
دستور جلسه مذاکرات را ایران تعیین کند نه طرف مقابل - معنای پذیرش زیاده خواهی آمریکا و اسرائیل، چیزی جز تسلیم نیست
به گزارش سرویس بین الملل خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - جواد مرشدی: دور جدید مذاکرات میان ایران و آمریکا، با میانجی گری عمان، طی سه هفته متوالی برگزار شد و روندی رو به رشد را تجربه کرد. در این میان، تروئیکای اروپایی که در این مذاکرات حضور نداشت، پیشنهاد آغاز گفت وگو با ایران را پیش از دور چهارم مذاکرات مطرح کرد. به گفته وزیر خارجه ایران، قرار بر این بود که این مذاکرات روز جمعه گذشته انجام شود، اما در نهایت لغو شد.
پیش از آن نیز وزیر خارجه عمان اعلام کرده بود که دور چهارم گفت وگوهای ایران و آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران، که قرار بود روز شنبه ۱۳ اردیبهشت در رم برگزار شود، به دلیل «مسائل تدارکاتی و فنی» به تعویق افتاده است. بدر البوسعیدی، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، تأکید کرد که تاریخ جدید پس از توافق متقابل اعلام خواهد شد.
از سوی دیگر، یک روزنامه انگلیسی زبان به نقل از منابع مطلع گزارش داد که لغو مذاکرات روز شنبه ایران و آمریکا تحت تأثیر فشار سه کشور اروپایی بر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است. این منابع اطلاعاتی مدعی اند که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، با فشار تروئیکای اروپا وارد مرحله جدیدی از مداخله در روند مذاکرات ایران و آمریکا شده است.
در همین راستا، خبرگزاری "خبرآنلاین" در گفت وگویی با محمود عباس زاده مشکینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم و یکی از افراد تحریم شده توسط آمریکا، به بررسی دلایل تعویق مذاکرات پرداخته است.
نقش رژیم صهیونیستی را در تعویق مذاکرت ایران و آمریکا چگونه ارزیابی می کنید؟
رژیم صهیونیستی از زمان تأسیس خود تاکنون، هیچ تهدیدی را جدی تر و خطرناک تر از جمهوری اسلامی ایران برای بقای خود احساس نکرده است. البته این تهدید را نمی توان به دوران پهلوی تعمیم داد، زیرا پیش از انقلاب اسلامی، چنین چالشی وجود نداشت. آنچه امروز نگرانی این رژیم را برانگیخته، نفوذ و قدرت منطقه ای جمهوری اسلامی ایران است. به همین دلیل، رژیم صهیونیستی تلاش می کند با ایجاد تنش، دامن زدن به درگیری ها و گرفتار نگه داشتن ایران در بحران های متعدد، مانع از آن شود که تهران به موقعیتی برسد که تهدیدی جدی برای منافع آن ها تلقی شود.
آیا این رژیم توان مقابله نظامی و تسلیحاتی با ایران را دارد؟
رژیم صهیونیستی، به دلیل ناتوانی در مقابله مستقیم با ایران، در تلاش است ایالات متحده را به نیابت از خود وارد این معادله کند. با توجه به اینکه آمریکایی ها تمایلی به پرداخت هزینه های سنگین چنین درگیری هایی ندارند، اسرائیل با جهت دهی افکار عمومی و ارائه اطلاعات گزینشی، سعی می کند سیاستمداران آمریکایی، به ویژه دونالد ترامپ، را به اتخاذ مواضع خصمانه علیه ایران سوق دهد.
بنظر شما ترامپ زیر بار این خواسته خواهد رفت؟
ترامپ تصمیمات خود را بر اساس محاسبات اقتصادی اتخاذ می کند، و نمونه ای از این رویکرد را می توان در بحران اوکراین مشاهده کرد؛ جایی که ترجیح داد هزینه های جنگ را به طور مستقیم متحمل نشود، بلکه آن را بر دوش سایر کشورها بگذارد. همین استراتژی را در قبال ایران نیز دنبال می کرد. او به دنبال اقداماتی بود که هزینه اش را دیگران بپردازند اما دستاورد آن به نام خودش ثبت شود.
او تمایل داشت در گزارش صد روزه ی نخست ریاست جمهوری اش اعلام کند که «مسئله ایران» را حل کرده است؛ چالشی که به باور او هیچ یک از رؤسای جمهور پیشین موفق به حل آن نشده بودند. اما ایران را نمی توان با عراق یا افغانستان مقایسه کرد. جمهوری اسلامی کشوری مقتدر، دارای تجربه ی جنگی، و برخوردار از نفوذ منطقه ای گسترده است.
یکی از موضوعات مورد مناقشه در مذاکرات بحث هسته ای بود، چرا با توجه به اینکه آمریکا و اسرائیل خود دارای سلاح هسته ای هستند در مورد ایران تا حد سخت گیری می کنند؟
رژیم صهیونیستی، به تعبیر هنری کیسینجر، «ناو ثابت آمریکا» در منطقه محسوب می شود. با این حال، همین اسرائیل که خود به حدود ۲۰۰ کلاهک هسته ای مجهز است، از ایران می خواهد که حتی درصد ناچیزی غنی سازی اورانیوم نداشته باشد. در عین حال، ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای متهم می کنند، در حالی که جمهوری اسلامی بارها تأکید کرده است که برنامه ی هسته ای اش کاملاً صلح آمیز است.
ترامپ و رژیم صهیونیستی خواسته هایی کاملاً مشخص دارند؛ از جمله تعطیلی کامل برنامه ی هسته ای ایران، توقف غنی سازی، و محدود کردن توان نظامی متعارف جمهوری اسلامی. پذیرش این مطالبات چیزی جز تسلیم کامل نخواهد بود. هرگونه مذاکره باید بر اساس اصل «امتیاز در برابر امتیاز» صورت گیرد، نه بر پایه ی پذیرش یک جانبه ی خواسته های طرف مقابل.
با توجه به اینکه در این دور مذاکرات ۱+۱ بود و از طرف اروپایی خبری نبود، پیشنهاد اخیرمذاکره با تروئیکای اروپایی تا چه حد بر مذاکرات ایران و آمریکا تاثیر گذاشت و آیا موجبات ناخرسندی ترامپ را فراهم کرد؟
در موضوع برجام، نقش اروپا بیشتر به ایفای نقش «پلیس خوب» محدود شد، در حالی که عملاً بدون هماهنگی با آمریکا اقدام مستقلی انجام نمی داد. با خروج یک جانبه آمریکا از توافق، نه تنها مخالفتی از سوی اروپایی ها صورت نگرفت، بلکه آن ها تلاش کردند ایران را تحت فشار قرار دهند تا خواسته های جدید واشنگتن را بپذیرد.
از سوی دیگر، ترامپ در دوره اخیر، به جای تکیه بر اروپا، تلاش کرد مستقیماً با روسیه وارد تعامل شود. رویکردی که در پرونده اوکراین به وضوح آشکار شد. در نتیجه، نقش اروپا در این معادلات کمرنگ تر شده و تأثیرگذاری آن ها در مذاکرات نیز کاهش یافته است.
آیا احتمال اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی وجود دارد؟
چنین اقداماتی برای آمریکا هزینه های سنگینی به همراه خواهد داشت. برخلاف حضور نظامی این کشور در سایر نقاط جهان، هرگونه درگیری با ایران به معنای جنگ در خانه ی ما خواهد بود—جایی که جمهوری اسلامی، با تجربه ی جنگی و آمادگی بالا، خود را برای هرگونه تهدید آماده کرده است. از سوی دیگر، ترامپ فردی است که تصمیماتش را بر اساس محاسبات اقتصادی اتخاذ می کند و تمایلی به هزینه کرد مستقیم در چنین درگیری هایی ندارد. در مقابل، رژیم صهیونیستی از هر فرصتی برای سوق دادن آمریکا به یک رویارویی مستقیم با ایران بهره می برد و تمام ظرفیت های اطلاعاتی، سیاسی و روانی خود را به کار گرفته تا واشنگتن را به این مسیر بکشاند.
در این میان، یک نکته ی حیاتی وجود دارد. در هر رویارویی، میدان و قواعد بازی تعیین کننده ی نتیجه هستند. متأسفانه، در بسیاری از مذاکرات، طرف مقابل میدان را شکل داده و قواعد را تعیین کرده، و ایران صرفاً واکنش نشان داده است. اکنون زمان آن فرارسیده که ابتکار عمل را به دست بگیریم؛ صحنه ی تعاملات را تغییر دهیم، دستور جلسه را خودمان تنظیم کنیم، و قدرت ملی را از طریق اتحاد داخلی و تقویت سرمایه ی اجتماعی ارتقا دهیم.
رئیس جمهور از ابتدا براتحاد و وفاق تاکید داشتند ولی همواره می بینیم که تندروها صحنه را بر هم زده و در پی عدم انسجام هستند، با این روند چگونه می توانیم به اتحاد مد نظر برسیم؟
در مدیریت افکار عمومی و جنگ روانی، مفهوم «رادیکالیسم روان شناختی» نقش مهمی ایفا می کند؛ افراط گرایان نه تنها در یک سوی ماجرا، بلکه گاه به سادگی در جهت مخالف نیز گرفتار تندروی می شوند. اگرچه کنترل این پدیده دشوار است، اما در جوامعی با سرمایه ی اجتماعی قوی، امکان مدیریت آن و عبور از چالش های ناشی از آن وجود دارد.
نکته ی کلیدی این است که نباید اجازه داد میدان در اختیار طرف مقابل قرار گیرد. چه در عرصه ی داخلی و چه در سیاست خارجی، ایران ظرفیت لازم را برای بازسازی صحنه به نفع خود دارد. در چنین شرایطی، حتی مذاکرات غیرمستقیم در عمان نیز می تواند به فرصتی برای ابتکار عمل و دستیابی به موفقیت تبدیل شود، به شرط آنکه دستور جلسه را ما تعیین کنیم، نه طرف مقابل.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین
آوازخوانی باشکوه و احساسی عرفان طهماسبی برای ایران - اشک همه در اومد!
این زن میدونه چطوری جذاب به نظر بیاد! - بهاره رهنما با آرایش نارنجی
فیلم آواز باشکوه و رقص پسرای خوش انرژی با شمه مره نشناسنی عمو زنجیر باف میرقصن کِر خنده ان لعنتیا
فیلم - بررسی تیپ و استایل شیک هنرمندان محبوب در مراسم گرامیداشت گلاب آدینه - بهنوش طباطبایی، مازیار لرستانی، صدف اسپهبدی،حدیث فولادوند و ...
آوازباشکوه آقاهه در سکوت شب خوند بگه صداش خوبه یهو دختر بچه دنبالشو خوند همه قفلیدن
این لحظه از کنسرت بهنام بانی در کانادا خبرساز شد
فیلم آواز باشکوه محسن لرستانی ! - همه مات و مبهوت صدایش هستند !
انتقاد تند از دو اسطوره طنز: مدیری فقط تمسخر می کند، خریت تمام مردمان روستا را نشان می داد - شخصیت های طنز عطاران فقیر شلخته، کمی احمق و بی اعصاب هستند!
آواز باشکوه شاد پسر وسط خیابون - تو ملت عین مور و ملخ چه رقص مازنی پایتخت میرقصه انگاری ربات!
فیلم آواز باشکوه سحردولتشاهی با آهنگ محسن یگانه - منو از اوج خواستن کشیدی رو به پایین ! + موزیک ویدیو
ویدیو - بررسی چیدمان منزل شاهانه و لاکچری بهنوش بختیاری در برنامه (شام ایرانی) - از مبلمان سلطنتی و لوستر برنجی تا کابینت های مدرن آشپزخانه و تابلوی عکس خانوم بازیگر
فیلم آواز باشکوه امید خاجیلی با رقص آذری اکبر عبدی - کل سالن همراهی کردند!
الناز حبیبی : شوهرم سال هاست رفته خارج از کشور ! - احتمالا خبری از عروسی نیست !
دانلودآوزا باشکوه سیاوش قمیشی ! - آهنگ چشمای بارونی !
فیلم آواز باشکوه واحساسی محسن یگانه ! - آهنگ منو فکر رفتن تو میکشه !
ویدیو - زهرا سعیدی : من نقش کوروش کبیر را هم بازی کرده ام ! - رونمایی خانم بازیگر از نقش مردانه اش !
21 حمله هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن
در مقابل ترامپ محکم ایستادگی می کنیم
بن گوریون را تعطیل می کنیم
واکنش انصارالله به تهدید نتانیاهو:هشدار می دهیم هواپیماها به فرودگاه بن گوریون نزدیک نشوند
ترامپ: هدف مذاکرات (برچیدن کامل) برنامه هسته ای ایران است؛ نفت دارید، انرژی اتمی می خواهید چه کار؟
ترامپ: حاضرم حرف های ایران را درمورد انرژی صلح آمیز هسته ای بشنوم
ویدئوی سقوط اف 18 آمریکا در آب های یمن
تصمیم کابینه اسرائیل برای گسترش عملیات نظامی؛پس از سفر ترامپ به خاورمیانه
کاخ سفید از بررسی گزینه مشاور امنیت ملی آمریکا خبر داد - ترامپ:قرار است کسی را معرفی کنم
2 کارت بازنده در دست ترامپ؛ کارت ها چگونه رو شدند؟ - وقتی غول ارتش آمریکا در یمن تنظیم باد شد!
شروط (غیرقابل مذاکره) آمریکایی ها؛ توهّمات وزیرخارجه آمریکا درمورد ایران و ارزیابی غربی ها
اصابت موشک به فرودگاه بن گورین - اسرائیل ایران را تهدید کرد - تهران:درنگ نمی کنیم - این طور نیست که یک بنگ، بنگ بزنیم و کار تمام شود!