اقتصاد کشور رشد کرده است، به طور متوسط رشد ۱۸ ساله ایران بعد از جنگ تا ۱۳۸۶، ۵.۶ دهم درصد است که در دنیا رشد بسیار عالی است.
سفیر پیشین ایران در ژاپن، کانادا و انگلیس یادآور شد: از مرداد سال ۱۳۸۶ اولین قطعنامه شورای امنیت علیه ما تصویب و تحریم ها آغاز شد. در نظر داشته باشیم در دوران جنگ که تولید ناخالص داخلی کشور رشد منفی داشت، کشورهای منطقه نیز رشد چندانی نداشتند، مساله این است وقتی فرصت از یک کشور بزرگ در یک منطقه گرفته می شود کشورهای منطقه نیز فرصت هایشان را از دست می دهند.
وی ادامه داد: کشورهای منطقه رشدشان براساس سرمایه گذاری مستقیم خارجی است، بدون سرمایه گذاری مستقیم خارجی نمی توان رشد کرد.
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین با تاکید بر این که آسیب شناسی گذشته بسیار مهم است گفت: باید بدانیم کجا ضربه خوردیم، مثلا به خاطر دارم در یک سالی تولید ناخالصی ما سه برابر عربستان بود در حالی که الان کمتر از این هاست.
عادلی در ادامه خاطرنشان کرد: درون زا بودن امنیت و قدرت این است که روی پای خود بایستیم، لذا الان زمان بسیار مهمی است. به نظرم آمریکا نیاز به مذاکره و گفت وگو با ایران دارد، اگر از این فرصت استفاده کنیم راه ما به منطقه باز می شود، نمی گویم همه راه ها از این طریق است اما یکی از راه هاست.
وی با اشاره به این که چین با اکثر کشورها به ویژه کشورهای منطقه پیمان های مهمی را منعقد کرده است، اظهار کرد: حتی ما نیاز به پیمان با عربستان داریم. باید با این کشورها سرمایه گذاری مستقیم خارجی را شروع کنیم. بهترین کار سرمایه گذاری ما با عربستان در انرژی های تجدیدپذیر است.
عادلی افزود: حتی عربستان از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می کند، به دلیل این است که نقطه حساس این منطقه رشد اقتصادی است و کشورها مصمم هستند به یک رشد اقتصادی پایدار برسند.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین