
سرقت اردوغان و علی اف از ایران به روایت رسانه اصولگرا
به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - در حالی که ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان منابع انرژی در دنیا، سهم زیادی از مصرف داخلی و حتی صادرات گاز را به خود اختصاص داده است، مسئله مصرف بی رویه و غیر اصولی گاز در برخی بخش ها به ویژه در گلخانه های مناطق سردسیر شمالی کشور به بحرانی جدی تبدیل شده است. این بحران موجب هدررفت منابع ملی می شود.
بنابر گزارش فارس، یکی از مهم ترین دلایل این بحران، جانمایی نادرست گلخانه ها در مناطق سردسیر و استفاده از انرژی های فسیلی ارزان قیمت به ویژه گاز طبیعی است که باعث مصرف بی رویه انرژی در این واحدهای کشاورزی می شود.
کشورهای همسایه همچون ترکیه و آذربایجان، با سرمایه گذاری در گلخانه های شمال غرب ایران، از این رانت انرژی بهره برداری کرده و با تولید محصولاتی نظیر خیار و گوجه فرنگی، آنها را به کشورهای خود صادر می کنند. این امر موجب از دست رفتن بخشی از ذخایر گازی ایران می شود.
گزارش های شرکت ملی گاز نشان می دهند که در پیک سرما، مصرف گاز گلخانه ها تا هشت برابر بیشتر از پیک گرما افزایش می یابد. این مصرف بی رویه گاز، عمدتاً به دلیل موقعیت جغرافیایی این گلخانه ها در مناطق شمال غرب و سردسیر است که به جای مناطق جنوبی و گرمسیر ساخته شده اند. با این انتخاب نادرست، نیاز به مصرف گاز برای گرمایش گلخانه ها به طرز قابل توجهی افزایش می یابد و در نتیجه، منابع گازی کشور به هدر می رود.
از سوی دیگر، مصوبه جدید دولت که قصد داشت یارانه انرژی به گلخانه ها را کاهش دهد، به دلیل فشار و لابی های سنگین صاحبان این واحدها، در حال تغییر است و این امر نشان دهنده ضعف در سیاست گذاری و نظارت بر مصرف انرژی است.
در حال حاضر، دولت سالانه یارانه های هنگفتی برای تأمین گاز گلخانه ها اختصاص می دهد. طبق آمار شرکت ملی گاز، میانگین تعرفه گاز برای گلخانه ها در سال ۸۱.۸ تک تومان به ازای هر متر مکعب بوده است که سالانه حدود ۶.۳ هزار میلیارد تومان یارانه انرژی به این واحدها تعلق می گیرد.
اگرچه طبق آمارهای وزارت جهاد کشاورزی، سطح زیرکشت گلخانه ای کشور به ۲۴ هزار هکتار می رسد و پیش بینی می شود که این میزان تا پایان برنامه هفتم توسعه دو برابر شود، اما این رشد در حجم گلخانه ها بدون توجه به مکان یابی صحیح و بهینه سازی مصرف انرژی، می تواند پیامدهای منفی زیادی داشته باشد. در حال حاضر، این مصرف بی رویه گاز به کاهش ذخایر گازی کشور منجر می شود.
یکی دیگر از مسائل مهم، نحوه استفاده از انرژی ارزان در این گلخانه ها است. ترکیه و آذربایجان با استفاده از این انرژی ارزان به تولید محصولات کشاورزی پرداخته و به صادرات آنها می پردازند. این در حالی است که ایران باید برای تأمین نیازهای داخلی خود تلاش کند و به جای اینکه دیگر کشورها از این رانت انرژی بهره برداری کنند، باید سرمایه گذاری های داخلی برای بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش وابستگی به منابع فسیلی انجام دهد.
در این میان راهکارهایی برای اصلاح این اقدام نیز باید در دستور کار قرار گیرد که شامل موارد ذیل است:
بازنگری در مکان یابی گلخانه ها:
احداث گلخانه ها در مناطق گرمسیر جنوب کشور می تواند میزان مصرف گاز را تا ۴۰ برابر کاهش دهد. این اقدام به کاهش مصرف انرژی، صرفه جویی در منابع گازی و کاهش هزینه های تولید کمک خواهد کرد.
استفاده از انرژی های تجدیدپذیر:
برای کاهش وابستگی به گاز طبیعی، می توان از منابع انرژی تجدیدپذیر نظیر انرژی خورشیدی و بادی برای تأمین نیازهای گرمایشی و برق گلخانه ها استفاده کرد.
ترویج استفاده از فناوری های نوین در بهینه سازی مصرف انرژی: استفاده از سیستم های هوشمند و به روز برای مدیریت مصرف انرژی در گلخانه ها می تواند به کاهش مصرف گاز و صرفه جویی در هزینه ها کمک کند.
اعمال سیاست های دقیق تری برای صادرات انرژی:
باید نظارت های سختگیرانه تری بر صادرات گاز انجام شود تا کشورهایی که از رانت انرژی ایران بهره برداری می کنند، ملزم به پرداخت هزینه های معقول برای این منابع باشند.
در نهایت، در صورتی که ایران بتواند در مصرف منابع گازی خود بهینه سازی های لازم را انجام دهد و از ظرفیت های دیگر انرژی بهره برداری کند، می تواند علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی، زمینه را برای تأمین نیازهای داخلی و حتی صادرات پایدار محصولات کشاورزی فراهم کند.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین
فیلم آواز باشکوه حامد بهداد در کنسرت شکوهمندش ! - قدرت صدایش سیاوش قمیشی را به تحسین واداشت !
فیلم آواز باشکوه و رقص هندی داریوش فرضیایی بین دختران هندی ! - چه دلبری میکنه بین هندی ها !
فیلم سر بازی حدس بزن چیه حامد آهنگی یجور تماشاگر میکوبه ملت پاچیدن از خنده
فیلم آواز باشکوه علی گرایلی در کنسرتش ! - با آهنگ بلا سوخته تره نخام همه را به رقص انداخت !
مرور تاریخ - پزشک مرموز دربار پهلوی: عبدالکریم ایادی و اسراری که فاش نشد
فیلم آواز باشکوه همایون شجریان که خانم گردشگر فرانسوی با زیبایی های ایران به تصویر کشید !
فیلم ساز باشکوه آذری و رقص شکوهمند پسر تبریزی ! - همه به وجد آمدند !
فیلم آواز باشکوه راغب با نوازنده های خیابانی ! - به به چه صدای دلنشینی ! - همه دورشان حلقه زدند !
ویدیو - شهاب حسینی: لاله مرزبان یکی از بهترین ترین پارتنرهایم بوده است
فیلم آواز باشکوه و احساسی محسن یگانه ! - بعد از 20 سال در کنسرت جدیدش خواند همه رو به وجد آورد
فیلم باشکوه ترین کنسرت ایران! - آواز دلنشین چند دانش آموز آملی وسط خیابان و واکنش زیبای مردم !
فیلم عرض اندام کردن عرفان برزین بازیگر سریال شمعدونی و لیسانسه ها بعد از گرفتن مدال طلا - به معنای واقعی دست هادی چوپان را از پشت بسته
فیلم آواز احساسی پسر با صدای فرشته ای اش برای مادر پیر ! - گریه های مادرش جهانی شد !
ویدیو - فریبا نادری: بعد سریال ستایش، خانم ها از من میترسیدند که شوهرشون کنار من وایسه و با من عکس بگیره - پیشنهادات من همه زن دوم بود !
فیلم - شاهکارهای فراموش شده از میان گلها - شعر زیبای بیژن ترقی و آواز باشکوه جوانی که به کنسرت ارکستر بزرگ تهران حال و هوای خاطره بخشید
ویدیو - ببینید اگر نقی شهاب سنگ رو به رودخونه نمینداخت و در گرجستان می فروختند وضع مالی همشون چطور میشد !
قیمت جدید طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404 - ربع سکه 30 درصد ارزان شد
پیش بینی جدید درمورد قیمت طلا، سکه و دلار تا شنبه آینده - هدف بعدی قیمت ها کجاست؟
احکام همسان سازی 98 درصد بازنشستگان کشور صادر شد - این تغییر مهم در حقوق رخ داد
نفس بازار خودرو برید - آخرین قیمت پژو، شاهین، ساینا، سمند و تارا + جدول
پیش بینی یک کارشناس از شرایط بازار ارز در روز چهارشنبه: سرمایه گذاران بازار ارز به این حوزه کوچ کردند
پرداخت خسارت حادثه بندر شهید رجایی در کمترین زمان ممکن - تکلیف خودروهای بدون بیمه بدنه
پیش بینی بورس فردا 10 اردیبهشت - پیام الیاس کردی: بازار سهام در انتظار این خبر مهم است
شروع توزیع گوشت تولید داخلی با قیمت پایین تر
رشد سرسام آور تورم خوراکی - پیش افتادن لوبیا و سیب زمینی از مرغ و گوشت
خط تولید یک خودروساز خارجی در ایران راه اندازی می شود
رد ادعای عرضه قطره چکانی برنج وارداتی - تامین ارز و تمدید ثبت سفارش ها ضروری است
چرا مدیریت بخش خصوصی در ایران خودرو راه "دشوار" اما "ممکن" را در پیش رو دارد؟