تدوین پیش نویس لایحه حمایت از فرهنگ عامه در دستور کار دادگستری - نقش پارک های فناوری در تجاری سازی و ثبت دیجیتال آثار موسیقایی
سرویس فرهنگ و هنر - معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری از تدوین پیش‌نویس لایحه حمایت از فرهنگ عامه در دبیرخانه شورای سیاست‌گذاری ملی حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری خبر داد.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبر ناب به نقل از خبرآنلاین -  احمد محسن زاده امروز در مراسم بزرگداشت روز جهانی مالکیت فکری که به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، بر نقش کلیدی وزارت دادگستری در سیاستگذاری و هماهنگی حوزه مالکیت فکری تأکید کرد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به عملکرد مثبت کشور در حوزه مالکیت صنعتی، افزود: با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دیگر نهادهای اجرایی، ایران توانسته به کنوانسیون های بین المللی مهمی در این زمینه بپیوندد، از جمله معاهدات وین و استراسبورگ که در سال گذشته با دفاع وزارت دادگستری و تصویب مجلس و شورای نگهبان به آنها ملحق شدیم.

معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری با تاکید بر اینکه در حوزه مالکیت ادبی و هنری هنوز جای کار بسیاری باقی مانده است، اظهار کرد: لایحه جامع حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط که نسبت به قانون مصوب ۱۳۴۸ جامع تر است، در دستور کار مجلس قرار گرفته بود، ولی به دلیل برخی نواقص مسترد شده و اصلاح آن در دستور کار است.

وی همچنین از قرار گرفتن الحاق به معاهده مراکش، برای نخستین بار در حوزه ادبی و هنری، در دستور کار مجلس خبر داد.

معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری به اهمیت موسیقی به عنوان بخشی از هویت فرهنگی و ملی اشاره کرد و یادآور شد: موسیقی نه تنها یک هنر، بلکه تنفس تاریخ و روح یک ملت است. هر سبک موسیقی ریشه در جوامع محلی دارد و حقوق مالکیت فکری می تواند ابزاری مؤثر برای حفظ و حمایت از این میراث فرهنگی باشد.

محسن زاده، «فقدان ثبت و مستندسازی آثار موسیقی محلی»، «سوءاستفاده تجاری از آثار بدون رعایت حقوق صاحبان آنها» و «نبود نظام حقوقی شفاف برای حمایت از فرهنگ عامه و موسیقی فولکلور» را سه چالش اصلی در حوزه موسیقی نام برد.

وی از تلاش های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه تقدیر کرد و از تدوین پیش نویس لایحه حمایت از فرهنگ عامه در دبیرخانه شورای سیاست گذاری ملی حقوق مالکیت فکری وزارت دادگستری خبر داد.

محسن زاده با اشاره به نقش پارک های علم و فناوری در تجاری سازی و ثبت دیجیتال آثار موسیقایی، بر ضرورت تدوین نظام خاص حمایتی با توازن میان حقوق پدیدآورندگان و استفاده کنندگان آثار تأکید کرد و گفت: امروز وظیفه ماست که با حمایت هوشمندانه و قانونمند از موسیقی، این امانت گران سنگ را به نسل های آینده بسپاریم.

این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : خبرآنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب