آثار گسترده رضوی می تواند تاریخ هنر جهان و دوره اسلامی را تحت تاثیر قرار دهد 
سرویس فرهنگ و هنر - بنیانگذار همایش کاتبان وحی و رئیس شورای ارزشیابی هنر تهران گفت: آثار هنری، علمی و ادبی که در خصوص امام رضا علیه السلام در ایران تولید شده به حدی است که می‌تواند تاریخ هنر جهان و دوره اسلامی را تحت تاثیر قرار دهد.

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبر ناب به نقل از خبرآنلاین -  استاد ایرج نعیمایی،  بیش از ۳۰ سال است که در عرصه خوشنویسی، به ویژه خط «محقق» و «ریحان» فعالیت حرفه ای خود را ادامه می دهد که در عین نوآوری بر پایه اصالت های خوشنویسی استوار است. 

نعیمایی عضو وابسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، عضو گروه پژوهشی شورای انقلاب فرهنگی، دبیر و بنیانگذار همایش کاتبان وحی، رییس شورای ارزشیابی هنر تهران و... بوده و کتاب های مختلف در حوزه هنر و پژوهش هنر تألیف و تدوین کرده است.

وی در رابطه با جشنواره هنرهای تجسمی شامل گرافیک و خوشنویسی رضوی با بیان اینکه محور فعالیت های اسلام و به خصوص شیعه بر حول عتبات بوده است، اظهار داشت: چه در نجف و کربلا و چه در آستان قدس ایران به دلیل مضجع شریف امام رضا علیه السلام این محوریت دارای اولویت بوده است. 

استاد نعیمایی افزود: آثار هنری، علمی و ادبی که در خصوص امام رضا علیه السلام در ایران تولید شده در طول تاریخ حتی  شبه قاره و جهان اسلام از کمیت و کیفیت بیشتری برخوردار بوده و میزان این آثار به حدی است که می تواند تاریخ هنر جهان و دوره اسلامی را تحت تاثیر قرار دهد.

به گفته ی وی؛ آثار گرانبهایی که در حوزه های مختلف معماری،  نگارگری، هنرهای تجسمی، صنایع دستی، نگارگری، خوشنویسی و ...  می تواند نقش کلیدی در دوره هنر اسلامی جهان ایجاد کند.

این هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی و خوشنویسی ابراز داشت: با وجود چنین گنجینه عظم هنری در حوزه رضوی متاسفانه وقتی کتب هنرهای اسلامی را بررسی می کنیم این بُعد در آنها کمرنگ است در حالیکه آثار این حیطه حیرت انگیز است. 

 وی یاداور شد: چاپ و انتشار چند اثر فاخر رضوی نشان داده که تا چه حد آثار حیرت آور،  عجیب و گران سنگ و گرانبهایی در حوزه رضوی داریم که غیرقابل قیمت گذاری هستند و می توانند تحول عظیمی در هنر اسلامی و هنر شیعی ایجاد کند و سهم ما را در جهان اسلام بسیار ارتقا دهد.

استاد نعیمایی با بیان اینکه با این وصف در حال حاضر ما در این زمینه ضعیف هستیم، عنوان کرد: ترکیه و کشورهای عربی در این راستا بهتر عمل می کنند و هنرمند تربیت می کنند و بعدها می توانند ادعا کنند در حوزه فرهنگ و هنر اسلامی به پای ایران رسیده یا حتی فراتر رفته اند لذا ما در این زمینه کم کاری کرده ایم.

وی عنوان کرد: با این وصف هر رویداد یا جشنواره موضوع محوری که در این زمینه شکل بگیرد می تواند تاثیر بسیار اساسی بد جریان هنری جهان اسلام و تاریخ ما داشته باشد .

رئیس شورای ارزشیابی هنر تهران ادامه داد: بیش از چهل سال از تاریخ انقلاب اسلامی میگذرد و حق مطلب این بود که می بایست کارهای بیشتری در این حوزه میکردیم و معرفی بیشتری از آثار هنری حیطه اسلامی و رضوی صورت می گرفت اما کم کاری کردیم و لذا سهم ما در کلیت جهان اسلام سهم کمی است.

وی متذکر شد: ما معتقدیم این سهم کم باید به اندازه ای ارتقا پیدا کند که حق هنرمندان ایران است و ما نمی خواهیم اضافه باشد بلکه باید هنرهای کنونی را معرفی و مطرح و درست به جهان عرضه کنیم تا نه فقط جهان اسلام بلکه دنیا را تکان دهد.

استاد نعیمایی خاطرنشان کرد: فعالیت هایی از قبیل جشنواره های رضوی در راستای رسیدن به این هدف از جایگاه بالایی برخوردار است اما باید این رویداد را تخصصی تر کرد و علاوه بر حوزه های هنری موجود در بخش های دیگری چون صنایع دستی، جواهرات، معماری، تزئینات و ... نیز گسترش داد.

وی در پایان سخنانش  پخاطرنشان کرد: هر چه بیشتر بتوانیم داشته های غنی هنری و فرهنگی مان در حوزه دینی و اسلامی را به جهان بهتر معرفی و جشنواره های تخصصی تری برپا کنیم موفق تر خواهیم بود.

این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : خبرآنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب