احتمال باردار نشدن (ایران) وجود دارد

احتمال باردار نشدن (ایران) وجود دارد

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۳۶ زمان مطالعه : 4 دقیقه
سرویس اجتماعی - مدیر کل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان گفت: با توجه به مشاهده چندین ضایعه در رحم و شاخ های رحم ایران یوزپلنگ در اسارات پارک ملی توران احتمال بارداری آن به شدت کاهش یافته است.

به گزارش سرویس اجتماعی خبر ناب به نقل از خبرآنلاین -  سعید یوسف پور با اعلام این خبر افزود: در روزهای اخیر سونوگرافی ایران، یوزپلنگ ماده با حضور پیتر کالدول دامپزشک مطرح بین المللی، مدیر پروژه ملی یوز، دامپزشکان سازمان محیط زیست و دامپزشک معتمد انجام و ضایعه هایی در رحم این حیوان مشاهده شد که احتمال بارداری آن در آینده را به حداقل می رساند.

بنابر گزارش ایرنا، وی با اشاره به اینکه به وجود آمدن این شرایط برای ایران قابل پیش بینی بود، گفت: خوشبختانه وضعیت اسپرم فیروز، یوز نر در مرکز تکثیر مطلوب است و در تلاش هستیم تا فیروز به همراه سه ماده جوان سایت آماده تولیدمثل شود.

وی افزود: طبق مذاکراتی که با پیتر کالدول انجام گرفت مقرر شد که وی به عنوان سوپروایزر طرح باشد و هم به صورت حضوری و هم آنلاین پروژه تکثیر در مرکز تحقیقات را به صورت علمی همراهی کند.

یوسف پور تصریح کرد: کالدول از اقدامات انجام یافته در مرکز تحقیقات و تکثیر یوز آسیایی در توران از جمله توسعه و افزایش جایگاه ها، استاندارد سازی جایگاه ها، نصب چیتا ران و همراهی تیم حرفه ای و به ویژه اکولوژیست طرح ابراز رضایت کرد.

احتمال باردار نشدن (ایران) وجود دارد

حضور دامپزشک اهل آفریقایی در توران

 پیتر کالدول دامپزشک اهل آفریقای جنوبی با هدف ارزیابی سلامت ۶ یوزپلنگ آسیایی حاضر در سایت تکثیر، انتقال واکسن ها، دارو و مکمل های غذایی لازم برای یوزپلنگ های سایت تکثیر به داخل کشور، انجام واکسیناسیون لازم و سایر اقدامات و تمهیدات مورد نیاز ۹ اردیبشهت ماه به ایران سفر کرد و در مدت چهار روز حضور در کشور وضعیت یوزپلنگ های در اسارت را مورد ارزیابی قرار داد.

سعید یوسف پور مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفته بود: در اولین روز حضور پیتر کالدول دامپزشک اهل آفریقای جنوبی، تیم دامپزشکی سازمان حفاظت محیط زیست و دامپزشک معتمد سازمان در سایت تکثیر یوزپلنگ آسیایی، وضعیت جسمی فیروز، تنها یوزپلنگ نر سایت تکثیر در اسارت مجموعه حفاظتی توران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

وی افزود: بر اساس تشخیص تیم دامپزشکی حاضر در این برنامه، فیروز از نظر اسکور بدنی، سلامت دهان و دندان و سایر پارامترهای ظاهری در شرایط مطلوبی قرار دارد و نمونه گیری خون برای انجام آزمایش های لازم انجام شد، همچنین نمونه برداری برای بررسی وضعیت کمی و کیفی اسپرم فیروز صورت گرفت.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سمنان گفت: در ماه های گذشته سایت تکثیر یوزپلنگ آسیایی در مجموعه حفاظتی توران با اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان، از نظر مساحت گسترش یافته و بر تعداد جایگاه های یوزپلنگ افزوده شده و شرایط جایگاه ها برای سلامت و رفاه یوزپلنگ های سایت بهبود یافته و استاندارد سازی شده است.

یوسف پور اظهار کرد: تمرکز اصلی ما بر رفع و کاهش تهدیدات و چالش های زیستگاه از قبیل شتر، تغییر اقلیم و خشکسالی، کمبود طعمه، سگ گله و ... است اما همزمان و موازی با اقدامات مرتبط با زیستگاه، موضوع تکثیر در شرایط نیمه طبیعی یا فراجمعیت را با جدیت دنبال خواهیم کرد.

بر اساس آمارهای اعلامی سازمان حفاظت محیط زیست، در طبیعت ایران فقط ۱۷قلاده یوزپلنگ آسیایی شناسایی شده و در سایت تکثیر مجموعه حفاظتی توران نیز ۶ یوزپلنگ، موجود است.

ایران یوزپلنگ ماده توران

ایران نام یک یوزپلنگ آسیایی است که در مرکز علمی تحقیقاتی ذخیره گاه زیست کره توران برای تولید مثل نگهداری می شود.

این یوزپلنگ ماده سال ۱۳۹۶ در حالی که هشت ماه داشت، از اسارت قاچاقچیان در تهران آزاد و راه های مختلفی برای زادآوری او در مرکز تکثیر و بازپروری یوز آسیایی پردیسان انجام شد اما موفقیت آمیز نبود، تا این که در فروردین ۱۳۹۹ به زادگاه خود در توران سمنان برگردانده شد.

ایران پس از جفت گیری با فیروز، سه توله از طریق سزارین به دنیا آورد، در واقع اردیبهشت ۱۴۰۱ مشخص شد که بارداری ایران کامل بوده و با توجه به شرایط فیزیکی گونه و عدم توانایی در زادآوری طبیعی، با نظر دامپزشکان مشاور و دامپزشک سازمان حفاظت محیط زیست، ایران در ۱۱ اردیبهشت به روش سزارین صحرایی توله های خود که سه توله نر بودند را به دنیا آورد.

در ابتدای تولد توله ها شیر آغوز از مادر گرفته شد و به توله ها داده شد و بعد از اتمام جراحی، توله ها به پناهگاهی در کنار مادر منتقل شدند. به دلیل امتناع ایران برای شیردهی، توله ها به صورت دستی شیردهی شدند، اما یکی از توله ها که از همان زمان تولد ضعیف بود بعد از چهار روز تلف شد، یکی دیگر از توله ها در ۲۷ اردیبهشت در مسیر انتقال به یک بیمارستان تخصصی دامپزشکی در تهران تلف شد، یوز سوم به نام «پیروز» پس از ۱۰ ماه زندگی، در ۹ اسفند ۱۴۰۱ به علت نارسایی کلیوی در بیمارستان از دست رفت.

این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : خبرآنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب