
بساط پایداریچی ها در مجلس کی جمع می شود؟
به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب در روزنامه اعتماد نوشت: به طور قطع خیلی ها علاقه دارند که بدانند مجلس ایران، فردا با کابینه پیشنهادی پزشکیان چگونه برخورد خواهد کرد؟ آیا از در تقابل در خواهد آمد؟ این چنین توان و اجازه ای را دارد؟ آیا اصولا چنین رویکردی دارد؟ آیا تحلیل کردن این مورد ممکن است؟
به نظرم رفتار مجلس بیش از اینکه تابع سخنان این ۵ روز نمایندگان ۳درصدی باشد تابع تحلیل کلان این پدیده است که می کوشم توضیح دهم.
۱- بدون تردید هیچگاه سرنوشت کشور را به دست بخش اندکی از نمایندگان تندرو نمی دهند. در سیاست های کلان چنان جایگاهی برای نهادها تعریف نشده است که بخواهند مغایر این سیاست ها تصمیم بگیرند. ازجمله مجلس نهم کاملا اصولگرا برجام را تصویب کرد و بلافاصله تاییدیه شورای نگهبان هم به آن اضافه شد.
اخیرا دیدم که روحانی اعتقادی به ضرورت تصویب برجام در مجلس نداشته ولی مقام رهبری تاکید کرده که مجلس باید در این مورد نظر بدهد و کاملا هم درست بود و تصویب کرد. اکنون هم همین ماجرا است.
این انتخابات نشانه ای از رویکرد جدید و مبارک برای خروج از وضعیت سیاسی و بهبود وضع جامعه و کشور است و اتفاقا برای خلاص شدن از دست تندروهای بدون مسوولیت است. بنابراین تندروها مانعی در این مسیر نخواهند بود.
حمایت آقای دکتر مرندی از دکتر ظفرقندی معنای روشنی دارد. چگونه ممکن است که سرنوشت کشور و این فرآیند جدید را در این مرحله به دست این جماعت بدهند؟ جماعتی که حتی درک حداقلی از جایگاه خود ندارند.
می پرسید چرا؟ کافی است به مواضع یک نماینده که تا حالا یک سویه حرف زده در نقد وزیر پیشنهادی امور خارجه دقت کنید که می گوید: «در مجلس عده ای می گویند که «یک نفر» گفته است به عراقچی رای بدهید.» منظور از یک نفر هم مشخص است که چه کسی است. سپس با مسخره و نوعی تعریض ادامه می دهد که «پس مجلس را تعطیل کنیم!»
همه می دانند اولین وزیری که خیلی پیش از همه، مورد توافق قرار گرفته بود آقای عراقچی است و این نماینده حتما از جزییات آن اطلاع داشته ولی متوجه نیست که اگر رانت استصواب و حذف دیگران نبود با چند درصد رای که نمی شد به مجلس رفت؟ مجلس آن روزی دچار تعطیلی واقعی و نه صوری می شود که نماینده آن با ۳ درصد واجدان حق رای، روی این صندلی تاریخی و پر مسوولیت بنشیند.
البته به قول مرحوم مظفرالدین شاه همه چیزمان به همه چیزمان می خورد. وقتی دکترای رانتی و صوری بخواهد استاد دانشگاه شود، چرا با ۳ درصد رای مردم ادای نمایندگی در کسوت مرحومان مدرس و مصدق را نتوان در آورد؟ در بی تجربگی او همین بس که هزینه سنگینی برای این گفتار تندش خواهد پرداخت. دیر و زود دارد، سوخت و سوز ندارد. آنان که در برابر رویکرد جدید بایستند به فنا خواهند رفت.
۲- رفتار و گفتار تعداد اندکی از نمایندگان پایداری چی را نباید به حساب اکثریت گذاشت. رفتارهای نادرست و تخریبی آنان که ناشی از بی تجربگی سیاسی است موجب فاصله گیری بیشتر نمایندگان از آنان خواهد شد. همچنین اعتبار پیش بینی های آنها هم در حد پیش بینی های نیمه شب ۱۵ تیر است.
آنها صدا دارند ولی واقعیت و معنا ندارند. اغلب هم از تهران وارد مجلس شده اند و هیچ امیدی به دور بعد ندارند چون می دانند کشتی بانی سیاست تغییر کرده است. نمایندگان شهرستانی هم می خواهند با دولت کار کنند تا کاری برای مردم منطقه خود کنند، لذا اغلب آنان تخم مرغ های خود را در سبد سوراخ پایداری نمی ریزند.
قالیباف و طرفدارانش هم خیلی خوب می دانند که آنان از پسِ این جماعت بر نمی آیند و این نیروهای جدید هستند که می توانند بساط تندروها را برچینند. چه در میدان و چه در رسانه. به زودی بساط آنان از صدا و سیما هم برچیده خواهد شد. نمایندگان می دانند که به احتمال فراوان انتخابات بعدی مجلس با ریاست جمهوری همزمان است و نباید با دولت درگیر شوند، دولتی که حمایت مردمی آن قابل مقایسه به مجلس نیست و از این پس نیز نمایندگان را با معیار دوری و نزدیکی آنان با سیاست های دولت داوری خواهند شد.
۳- نکته دیگری که شاید کمتر مورد توجه قرار گیرد واکنش احتمالی آقای پزشکیان به رفتار مجلس در برابر کابینه وفاق ملی است. پزشکیان به اندازه کافی سعی کرده ملاحظات را رعایت و به قول خودش از دعوا پرهیز کند و حتی زخم زبان طرفدارانش را هم به جان بخرد. روشن است که انتظار او از مجلس همراهی متقابل است و الا اگر قرار باشد که او ملاحظه کند و دیگران راه خود را بروند حتما واکنش نشان خواهد داد. واکنشی که معلوم نیست به سود تندروهای مجلس باشد.
۴- بالاخره یکی از دلایل دیگری که در تحلیل رفتار مجلس مهم است و حتما به آنان گوشزد خواهد شد مساله وضعیت منطقه ای ایران است. ایران باید نشان بدهد که پس از این انتخابات به حدی از انسجام و اتحاد داخلی رسیده که برخلاف قبل و حتی با وجود غیرمنتظره بودن انتخابات اخیر برای خارجی ها، این انتخابات و انسجام ناشی از آن نه یک امر اتفاقی بلکه محصول اراده ای روشن و جدی است و آثار آن حتی در رای اعتمادها نیز مشهود است. به ویژه اینکه هنوز بحران میان ایران و اسراییل فروکش نکرده است.
با توجه به این ملاحظات و بدون اطلاع از جزییات مذاکرات مجلس در دفاع یا نقد از وزرا، ارزیابی من این است که به احتمال فراوان وزرای پیشنهادی رای خواهند آورد مگر اینکه مورد خاصی را برحسب صلاحیت حرفه ای نپذیرند.
این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : فرارو
فیلم آواز باشکوه همایون شجریان که خانم گردشگر فرانسوی با زیبایی های ایران به تصویر کشید !
فیلم آواز باشکوه پسر بچه - با خواننده معروف با آهنگ دارم میرم سربازی ملتو تا مرز سکته برد!
فیلم آواز جگرسوز محسن شریفیان شب سوم فستیوال - ای واویلا عزای بندره ! - گریه مردم را ببینید
مدیر پروژه (سریال پایتخت): آقای تنابنده ماهیانه 2 میلیارد تومان بابت یک سریال پول گرفته، کمتر از حقش پول دریافت کرده
ویدیو - بررسی چیدمان شاهانه و مینیمال اتاق خواب نسیم ادبی، بازیگر سریال ناریا - از سرویس چوبی مدرن تا پرده های حریر
بازیگر دور رگه ایرانی - روس: به نظرم مسئولان نباید سریال معاویه را ممنوع می کردند - من در امریکا (شب های برره) را می دیدم
دانلود آواز باشکوه - بغض از معین (هوش مصنوعی)
دانلود آواز باشکوه وحشی از شروین حاجی پور
فیلم سکانس خنددار طرف کم مونده تو مسابقه رفیقشو بزنه گلزار هنگیده میگه این دیشب نخوابیده
فیلم آواز باشکوه و غمگین خواننده آذری برا بندرعباس ! - یاندیم الله رحم اله !
ویدیو - شهاب حسینی: لاله مرزبان یکی از بهترین ترین پارتنرهایم بوده است
فیلم آواز باشکوه این آقا - به قیافش میخوره چک پاس کنه ولی ببین وسط تالار چه ناز میرقصه!
سفر به ایام قدیم سال 1340؛ بولینگ بازی محمدرضا پهلوی تو بولینگ تهران مد
دانلود آواز باشکوه محسن چاوشی - با آهنگ کارم گریه تموم هفته !
فیلم ساز باشکوه آذری و رقص شکوهمند پسر تبریزی ! - همه به وجد آمدند !
فیلم آواز باشگوه و جگرسوز علیرضا قربانی برای تازه داماد و عروس مرحوم بندرعباس !
تصمیم فرزانه صادق در مورد یک پست کلیدی وزارت راه و شهرسازی
عارف: زمینه بازگشت جوانان بویژه قهرمانان مهاجرت کرده را فراهم شود
مرز های شناخته شده بین المللی خط قرمز ایران
توییت مهم پزشکیان درمورد جراحی اقتصادی
موسوی لاری: (کا گ ب) خطرناک تر از (سی آی ای) در ایران جنایت می کند
دبیر ستاد انتخابات کشور: آوازه انتخابات ایران پیچیده و الهام بخش شده
(تصویر) هندوانه خوری رییس جمهوری در مسیر پیاده روی زایران امام رضا(ع)
تصاویر - پزشکیان در بین مردم مشهد؛ از سلفی انداختن تا هندوانه خوردن
محمد مهاجری: این است اسب زین شده که تحویل پزشکیان شد؟
پزشکیان: باید جراحی هایی در بعضی بخش ها انجام دهیم
نتیجه رفع حصر تبدیل پتانسیل منفی به مثبت برای امنیت و قدرت ملی است
حامیان شهردار احتمالا در انتخابات شورا های 1404 فهرست خواهند داد