در بارداری چی خوبه بخوریم ؟ ؛ راهنمای طلایی تغذیه در بارداری

در بارداری چی خوبه بخوریم ؟ ؛ راهنمای طلایی تغذیه در بارداری

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۴ زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرویس مجله - در بارداری چی خوبه بخوریم ؟ ؛ در این گزارش به بررسی رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری می‌پردازیم.

به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از همشهری - در حالی که تغذیه مناسب در دوران بارداری نقشی حیاتی در سلامت مادر و جنین ایفا می کند، دکتر سمانه امیدی کرمانشاهی متخصص پریناتولوژی، با نگاهی علمی و هشدارهای دقیق به تشریح رژیم غذایی ایده آل و مکمل های ضروری در این دوره حساس می پردازد.

دکتر سمانه امیدی کرمانشاهی تأکید می کند: نیازهای تغذیه ای زنان باردار به طور قابل توجهی افزایش می یابد و تغذیه اصولی نه تنها سلامت مادر، بلکه رشد و تکامل جنین را نیز تضمین می کند.

امیدی می گوید: در دوران بارداری، نیاز به پروتئین افزایش می یابد. این پروتئین ها برای رشد رحم، پستان ها، افزایش حجم خون و به ویژه برای رشد ارگان های جنین حیاتی هستند.

او منابع حیوانی مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی را به عنوان مهم ترین منابع پروتئین معرفی کرده و تصریح می کند: مصرف ماهی به ویژه به دلیل داشتن امگا ۳ و اسیدهای چرب ضروری بسیار توصیه می شود.

با این حال، هشدارهایی نیز درباره برخی ماهی ها مطرح می شود. «ماهی هایی مثل تن به دلیل احتمال بالا در تجمع جیوه، باید به مقدار محدود (حداکثر ۱۷۰ گرم در هفته) مصرف شوند. همچنین گوشت ها باید به طور کامل پخته شوند تا از انتقال بیماری های عفونی جلوگیری شود.» این مطلب بخش دیگری از توصیه های این متخصص بود.

در بخش مواد معدنی، امیدی تأکید می کند که رژیم غذایی معمولاً بیشتر نیازهای معدنی را تأمین می کند، به جز آهن و ید که باید به صورت مکمل دریافت شوند.

در بارداری چی خوبه بخوریم ؟ ؛ راهنمای طلایی تغذیه در بارداری

به گفته او، در دوران بارداری، زنان باید روزانه ۲۷ میلی گرم آهن مصرف کنند، حتی اگر کم خونی نداشته باشند. این مقدار معمولاً در مولتی ویتامین های مخصوص بارداری وجود دارد، اما گاهی نیاز به دوزهای بیشتری به خصوص در مواردی مانند بارداری چندقلویی یا کم خونی مزمن است.

او در ادامه به نقش ید، کلسیم و ویتامین D نیز اشاره می کند و می گوید: در سه ماهه اول بارداری، ید باید همراه با اسید فولیک مصرف شود. در خصوص کلسیم، اگر رژیم غذایی حاوی لبنیات کافی نباشد، نیاز به مکمل وجود دارد. نیاز روزانه به کلسیم حدود ۱۰۰۰ میلی گرم است.

ویتامین D نیز در فهرست ویتامین های حیاتی قرار دارد. این متخصص پریناتولوژی توضیح می دهد: به دلیل شیوع کمبود ویتامین D در زنان باردار، توصیه ما مصرف مکمل های روغنی این ویتامین با دوز مشخص در دوران حاملگی است.

از دیگر ویتامین های مهم، اسید فولیک است که امیدی با تأکید ویژه بر آن می گوید: برای پیشگیری از نقایص لوله عصبی در جنین، اسید فولیک باید از پیش از بارداری و تا پایان سه ماهه اول مصرف شود.

او هشدار می دهد که مصرف خودسرانه مکمل ها و ویتامین ها ممکن است منجر به ناهنجاری های جنینی شود و تنها مولتی ویتامین های مخصوص دوران بارداری باید استفاده شوند؛ این کپسول ها به گونه ای طراحی شده اند که تعادل مواد مغذی را بدون ایجاد خطر حفظ کنند.

در پایان، این متخصص پریناتولوژی بیان می کند: هیچ ماده غذایی به طور مطلق ممنوع نیست، اما باید در حد تعادل مصرف شود. حتی مصرف نمک در حد طعم دهی مجاز است. در مورد قهوه نیز توصیه اکید ما این است که از پنج فنجان در روز بیشتر نشود، چرا که می تواند باعث سقط، زایمان زودرس یا کاهش وزن جنین شود.

منبع: ایسنا

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب