معمای غیبت مردان از دانشگاه و بازار کار  -  چرا مردها تمایلی به درس خواندن ندارند؟
سرویس اجتماعی - طبق آمار وزارت کار و سازمان سنجش باید گفت که مردان از حضور در بازار کار رسمی و آموزش عالی جا مانده‌اند، موضوعی که به گفته یک جامعه شناس می‌تواند زنگ خطری برای مسئولان اقتصادی و اجتماعی باشد.

به گزارش سرویس اجتماعی خبر ناب به نقل از همشهری - لیلا شریف: روزگاری زنان در عرصه های اشتغال و تحصیل هم پله با مردان قدم برمی داشتند، اما حالا آمار و ارقام مختلف نشان می دهد که زنان، یکه تاز این عرصه ها شده اند. هر چند نقش آفرینی زنان در این عرصه ها را باید به فال نیک گرفت، اما اگر قرار باشد از دریچه ای دیگر به این تغییرات نگاه کنیم، باید پرسید که چرا مردان از بازار کار رسمی و عرصه تحصیل حذف شده اند؟

موضوعی که احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روزهای اخیر با گفتن این نکته که مردان ترجیح می دهند از بازار کار رسمی خارج شوند، توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد.

عقبگرد مردها از بازار کار رسمی

شکاف جنسیتی موضوعی بود که وزیر کار در روزهای اخیر با تکیه بر اطلاعات جدید از بازار کار به آن پرداخت. او برای شفاف شدن صحبت هایش گفت: «در بازه بهمن ۱۴۰۲ تا بهمن ۱۴۰۳، کسانی که وارد بازار کار و بیمه شدند، اکثریت زن بودند.این روند نشان دهنده ۲احتمال است؛ اول اینکه کارفرمایان به دلیل دستمزد پایین زنان، تمایل بیشتر برای استخدام آنها دارند، دوم اینکه مردان به دلیل هزینه های زندگی، ترجیح می دهند از بازار کار رسمی خارج شوند و به سمت مشاغل غیررسمی که فاقد بیمه است، بروند». او افزود: «نرخ خروج مردان از بازار رسمی و حرکت به سمت مشاغل غیررسمی یا بدون بیمه افزایش یافته؛ مشاغلی نظیر رانندگی تاکسی اینترنتی، فاقد بیمه و حمایت های رسمی هستند و این یک چالش فرابخشی است.»

پسرها بیشتر ترک تحصیل می کنند

گزارش وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران با انتشار آمار و ارقام از دانش آموزان، نورافکن خود را بر بخش های کمتر دیده شده آموزش انداخت. براساس گزارش مرکز آمار باید قبول کرد که در مقاطع مختلف تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، پسران بیشتر از دختران ترک تحصیل کرده اند.

معمای غیبت مردان از دانشگاه و بازار کار  -  چرا مردها تمایلی به درس خواندن ندارند؟

زنان، بازیگران اصلی کنکور

سال هاست که صحنه کنکور با حضور پررنگ زنان همراه شده است و با وجود خوشایند بودن حضور زنان اما از سوی دیگر بی توجهی مردان به آموزش عالی را باید به عنوان حلقه سوم زنجیره نامرئی شدن مردان ذکر کرد. طبق آمار منتشر شده از سوی سازمان سنجش در مورد جزئیات نوبت اول کنکور ۱۴۰۴باید گفت که رقابت کنکور بیشتر از قبل زنانه شده است.

معمای غیبت مردان از دانشگاه و بازار کار  -  چرا مردها تمایلی به درس خواندن ندارند؟

دلیل بی علاقگی مردان به تحصیل چیست؟

امان الله قرائی مقدم؛ جامعه شناس: دلیل کمرنگ شدن حضور مردان در عرصه بازار کار رسمی و تحصیلات را باید در تلاش این دسته از جامعه برای کسب درآمد بالاتر جست وجو کرد و از سوی دیگر نباید فراموش کرد که زنان نمی توانند در هر فضایی دست به انتخاب شغل بزنند و این نگاه باعث می شود تا از مسیر تحصیل و حضور در بازار کار رسمی، منبع درآمدی برای خود داشته باشند. مردان برای کسب درآمد بیشتر و به دلیل انتخاب های شغلی که دارند، از کارهای اداری و تحصیل گریزان شده اند و همچنین زنان به دلیل نظم و دقتی که دارند، راحت تر جذب سازمان ها و کارهای اداری می شوند. بنابراین برای تحلیل حذف مردان از بازار کار رسمی و تحصیلات عالی باید به تلاش آنها برای کسب درآمد بالاتر توجه ویژه داشت؛ موضوعی که می تواند تا حدودی زنگ هشدار را برای مسئولان اقتصادی و آموزشی به صدا درآورد.

منبع: روزنامه همشهری

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب